Najdi forum

Pozdravljeni,

morda mi bo kdo znal odgovoriti na naslednje vprašanje…..

Sem ena izmed treh vnukinj 93-letne babice. Že več kot deset let sem pooblaščena na njeno hranilno knjižico.
Babica živi v svoji lastni hiši in na tem naslovu živita še moja mama in oče. Dedek je že pokojen,….lastnica hiše je samo babica. Babičin sin (moj stric) živi v lastniškem stanovanju.

Zanima me naslednje: Zaradi babičinega slabega zdravstvenega stanja sem za morebitno dodatno oskrbo denar iz njene hranilne knjižice že v celoti dvignila in ga hranim na svojem TRR.
Zanima me ali ta denar po babičini smrti ostane meni oz. ali kdo ve kakšni so pravni postopki v zvezi s tem?

Hvala,
Kristina

Ja ostane,če ti ga babi da.Če pa se nič ne zmenite okoli tega,potem denar ni tvoj.

Če ni darilne pogodbe (kjer moraš plačati tudi davek) je denar še vedno od babice in v primeru smrti gre ta denar v dediščino. Glede na napisano so dediči tvoj starš in stric to velja za vse (denar, hiša…). Druga varianta je pa oporoka, kjer je zapisano kdo dobi kaj.

Vprašanje pa je koliko denarja je to? ALi je to 100 € ali je to 10.000 €?

Res da si pooblaščenka ampak 10.000 € se verjetno ne tvoj stric ne tvoji starši ne bodo kar tako odpovedali. Trust me!

LP
nekdo2

Tule maš pa link do zakona o dedovanju. pa se malce poglobi vanj.

Zakon o dedovanju!

New Report

Close