Najdi forum

Ojla!
Stara sem 26 let in cez nekaj mesecev bom prvic rodila. Pri vsem tem imam edino en problem, namrec strah me je, da se bo pri samem porodu zgodilo kaj, cesar me bo kasneje sram (dejanja, besede, nenamerno praznjenje). Sem na sploh zelo sramezljiva. Prosim, napisite svoje izkusnje. Vem, da je nerodno vprasanje, pa vendar, kako je s praznjenjem crevesja pred in med samim porodom. Kaj, ce kaj uide…?

Hvala, hvala!

Romana ,

nikar se ne obremenjuj s takimi malenkostmi !!! Svojo energijo porabi raje za sodelovanje z babico in na koncu iztis tvojega sončka.

drugače ti pred porodom naredijo klistir, kar še zdaleč ne pomeni, da ti med samim porodom ne bo nič ušlo .. še zlasti če bo porod trajal malo dlje…
Če ti slučajno uide, pa se zavedaj da se to zgodi skoraj vsaki. Ti tako ali tako najbrž sploh ne boš nič čutila, če pa boš babici rekla, da ti bo ob iztisu verjetno ušlo, ti bo ona zagotovo rekla da kar pritisni … ker tisti zadnji iztis dejansko mora biti na način kot da bi šla na veliko potrebo.
Kar se tiče urina je drugače … vsako uro naj bi šla lulat … če ne moreš hodit ti pod rit dajo kahlo … ni nič groznega … imej v mislih, da gre vsaka porodnica skozi to in da je zdravstvenim delavcem to zgolj rutina.

Obnašaj se karseda naravno, bodi dobre volje … pomaga! Tako tebi kot tudi odnosu do tebe. Če boš rekla kakšno neumnost, to v naslednjem trenutku pozabi in se raje skoncentriraj za naprej. Ubogaj babico in zdravnike in to je to. Pravzaprav čisto nič groznega. Pa saj vem da je reči lažje kot narediti … imej v mislih, da nisi prva in ne zadnja ki rojeva … pa bo.

Veliko sreče pri porodu in s tvojim sončkom ti želim, če pa te še kaj zanima pa vprašaj … Barbara.

Sama sem se obremenjevala z istim kot ti, pred porodom ni bilo časa niti za britje niti za klistir in me je bilo še tolko bolj strah, da mi bo kaj ušlo, posebno, ker imaš ob pritiskanju, kot je omenila že Barbara občutek, da pritiskaš na blato. To sem babici povedala, da me pritiska na blato in mi je sam prinesla posodo in ni nič komentirala, niti kako čudno pogledala, to je normalno. Na koncu mi pa tak ni nič ušlo, sam tisti občutek je bil.
Mogoče še za tolažbo, med samim porodom, ko imaš popadke se s tem sploh ne obremenjuješ, vsaj ne na tak način kot se sedaj, oziroma o tem ne razmišljaš tako zavestno in racionalno. Izgubiš to “sramežljivost” in ti je skoraj vseeno, kaj se dogaja, mislim s tem na to, da se nimaš pod kontrolo tako, kot sedaj. Vse postane bolj naravno in instiktivno, da ne rečem nagonsko.
Moj nasvet bi bil samo to, da slediš navodilom babice, da se ne prepustiš kričanju, ker ti to ne bo nič pomagalo, kvečjemu še težje bo, in da pravilno dihaš. Sama sem dihala kot parna lokomotiva :)))
Naj te ne ustraši tisto, ko je Barbara omenila kahlo, v nekem drugem primeru sem jo morala par dni uporabljati v postelji, na začetku je bilo zelo težko, ker se nisem mogla sprostiti, potem pa je šlo.
Pa tudi, če se že zgodi kaj takega, kar bo v tvojih očeh neprimerno (ker mislim, da so babice že vse vidle in slišale) čimprej pozabi in se s tem ne obremenjuj, kar pa mislim, da se bo zgodilo takoj, ko boš svojo štručko dobila v naročje.

Ramona … sorry ker sem te preimenovala v Romano … se oproščam …

se strinjam s Hruško … ne se ustrašit kahle 😉 … prepusti se toku in misli na novorojenega otročička .. pa bo.

Barbara.

Ne sekiraj se, tudi sama sem se, pa mi je babica povedala da so že vse sorta doživele in vidle, in da je to nekaj čisto normalnega če ti uide, ti le razmišljaj o svoji štručki, za drugo bodo že babice poskrbele, brez skrbi,

pa srečno in javi nam kasneje kako je bilo! Prav?!

Tudi jaz se pridružujem mnenju prejšnjih sogovornic. Meni je pri pripravi na porod zelo pomagala knjiga avtorice Eve Hrovat – Kuhar, IZZIV PORODA. Porod je ena najlepših izkušenj v mojem življenju, zato le pogumno in brez pomislekov … vse je tako spontano, naravno in ko zagledaš malo glavico te prevzame nepopisno veselje. Verjemi, da ženske prenesemo veliko več, kot mislimo:-)))
Verjamem, da imaš še kup vprašanj, zato le vprašaj in morda ti bo kak nasvet pomagal.
Pety

Če ti je res zelo nerodno lahko seboj na porod pripelješ tudi svojo babco, če kakšno poznaš. Mogoče se lahko celo v porodnišnici zmeniš za prav določeno babco, zelo pohvalijo vsi babco Marušo, tudi mene je imela, ona ti bo za vsako stvar, ki jo boš naredila rekla da si pridna. Tudi če se boš polulala, bo kar govorila “pridna, pridna”. Res je super. Drugače pa so tam že vsega hudega navajeni, tudi to, da ženske kolnejo in vpijejo nad svoje partnerje, ne se sekirat, drug dan bo že vse pozabljeno…

New Report

Close