Spoštovani!

Najprej vas prav lepo pozdravljam in upam, da mi boste olajšali odločitev. Stara sem 23 let in imam dve leti in pol fanta, ki je star 29 let.
On neprestano strmi k perfekcionizmu, tako da se ne smem več svobodno izražati. V družbo skoraj ne hodiva več, ker ga je strah, kaj bom govorila. Predno greva imam pridige o tem, kako naj se obnašam in ko odideva mi naredi celoten povzetek mojih pogovorov in če se mu slučajno zdi, da sem povedala kaj neumnega me zmerja in ponižuje. Govori mi, da me vsi čudno gledajo, ker ne vejo o čem govorim! Očita mi, ker sem v drugem letniku srednje šole pustila letnik, čeprav sedaj uspešno končujem fakulteto.
Čeprav tudi to ni dovolj, ker je po njegovem mnenju moja fakulteta drugo razredna. Sami očitki!
On je vedno najlepši, najboljši, jaz sem pa nerazgledana kmetica!
Najin pogovor temelji na stalnem izpraševanju in dokazovanju. (npr: katera reka teče tam, katere gore so to, kateri politični stranki pripada ta…..)
in če slučajno ne vem, sledi ponovno zmerjanje!

Njegovih staršev še vedno ne poznam, ker ga je strah, kaj si bodo mislili o meni in da itak ne znam nič pametnega povedati, da mu slučajno nebi naredila sramote!
Pa še to, zadnje leto sem začela jecljati, kar poprej nikoli nisem. Stalno sem pod pritiskom, ker nikoli ne vem, kje bom spet kaj narobe izgovorila.

Potem se pa pojavlja še drugi problem-spolnost.
Tukaj pa moj popolni fantek odpove. Vendar tudi tukaj ne bo prevzel odgovornosti nase, ker imava le redko spolne odnose, pa še takrat je nervozen, ker nikoli ne ve, kdaj bo odpovedal, potem pa ponovno krivi mene, da sem jaz kriva, ker nisva na istem nivoju in da nisem privlačna, ker nimam čvrste riti.

Predvidevam, kaj mi boste svetovali, samo rada bi slišala odgovor, da končno zberem moč in gram!

Upam, da ni napisano preveč zmedeno, vendar se tako trenutno počutim.

Hvala!

deklica s teboj je vse vredu, kaj še čakaš na svetu je še mnogo moških, ki imajo radi tudi ne-čvrsto rit

Draga Petra, ni mi jasno kako si lahko z tem tipom zapravila toliko časa, vedno te bo dajal v nič in menim, da se nikoli ne bo spremenil. Predlagam ti, čeprav vem, da ti ne bo lahko, spokaj čimprej in stran od njega, saj si nedvomno zaslužiš več.

Veliko uspeha in lep pozdrav.

Pikica

Si v najlepših letih, da se zaljubiš v moškega, ki te je vreden. On te zagotovo ni.

Pojdi zdaj! Ne predstavljam si, kako boš živela z njim, če si bosta ustvarila družino. Še ko vse zelo lepo klapa, se včasih pri vzgoji otrok krešejo mnenja. S takim moškim pa vsekakor ne moreš priti na isto valovno dolžino.

Ja, kaj neku čakaš. Ta tip te nima rad in ti to veš. Zagotovo pa se bo kje našel tisti, ki mu boš lahko z veseljem in ponosom deklica. Pa saj si še tako mlada… Časa dovolj za vse.

Nič ni narobe s teboj. Popolnoma OK si. Samo tega tipa pusti, da se ti ne zmeša.

Pogum:)

Jaz ne vem kaj še čakaš, poberi kufre in srečno.

Prekratka so naša življenja, da bi jih zapravljali s takimi ljudmi kot je tvoj fant.

Našla boš drugega, ki te bo sprejel takšno kot si.

LP in pogumno,

Tilen

Pust tega kretena, da te ne bo v psihiatricno spravil!

Samo laičen razmislek.

Mislim, da te fant uporablja kot “boksarsko vrečo” na kateri izživlja svoje frustracije. Seveda je največja ta, da ni sposoben normalnega spolnega stika. Ker ti s tem nimaš problemov, ti to močno zameri in zato za vse krivi tebe. Svetujem ti, da se ga čimprej rešiš in zaživiš polno življenje s človekom, ki te bo sprejemal tako kot si in ti vračal ljubezen. Tvoj sedanji očitno rabi samo eno osebo, s katero lahko sam sebi dokazuje, da je boljši od drugih.

čimprej se odloči in ga že nekam pošlji. Pa ne odlašaj

Lepo te prosim, beži , teci in nič se ne oziraj…..

Preber knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi…

Spominja me na zgodbo moje kolegice, ki je skoraj 4 leta hodila s homoseksualcem. Imel jo je zgolj za krinko in ji očital vse možno. Taki ljudje imajo težave sami s seboj, sebe ne sprejmejo in njihov obrambni mehanizem deluje tako, kot pri tvojem fantiču. Lepo te prosim, primi se v roke in ga zapusti. Bilka

mlada si, nekje te čaka moški, ki te bo bolj vreden kot pa ta popolnež, zato spakiraj in mu reci: adijo!

V vezi je smiselno vztrajati če imaš kaj od tega. V tvojem pismu nisem opazila da ti ta odnos prinaša kaj lepega. Zavedati se moraš, da se fant ne bo spremenil na bolje, ostal bo tak kot je, oziroma se bo še stopnjevalo njegovo nezrelo obnašanje. Mirne vesti lahko odkorakaš in ničesar ne obžaluješ. Srečno.

Popolnoma se strinjam z obema pred mano. Zberi pogum in pojdi, kajti v taki zvezi, sploh pa ker te to moti, ne vidim nobene prihodnosti. Zato POJDI!!!

Jaz imam zelo podobno izkušnjo. res, da je bil 5 let starejši od mene… Nisem bila dovolj suha, v družbi se me je sramoval, če slučajno rutica ni pristajala majčki, nositi sem mogla oblačila, ki ne bi poudarjale rit. Druži se s homoseksualci. Kos em ga zapustila, sem zaživela.

Draga Petra,
ni ti potrebno trpeti ponižanja, zaslužiš si ljubezen, zato beži čimprej stran od njega. On se ne bo spremenil, samo slabše lahko še pričakuješ.

Ojla!

Saj sama dobro veš, da je čas, da greš. Samo odločiti se in uresničiti odločitev je težko. Nič nimaš pričakovati od svojega fanta razen težav in problemov. Pojdi čimprej stran, da sama ne zaideš v psihične težave, ki se že javljajo (jecljanje). Samo čimprej in čimdalj stran!!

Veliko poguma in odločnosti ti želim!

Ko boš šla, se boš čustveno spočila, kajti ta zveza ti povzroča veliko stresa. Bistvo zveze pa ni v tem, da prenašaš psihično nasilje in da zdraviš frustracije svojega partnerja. Tudi meni je padlo z ramen veliko breme, ker je bivši hotel popolno lutkico, sam pa še zdaleč ni bil tak (imel polno problemov sam s sabo). Poišči si partnerja, ki te spoštuje, občuduje, zbuja veselje do življenja in ti da vedeti, da ga osrečuješ.

Moški, ki te tako ponižuje in zmerja, te nima rad. Pa tudi sebe nima, ker je tako nesiguren. Zakaj, pa je potem sploh s tabo, če pa imaš toliko “napak”?! Mlada si še, imaš še veliko pred sabo. Ne pusti, da ti tak človek uniči življenje. Bolje je, da ostaneš sama, kot pa da si s takim moškim, ki ti bo čisto uničil samozavest!

Le pogumno!!

lp,t

New Report

Close