Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Porodniška-podaljšanje-ja katera uspela s pritožbo?

Porodniška-podaljšanje-ja katera uspela s pritožbo?

Zanima me, če ja katera dobila podaljšano porodniško ”le” na podlagi alergije na mleko in jajce (zelo hudi alergiji 6,6 oz. 5+). Sama sem dobila zavrnjeno (alergologinja mi je razložila da alergija ni indikacija za podaljšanje). Zanima me, če se ja katera pritožila in pritožbo dobila? Se splača? In kako hitro rešujejo pritožbe? Kakšne pa so vaše izkušnje z nadomestilom za nego? Obrazložitev: saj ima Pregomin. Vendar ne more enoletni otrok jesti le Pregomina, na izvidu pa imamo kup preventivnih omejitev (tudi zaradi dedene podlage) od teletine, govedine, svinjine, konzervansov… Saj ne, da ne bi mogli preživeti, toda obrazložitev, da ima Pregomin, pa se mi zdi malo ptreenostavna…

Lep pozdrav, Milena

So vas v vrtcu zavrnili zaradi alergije?

Glede na to, da še nismo bili cepljeni pod nadzorom, ker pediatrinja zaradi hude alergije odlaša in bo to verjetno šele takrat, ko bo sin star 14 ali 15 mesecev, zaenkrat v vrtec ne moremo. Moramo imeti vsaj potrdilo, da ne more biti cepljen. Glede hrane v vrtcu pa ne vem. Kar se tiče mleka in jajcev pravijo, da ni problem. Ima katera izkušnje, kako je z drugimi omejitvami pri hrani?

Načeloma otrok v vrtcu ne more biti zavrnjen zaradi omejitev v povezavi s hrano. Vrtec se mora prilagoditi in pika, pa četudi gre za več živil kot le mleko in jajce. V praksi je po mojem treba dati konkretna navodila oz. se povezati s kuharjem…
Meni so porodniško podaljšali, ker sem še dojila in zadevo interpretirala tako, da zaradi dojenja rabim podaljšanje. Dobila pa sem podaljšanje samo za alergijo na kravje mleko, pa še to je bilo le 0,42.
Poleti leta 2004.

kakšne so pa kaj vaše izkušnje glede dodatka za nego in varstvo??

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Jaz dobivam dodatek za nego. da sem pa upravičena je pa napisala alergologinja v ljubljani

a res?
men so ga zavrnili, češ da je alergičen le na dve osnovni živili, mleko jajca, in da je pregomin zastonj.

malček pa spljoh ni hotu pregomina 🙁

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

ja tudi mi smo najprej dobili pregomin, pa ga tudi ni hotela. kasneje pri naslednjih testiranjih, pa ko sem še povedala, na kaj vse drugo je alergična in so tudi oni ugotovili alergijo na pršico je pa alergologinja napisala

New Report

Close