Najdi forum

Poroka – Celje

Najprej se opravičujem, ker tema res ne sodi na ta forum. Vem pa, da je tukaj ogromno ljudi, ki ogromno stvari ve, zato torej: s partnerjem se bi rada poročila (cerkveno) v Celju, čeprav sva iz sosednjega mesta. Zanima me katera cerkev (in seveda župnik) v Celju je vredu. Ne me napačno razumet, ampak Celja pač ne poznam tako dobro. Ne bi pa rada, da bi na moji poroki župnik nakladal o svetovni politiki, o talibanih in o tem kako stare in obrabljene klopi, potrebne popravila so v cerkvi (in seveda obilne subvencije svatov), kakor ima navado naš župnik. Ne kompliciram, rada bi samo imela lep in preprost obred.
V naprej hvala za pomoč!

Jaz sem se poročila pred šestimi leti v cerkvi Sveti duh v Novi vasi. Sedaj je sicer drug duhovnik, pa ne vem kako pripravi obred. Lansko leto pa se je poročila moja sestra v cerkvi v Petrovčah (če vam ni predaleč). Bilo je enkratno. Imajo ansambel, ki vmes poje( 2 fanta, 2 punci). Proti koncu obreda pa je duhovnik vzel v roke kitaro in jima za poročno darilo zapel pesem.

Zakaj ravno v Celju? Pozanimajta se v Dobrni. Je zelo lep okoliš in župnik zelo dobro opravi svoje delo. Tudi za žurko ni slabo tam.

Poročila sem se pred šestimi leti v cerkvi Sv. duha, ker nisem bila na nobeni poroki prej se mi je zdelo kar v redu. Lansko leto pa se je poročila moja sestra v
cerkvi v Petrovčah. Res je dolgo trajalo (eno uro) bilo pa je zelo lepo.Imajo ansambel , ki med mašo zapoje nekaj pesmi. Na koncu pa je župnik vzel v roke kitaro in jima za poročno darilo zapel pesem.
Ko sva hodila na duhovne vaje, pa sem ugotovila, da je pri Sv. Jožefu prav simpatičen župnik (g. Planinšek) in mi je bilo skoraj žal, da se nisem takrat poročila tam.

LP, Romana

Poročila sem se pred šestimi leti v cerkvi Sv. duha, ker nisem bila na nobeni poroki prej se mi je zdelo kar v redu. Lansko leto pa se je poročila moja sestra v
cerkvi v Petrovčah. Res je dolgo trajalo (eno uro) bilo pa je zelo lepo.Imajo ansambel , ki med mašo zapoje nekaj pesmi. Na koncu pa je župnik vzel v roke kitaro in jima za poročno darilo zapel pesem.
Ko sva hodila na duhovne vaje, pa sem ugotovila, da je pri Sv. Jožefu prav simpatičen župnik (g. Planinšek) in mi je bilo skoraj žal, da se nisem takrat poročila tam.

LP, Romana

Tudi sama sem slišala podobno kot Janez, in se pred dvema letoma odločila za civilno in cerkveno poroko na Dobrni. S fantom sva se vse lepo dogovorila, štiri mesece hodila h g. Jankotu (župniku) na Dobrno, na razne pogovore, ki jih je želel opraviti, pa izpolnjevanje zoprnega vprašalnika(namreč ravnokar sem zanosila in tega res še nisem nameravala razglašati prvi mesec, v vprašalniku pa je bilo vprašanje na to temo in seveda je bil on prvi, ki je izvedel najino veselo novico) in ko sva končno prišla do predzadnjega dne, nama je skoraj zrušil svet. Prišla sva se dogovorit še za zadnje malenkosti, ko nama je razložil, da bo obred pač lahko trajal samo nekaj minut, ker pač ima za nami pogreb. Mi smo bili dogovorjeni da bo civilna poroka ob 15 uri, cerkvena pa ob 16, seveda z dogovorom, da se vedno lahko kaj zavleče in on prej sploh ni imel nobenih pripomb, z vsem se je strinjal.Potem pa si je mašo za pokojnega naročil ob 17 uri s tem, da bi pokojnika pripeljali že nekaj minut prej v cerkev. Zamisli si v kakem položaju sva bila s fantom. Najprej sva mislila cerkveno poroko odpovedati, ampak kam s takim številom ljudi, ker se veriga rezervacij v zvezi z bendom, pa gostiščem kar vleče za tabo, časa sva pa imela le še nekaj ur. Ob devetih zvečer smo prosili župnika iz Nove cerkve za obred. Brez problemov je delo sprejel in naslednji dan pripravil zares krasno poroko z orglami, sami pa smo imeli zraven še nekaj glasbenikov in jih je veselo pozval, da le naj kako zaigrajo. Pa tudi obred ni bil suhoparen, samo najnujnejše kar se poroke tiče, brez maše.
Kljub temu, da sem iz Celja, sem v Novi cerkvi krstila svojega prvorojenca in tudi ta obred je bil zelo lep.
Želim ti čim manj nevšečnosti pri organizaciji in prekrasen poročni dan!
LP P.

Te razumem, jaz se v Laškem (po moje si govorila o Laškem?) tudi nočem. Kar je preveč je pa preveč. Bomo šli v Petrovče.

BINGO!
In kako je bilo v Petrovčah?

Se opravičujem, sem na hitro prebrala in sem mislila, da ste že imeli poroko v Petrovčah.

Ko si eno nedeljo pri maši v Laškem je povsod drugje balzam. meni se zdi… nimam besed. Jaz sem kar “religius person” ampak enkrat po polnočnicah (30 min je trajala) sem dobesedno jokala. Pa letošnja Velika noč… Te čisto razumem-boljše it drugam, ker je družinsko in v bistvu slavje življenjskega pomena lahko konkretno pokvarjeno.
Kamorkoli boš šla, ko bo boljše.

Sem bila na eni poroki, pa ne vem točno kraja – iz Laškega proti Rimskim in po tisti dolgi ravnini, se zavije na desno in zelo hitro je ena cerkev. Tam je bil župnik (nevem, če je še isti – malo je šepal, kot bi imel trdo nogo ali kaj podobnega), ki je naredil iz te poroke …. sploh ne morem opisati, mega žur. Takšna faca, smo komaj zadrževali smeh, ko jima je razlagal kakšen mož in žena morata biti in tako. Super. Je prišel potem tudi na ohcet in je šel kar na oder in še pol ure vice trosil. Vsi smo bili navdušeni nad njim.
To je bila ena izmed redkih cerkvenih porok, ki je ne bom pozabila – v pozitivnem smislu. Žal se pa trenutno res ne spomnim, kako se kraj imenuje, pa če si iz Laškega boš tako vedela o čem govorim.

Pa lepo poroko ti želim.

New Report

Close