posebne želje
Spoštovani!
Na vas se obračam zaradi vse večje zaskrbljenosti zaradi posebnih želja svojega partnerja. Skupaj sva že petnajst let in imava petletnega otroka.
Pred dvema letoma mi je parner zaupal, da ga zelo vzburja sex med dvema ženskama. Tudi mene je takrat ta misel vzburila in sva se o tem veliko pogovarjala, največ med sexom. Potem se mu je ponudila priložnost in je to tudi uresničil. Ko sem se vrnila s službenega potovanja mi je začel govoriti kako sem tej ženski privlačna in da bi to tudi ona storila. Ker je bila to moja svakinja, ki sem jo najbolj spoštovala, nisem posumila, da se med njima to plete že kar nekaj časa in da se tudi sicer veliko pogovarjata in pošiljata sporočila. Ker sva bili prijateljici in ker mi tega sama nikoli ni omenila, nisem zadeve resno jemala, dokler naju ni nekega dne spravil skupaj. Partner se je po tistem močno spremenil. Skorajda ni bilo sexa, da je ne bi omenjal, še danes pa si ogleduje največ lesbo filme, slike…Z svakinjo sama nimam več kontakta, ker preveč bolijo njene besede, da ne ve kaj bi ona sama storila, če bi vse to počel njen partner, ki mi jih je izrekla, ko sem jo vprašala, kaj pomenijo sporočila, ki sem jih prebrala v njegovem mobilnem telefonu. Prav tako bolijo njegove besede, ko mi je zaupal kakšna je moja svakinja…da bi mu lahko bila v vsakem trenutku na razpolago, če bi hotel…Vse skupaj želim sedaj potisniti v preteklost, on pa še zmeraj sanjari o sexu v troje… omenil mi je celo žensko, ki ga privlači in ki je za nameček še samska. Kljub temu, da me to v mislih še vzburja, pa tega ne bi želela več uresničiti.
Sicer mi vedno govori kako ga privlačim, vendar si ne morem kaj, da ne bi pomislila, da mu nisem dovolj. Večkrat premišljujem, da je moja krivda, da razmišlja o tem in vse manj se počutim kot ženska, ki bi ga lahko zadovoljila. Mislim, da je sam opazil, da se tem mislim izmikam in mi ne omenja tega več tako pogosto…na skrivaj pa še vedno obiskuje strani s tako vsebino. Bova kdaj imela še normalne odnose, brez mojih dvomov o tem ali sem mu dovolj?
Se to dogaja še kakšnem paru?
Lepo pozdravljeni!
Spoštovana Sonja,
predvsem se takoj nehajte obdolževati za moževo popuščanje sponega nagona, ki ga skuša obujati z za vas bolečimi praktikami, saj ste odrasla osebnost in imate pravico izbirati, kaj boste pri spolnosti dopustili in kaj ne.Ne skušajte ga kupovati za ceno ponižanja, saj to ne obeta trajne rešitve.Slabitev spolnega nagona, ali pa vsaj njegovega zunanjega izraza je mogoče s psihoterapevtskimi sredstvi solidno zaustaviti, če le ni vmes organska motnja.Oglasita se pri strikovnjaku za spolne motnje, še prej pa pri urologu, ki bo izključil telesne razloge.