Najdi forum

poročen je…

Imam en velik problem. Pred kakimi tremi meseci sem na chatu spoznala enga simpatičnega tipa. Seveda je na začetku ‘pozabil’ omeniti, da je star 32 let, da je poročen in da ima dva otroka. Čez čas mi je to povedal in zelo me je prizadelo, ker je na nek način izkoriščal moja čustva in mojo zaupljivost. Problem je v tem, da se je zaljubil vame, sploh pa takrat, ko sem mu poslala svoje slike. Še večji probelm je nastal, ko sem se jaz zaljubila vanj. Stara sem 20 let, za sabo imam že eno zvezo s starejšim tipom, ki pa je propadla po dveh letih.
Tale oseba mi zelo veliko pomeni, z njim se lahko pogovarjam o čemerkoli. Res ga imam rada, ampak bojim se, da me bo samo izkoristil, da me bo uporabil za beg pred problemi, ki jih ima z ženo in sam s sabo. Poročen je dobro leto in pol, otroka sta pa stara 4 in 1 leto. Problemi so se pa začeli takrat, ko so na svet prišli otroci.
Nočem ga izgubiti, ne morem pa ga imeti. Ne želim se zanašati na njegove besede, da bo spokal in šel. Ne vem, kaj naj naredim.

HELP!!!!

mucqa

Samo to se dobr zapomni : poročen moški skoraj nikoli ne naredi prvega koraka do ločitve,to naredi njegova žena,ko izve. Kaj boš naredila je tvoja stvar. Lahko se zapleteš z njim in “slučajno” narediš,da izve žena :). Potem boš si zelo na jasnem,koliko je resen.

Ja kaj ti pa je Mihec, a si malo poreden?
Mislim, da ima puca težavo z velikim T in po pravici ti povem, da ne vem kaj pametnega ji svetovati, ti bi pa te “slučajno” variante, da bi ona izvedela, itd…
A delaš pri SOVI?

Ne poslušaj tega, mucqa.
Pa če bo on en dan “slučajno” izvedel, da si ti “slučajno” pomagala izvedet ženi?
Se bo potem še naprej držal pri tebi?
Mislim, da ni “slučajno” pozabil povedat da je poročen in ima otroke, to pa ni prav in tudi ni dober znak zate. Bolje bi bilo če bi povedal, pa pač rekel da ni srečen, da trpi, ipd, bi vsaj vedela, tako pa mislim da je bolje, da ga pustiš.

Igrala boš drugo vijolino, in igrala boš dolgo časa. Leta pa bežijo, in nihče jih ne povrne. Če se pa kljub temu odloči zate, se pa ve, kaj mu je storiti. A njemu, ne tebi. Srečno roko pri “pospravljanju” ti želim. Sašo.

Ne lomi ga in ne bodi naivna! Mar res misliš, da bi moški po 30 letu z dvema otrokoma in relativno utečenim zakonskim (partnerskim) življenjem, ki mu nudi določeno varnost in komoditeto, na vrat na nos pustil vse to in se podal v neznano z zaupljivo deklico, s katero si je izmenjal par mailov? V fotografije se moški zaljubljajo le v cenenih ljubezenskih romanih ali telenovelah. Nakladanje o problemih z ženo in visokoleteče izjave pa so klasika. Delala sem v pretežno moškem kolektivu in vem, kako so v “zakonu prikrajšani” moški obravnavali svoje ljubice. Kot prijetno razvedrilo in nič več. Nobenemu še na kraj pameti ni prišlo, da bi se ločil. Pa še nekaj: ne pošiljaj svojih slik neznancem! Možne so prav grde zlorabe! Pamet v roke in srečno!

Veš kaj, nočem ga zaj…. Ne želim mu uničiti življenja, sploh pa ne zakonskega. Vseeno bi pa rada vedela, pri čem sem.

Res je, ni slučajno ‘pozabil’ povedati. Dal mi je razlago, ki bi lahko bila celo resnična. Ker sva bila pač na chatu in ker se mu je pogosto dogajalo, da ko je povedal svoja prava leta, da so sogovronice kar nekam ‘nujno morale it’. O statusu (samski/nesamski) se nisva kaj preveč pogovarjala. Vprašala sem ga, kako kaj ženske, pa je rekel, da je kar srečen, kar se tega tiče. Potem sem ga pustila za nekaj časa pri miru, potem sem ga pa le vprašala, če ima punco oz. če je poročen. Zadovoljivega odgovora nisem dobila. Nisem hotela riniti vanj. Prišlo je pač tako, da je enkrat zbral ves pogum in mi povedal, kako in kaj.
Potem se hotela pretrgati vse stike. Ampak bil je taka faca, full se je bilo dobr pogovarjati z njim. Želela sem, da bi ostala samo prijatelja. Pa ni ostalo samo pri tem.
Dejstvo je, da nočem biti druga violina. Dejstvo je, da nočem zaradi njega izgubiti svojih najlepših let. Rabim nasvet in rabim ga hitro. Če me moji instinkti ne varajo, bi rekla, da res nekaj čuti do mene in ni samo prijateljstvo.
Po moje, da sem full zatežila in izgubila nit, ampak ne vem več, kaj naj naredim.
LP

Pozabit ga bo treba, mucka!

Če si pametna boš to vezo takoj prekinila, kajti nič dobrega ti ne bo prinesla. Poglej sedaj je čas dopustov – bosta mogoče šla skupaj. Potem pridejo prazniki, čas ko si želiš biti z ljubljeno osebo. Boš lahko takrat sama? Ne upaj da bo zapustil ženo in otroke – le zakaj bi jih? Mislim da si mu samo “razvedrilo” in ko bo samo malo začutil, da je njegov zakon ogrožen, po tiček odletel. Verjemi, da je takih tičkov ničkoliko. Poišči si rajši fanta svojih let in uživaj znjim, brez prikrivanja, brez čakanja…
Vso srečo

Saj že točno veš pri čem si. Izbiraš lahko med ljubico ali pa ga pozabiti.

V bistvu so ti vsi povedali isto. Na podlagi lastnih izkusenj ti tudi ne
morem svetovati nic drugega. Mogoce je, da te on na svoj nacin ljubi
drugace in bolj kot svojo zeno, vendar nje in druzine zaradi tega skoraj
gotovo ne bo pustil.

Sam sem nekoc spoznal punco, ki je imela dolgoletnega fanta in se
je zaljubila vame, jaz pa vanjo. Cudno zvezo sva vlekla in vlekla, ona
se ni mogla odlociti, jaz pa nisem bil dovolj mocan, da bi zadevo
prekinil. Kaj je bil rezultat ? Da mi je po 8 mesecih povedala, da ima
mene rajsi od njega, vendar ga ne bo pustila. In kaj sem imel od
tega jaz ? Razen veliko izgubljenega casa in zivcev bolj malo.

Verjamem, da ti zdaj v svojem 20-letnem srcu in glavi vajino zaljubljenost
jemljes kot idealno, vendar je realnost na njegovi strani zelo drugacna.
Predlagam ti torej – ne beg, ampak pameten umik.

Ce te pri njem privlacijo lastnosti (npr. vecja zrelost), ki je pri tipih
tvojih let pac ne najdes, poskusi najti drugega podobnih let, ki pac
ne bo porocen.

Punca ima res velik problem,zato je treba zdaj na začetku narediti hud rez,da se vse neha ali pa se sprijazni. Če ima on doma hude probleme z ženo,potem bo tudi frej čet vikend in bo lahko z ljubico,to je tudi en test 🙂

Če si pripravljena, da boš ljubica, in to čez teden, kajti vse praznike bo preživel z družino, enako tudi dopust, potem pač bodi ljubica. Izgledov za drugačen status je zelo malo. Zato se s tem sprijazni, ali pa prenehaj in se postavi na lastne noge. Saj bolečina bo minila, čeprav se to sliši zelo pogrošno, ampak tako pač je.

Hej!

Iz lastnih izušenj naj ti povem, da naveza očeta in otrok je mislim, da skoraj vedno močnejša, kot naj bi bila veza s teboj. ne vem kakšen odnos ima do otrok, vendar pri moji vezi je ljubezen in očetovstvo bilo močnejše kot ljubezen do mene, čeprav se z ženo ni in vem tudi da se sedaj ne razumeta (sta bila že takrat v ločitvenem postopku, pa sta ustavila, vendar je vloga še na sodišču) pa zgleda da nekateri moški raje trpijo v taki vezi zaradi otrok. takrat nisem razumela, ker sem bila tako zaljubljena, pa naj povem, da pa večinoma po vsaki vezi, kateri misliš, da takšne ne bo več, pride sigurno boljša veza (saj tako je pri meni). sicer si pa še mlada, tako, da razmisli, kako bi ti in on klapala tudi če se loči – glede otrok.
želim, da dobro razmisliš, tudi če ti bo hudo, bo posijalo sonce tudi zate.

Varianta 1: Takoj ga pusti, saj jih je še veliko, prej ko slej boš srečna z nekom, ki bom samo tvoj.

Varianta 2: Nadaljuj z avanturo in se zabavaj nekaj časa (recimo nekaj mesecev..). Prej ko slej se boš naveličala skrivati, želela boš na skupni dopust, … in takrat boš:
2.1 Spoznala, da tako ne gre, se mu zahvalila za vse kar te je naučil in odpeketala.
2.2 Mu dala ultimat in se bo preselil k tebi in bosta srečna do konca življenja.
2.3 Nikoli ne boš šel od žene in ti se boš še nekaj let mučila z njim, izgubljala čas in naenkrat se boš zalotila, da si osamljena, nesrečna, da si zapravila nekaj let življenja, da ne znaš več normalno komucirati z potencialnimi partnerji…

Še moja ocena verjetnosti:
1. 10 %
2.1 70 %
2.2 1 %
2.3 19 %

Ce prav razumem, se v zivo sploh se nista srecala, pa ze
nacrtujes vajino srecno prihodnost in da bo zaradi tebe pustil zeno in otroke??? Nimam cisto nic proti spoznavanju preko neta, ampak iz lastnih izkusenj vem, da si ni smiselno delati takih utvar dokler se osebno ne spoznata.

Prav z vsemi se strinjam. Sploh pa s tistimi, ki imajo podobne izkušnje. Vsi poročeni, ki varajo oz. so na pragu tega so zame “večni borci na bojišču ljubezni”. Pa ja, kaj še: partner je nemogoč, jih ne razume, želijo si večne in enkratne ljubezni, razumevanja, nežnosti….Kako pri vragu pa so se sploh poročili, naredili otroke? Iz ljubezni? Ali pa je odgovor nekako takšen: ker je bil(a) primern(a), ker je ravno zanosila…. Kar na bruhanje mi gre ob vsem tem. Ja, jaz sem ena tisti, ki je imela afero s poročenim moškim, ki se je poročil zgolj slučajno, otroka dobil po čistem in golem nakjučju… In nikoli ni bil pravi čas, da bi se odločil za ločitev. Ali je žena imela ravno naslednji mesec rojstni dan, ali je pravkar zbolela za gripo, imela slabe dneve v službi…
Ne hvala lepa, nikoli več kaj takšnega. In ti, draga punca, tipov s keterimi se boš lahko imenitno pogovarjala je še zelo veliko. In predvsem niso poročeni. Poslušaj naše nasvete, odloči pa se sama. Tudi mene je vedno begal ta hudimani občutek: “Pa saj me ima tip resnično rad. Zadnjič je celo spustil solzo…” Izgubila sem dve leti življenja, pridobila pa mnogo izkušenj. Roke vstran od njega.

Saj si že dobila cel kup razmeroma podobnih odgovorov.
Torej smo tudi večinoma mnenja, da perspektive, vsaj bleščeče, zate v tej vezi ni. Saj tisti, ki je vezan in hoče postransko vezo, ne bo rezlagal potencialni ljubici: da ženo ljubi, se z njo razume, imata odličen sex, otroci so izrezani oči in mami itd.
Ja, katera bi pa potem nasedla, da se bo ločil? Zakaj bi se pa, če ima doma vse tako super pošlihtano? Torej! Povedati mora tisto, kar ženska ušesa rada slišijo, a ne? Da doma ni za zdržat, da je grozno nesrečen, da bi se že zdavnaj ločil, pa ni bilo prilike, da je zdaj končno srečal žensko svojih sanj … Stvar je lahko tudi v tem, koliko prepričljiv zna nekdo biti. Pri 32-ih je lahko že kar izkušen.

Vprašanje je tudi, koliko jih je na ta način že nasedlo pri njem.
Si prepričana, da si ti “prva” usodna ženska zanj, od kar je vezan? Si prepričana, da boš tudi zadnja? Saj bo chat še deloval, ne? Pa tudi saj sama veš, kaj chat omogoča!

Moje mnenje je takšno kot od večine. Vezi naredi konec! Poleg tega pa, mlada si še. Ni zadnji, za katerega misliš, da je pravi.

Ni kaj več za dodat. Tudi jaz bi ti napisala isto kakor so povedali predhodniki. Na žalost nič vzpodbudnega, ampak res mislim, da se iz take moke naredi zeloooo malo kruha.

LP Pepelka

Jaz sem še najbolj za prvo varianto. Tudi če se boš par mesecev zabavala z njim , ti bo potem še hujše narediti konec. Čimprej tem boljše.

Vsi so ti povedali pojdi, iz tega ne bo kruha….

Čisto tako ni, ker se drugače ljudje ne bi ločevali in ponovno poročali. Nekateri tudi s svojimi ljubicami. Res pa je, da so to bolj izjeme kot pravilo. Veliko več je takih, ki svoje življenske krize (ki se velikokrat pojavijo ravno ob majhnih otorcih) preživijo s kakšno obstransko ljubeznijo. Če bi hoteli rešiti svoj problem, bi ga reševali najprej doma in šele potem iskali nove veze.

Verjamem, da sta se resnično ujela. daješ mu tisti občutek pomembnosti in maldosti,ki je nima ob ženi in majhnih otorcih, ki zahtevajo njegov časi in pomoč. Mislim, da ti je Edi kar lepo povedal variante, kaj lahko narediš. Dodala bi ti še eno misle v razmislek. Praviš da ne želiš razdirat…Svojo vezo razdira on sam. Kako pa se boš sama sebe videla v tej situacij, pa boš morala ti nositi vendo s seboj. V očeh otrok boš vedno razdiralka, v očeh njegovih prijateljev in sorodnikov boš vedno razdiralka. Še leta po tem bosta s trudom gradila vezi…. Pazi tudi, ko premišljaš o nejmu, moraš uporabljati množino. Mogoče kot ljubica lahko odmisliš otorke. Toda kot potencialna bodoča žena, tega ne boš mogla. Boš prenesla poleg njega še dva otorka, ki te bosta poleg vsega še grdo gledala? Boš prenesla, da bo del vajinih dohodkov šel za ta dva otroka, da bo še vedno imel stike z bivšo ženo? Da ji bo še vedno na razpolago,kadarkoli bo potrebovala pomoč pri otrocih?

ob tem pa,da je človek po letu poroke in dvema otrokoma z lahkoto izjavi, da ima krizo z ženo…rešuje pa jo s pomočjo tebe. pa tudi tvoje izjave o neki hudi ljubezni že na podlagi pisem? No ja, mogoče pa si vseeno samo malo melodramatična!

in nekaj…če se odločiš za ljubico…povsod so bile strašne kritik in opisi trpljenja. Ja se strinjam tudi tega je veliko. Toda včasih, je tistih nekaj trenutkov lepote, pa čeprav ukradenih tako dragocenih, da se splača iti tudi v to. vendar potem o tem ne sprašuješ drugih, ker veš,da je to edino,kar v resnici čutiš in želiš narediti.
Vendar si ne delajh utvar in si sama sebi ne laži…..ker boš drugače na koncu zagrenjena in boš čutila res samo slabo in grdo, ne pa razloga zakaj si se sploh spustila v to.

pa še nekaj..kaj pa je narobe z lepim prijateljstvom?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close