Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Popušcanje zaklopke

Popušcanje zaklopke

Pozdravljeni,

Stara sem 21 let in predvsem zvečer v mirovanju ter zjutraj po jedi čutim močno bitje srca. Bitje ni nujno pospešeno vendar le močnejše, tako da čutim njegovo bitje. Pogosto mi tudi nenandno hitro zabije za nekaj sekund in se nato vrne v normalno bitje. Včasih čutim tudi tiščanje v prsih.

Naj povem, da sem redno športno aktivna ter da pri športu nimam problemov z zadihanostjo ali utrujenostjo. Moja prehrana je raznolika in dokaj zdrava z izjemo sladkih pregreh, tudi moja telesna teža se ujema z velikostjo (172cm, 61kg). Naj omenim še, da sem bivša kadilka ter da sem 5 let trpela za bulimio.

Pred približno 2 leti sem bila na pregledu pri kardiologu zaradi bolečin v prsih, ta mi je po opravljenem ultrazvoku povedal, da mi ena od zaklopk rahlo popušča. Rekel je tudi, da je to dokaj pogosto in da ni razloga za preplah, kaj dosti več pa mi ni povedal.

Sedaj sem rahlo zakrbljena, da je močno bitje srca povezano s tem ter se ne morem otresti občutka, da se je situacija poslabšala. Vesela bom vsakega nasveta, nameravam se obrniti tudi na osebno zravnico, vendar imam občutek, da ji pišem za vse najmanjše težave in me zato več ne jemlje resno.

Lp, Lucija

Spoštovana

Razbijanje srca je lahko odziv vašega telesa na dnevne stresne situacije, lahko pa tudi zaradi poživil kot so kava, alkohol, močan čaj ipd.  Težko komentiram puščanje zaklopke, ker ne vem katero od treh srčnih zaklopk imate v mislih. Če gre za blago puščanje katerekoli od teh treh, potem to ni vzrok za občasno močno bitje srca.

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
ozrenko, 19.09.2022 ob 14:37

Spoštovana

Razbijanje srca je lahko odziv vašega telesa na dnevne stresne situacije, lahko pa tudi zaradi poživil kot so kava, alkohol, močan čaj ipd.  Težko komentiram puščanje zaklopke, ker ne vem katero od treh srčnih zaklopk imate v mislih. Če gre za blago puščanje katerekoli od teh treh, potem to ni vzrok za občasno močno bitje srca.

Lp

P.S.

Če gre za prolaps (puščanje) mitralne zaklopke, bi predlagal kontrolni ultrazvok srca, da se ugotovi če je ev. prišlo do poslabšanja. Namreč, puščanje mitralne zaklopke je lahko vzrok za močnejše bitje srca in tiščanje v prsih, ki ni v povezavi s koronarno boleznijo.

New Report

Close