Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija PONOVNO KANDIDA

PONOVNO KANDIDA

POZDRAVLJENA DEKLETA,

Imam eno vprašanje, ki se nanaša na kandido. No naj vam opišem svoje stanje, stara sem 22 let in že nekaj časa mi zdavje pošteno nagaja. Te težave pa se nanašajo predvsem na črevesje, že nekaj časa mi prav pošteno nagaja- mislim predvsem na občasno izmenjavnje zaprtja ter drisk s obilico sluzi, napihnjenem trebuhu (ki je trd in mislim pošteno napihnjen), slabosti nasplošno in občutku napihnjenosti, da sem kot balonček. Seveda sem se obrnila na zdravnike vendar mi niso ugotovili nič posebnega (da je lahko sindrom razdražljivega črevesja- zaradi stresa in podobnih reči). Vendar mi ni jasno, šele sedaj, ko sem malo prebrala vaša mnenja, predloge, sem v bistvo potegnila, da imam jaz probleme ravno pri tej hrani, ki jo uživam (bel kruh, sladkarije),…. Bila sem sicer tudi pri alergologu in je ugotovil blago alergijo na kvas, pšenično moko, aditive, in amliaza (baje je to ena vrsta sladkorja), vendar je rekel da ni zaskbljujoče, in da jih lahko uživam, seveda pa jih ne ter se skušam nekoliko držati nazaj, ker mi pač delajo težave, le sem ter tja pa priznam da pretiravam- saj veste pride dan, ko človek poje vse kar vidi. In takrat mi je pošteno žal, saj gredo tisti dnevi ko se ztrudim v nič- zaradi bolečin in napihnjenosti.

Ker mi zdravstvo ne more pomagati sem sedaj si v lekarni kupila ene tablete imenovane dida za okužbo z glivicami kvasovkami, priznati moram, da mi malo pomagajo in da so vredne svoje cene. No upam, da mi boste lahko kako svetovale glede na moj opis, kar vas lepo prosim.

PS zanima me o kakšnem terpevtu vse govorite

LP Tina

Tudi jaz imam že dolgo podobne težave, ob tem sem še stalno utrujena in brez energije. Alergolog mi je ugotovil, da ne prenašam mlečnega in sadnega sladkorja. Omenil je, da je možno, da mi težave povzročajo glivice, a se je zadeva pri tem končala, tako da me niso testirali na prisotnost glivic. Na bicomu so mi odkrili obremenjenost s candido, vendar takrat žal nisem vztrajala do konca terapije (moja napaka, vem). Ob (strogi) dieti je bilo stanje precej boljše, vendar sem zelo shujšala, kar ob moji že sicer precej nizki telesni teži ni bilo primerno. Zdaj spet jem skoraj vse, vendar ne pretiravam s sladkorji, stanje pa je tako – tako. Tudi jaz sem si kupila te kapsule, vendar jih še nisem začela jemati. Zanima me, po koliko časa si opazila izboljšanje? Ali si opazila kakšne stranske učinke? Ali se hkrati držiš diete?

No, jaz sem jih tudi kupila in ravno tako moja prijateljica. Ta je na testiranju z Bicom napravo vprašala ali Dida kaj koristi in ji je terapevtka rekla, da popolnoma nič Ravno tako je meni povedal en alternativec kateremu pa zelo zaupam. Reklamo so naredili pa dobro, priznam.

Če ste prebrali deklaracijo, ste lahko ugotovili, da je preparat Dida narejen iz ekstraktov različnih zelišč (za vsako bolezen rožica raste…) Kolikor sem jaz seznanjena, je izdelek Dida dober, vendar brez stroge diete, kandide ne morete obvladovati. Stroga dieta ne pomeni shujševalna dieta, le živila je potrebno skrbno izbrati. Pogosto ljudje izločijo živila, ki obremenjujejo, ne zamenjajo pa jih z drugimi in posledica je premajhen vnos živil in hujšanje.
Obvezno pa je potrebno na novo poseliti črevesje s koristnimi bakterijami.
Lp-Mojca

HOJLA

No jest jih jem že 14 dni in se mi zdi da mi koristjo, nism več tako napihnjena seveda, če ne jem tistga kar nesmem, priznam da me včasih zanese in si vedno obljubljam da je zdej pa dovolj. Ampak vidim, da se bo potrebno resnično vzet v roke in kej naredit za to zdravje, tko da bom zdej bolj pridna, k sm bla. Sej se bom navadla na nov način pa bo a ne?

NO ŽELIM VAM ŠE NAPREJ LEP DAN IN OGROMNO SONČKA TER SEVEDA ZDRAVJA!!!!

PS imam vprašanje, kje kupujete pirino moko, jest sem dons vidla ceno 1.181,00 sit za 80 dag pa bi me hmal kap. A sojina ni primerna?

Ali jest veliko probiotičinh jogurtov in zelenjave. Aja pa še to a je v dieti dovoljena kava z mlekom seveda brez sladkorja. Aja ste se čist v celoti odpovedale sladkorju in sladkim pregreham, k če se je treba se je pač treba a ne.

Kaj mislite o novi zdravilih ravno tko od new nordica- bio drain za raztrupljanje telesa, a mislite da so primerne za nas- k jest se morm res nekak znebit vse te zaoteklosti, a mislite da bo pol boljš če bom pridna pri dieti

LP tina

ja, tako kot so ze punce povedale.

stroga dieta: brez sladkorjev, tudi brez zelo sladkega sadja, suhega sadja, vseh naravnih in umetnih sladil, brez izdelkov iz bele moke in belega riža. na ta način imaš lahko gljivice zelo dobro pod kontrolo in se ne razraščajo vsepočez.

sicer pa moraš ob tem nujno sanirati tudi črevesje, saj so gljivice zasedle vsa mesta, kjer bi morale biti vsidrane koristne bakterije, ki so zivljenjeskega pomena za dobro prebavo in za celotno zdravje.

tako imenovane dobre bakterije se nahajajo v kislem zelju ali repi (ekološke pridelave) ali lahko kar zeljnico piješ, lahko si pripravljaš miso juho, iz nepasteriziranega misoa, sicer so pa na voljo tudi preparati iz teh bakterij, ki jih lahko naročiš na internetu ali kupis pri kakem bicom terapevtu (npr. karin riznar ali dominiku golenhofnu).

sicer pa bi ti svetovala, da preberes njuno skripto, ki ima v zvezi s tem zelo veliko koristnih podatkov. kupis jo lahko pri njih v ordinaciji.
ce te se kaj zanima, se oglasi na mail.

srecno.
jasmi

Če imate okužbo črevesja s kandido lahko pričakujete, da je vaše telo dokaj “zastrupljeno” s toksini, ki jih proizvajajo. Opisanega preparata ne poznam, zato ne morem dajati izjav. Koristi pa koprivin čaj za čiščenje krvi, kapsule pegastega badlja za čiščenje jeter…
Za čiščenje črevesja je krasna vsa sveža zelenjava, saj ima veliko balastnih snovi, ki dobesedno pometejo črevesje…

Lp – Mojca

Pirino moko prodajajo v Merkatorju od Mlinotesta, tudi v Tušu sem jo videla in je bistveno cenejša kot ti navajaš.
Zelo dobra pa je tudi avstrijska prečiščena, sploh za peko slanih piškotov. Če imaš možnost nabave v Avstriji (Spar), sicer pa je Mlinotestova prav tako dobra, mislim da je kg cca. 350 sit.

HOJLA

No še enkrat hvala za vse nasvete se bom skušala držati vaših navodili, a imate kake recepte oz predloge kaj kej jeste,

HVALA VAM VSEM SKUPAJ

TINA

Tina, tvojo zgodbo berem kot svojo.

Lahko ti predlagam še knjigo ZDRAVO KOMBINIRANJE HRANE od Jackie Hadgood (imajo jo v vsaki knjižnjici, je pa od Mladinske knjige). Primer Kandide je v njej opisan tako, kakor praviš ti. Zares zelo dobra knjige. Jaz se v tej smeri prehranjujem že leto dni – z vmesnimi kršitvami.

Pomagajo tudi kapsule Linex, vsekakor je probiotični jogurt bolj zdrav ampak kapsule so bile vedno pri roki. Vendar z zdravo prehrano se kandido da omilit oz. imeti nadzor nad njo.

Pira je res najboljše nadomestilo za pšenično moko, sojino “mleko” pa za navadno. Skoči še na forum HUJŠANJE, kjer boš zvedela veliko o zdravem prehranjevanju, o piri in ostalih žitaricah, …

še to: veliko h kandidi pripomorejo KT, ampak ginekolog to “reši” s svečkami. Za vaginalo udobje je dobra krema “multi-gyn gel”.

Lep pozdrav

Tudi jaz imam probleme z sluzjo v blatu zato sem pred 15 dnevi pričela jesti kapsule Dida. Shujšala sem že 4 kg, sicer to me ne skrbi saj nisem posebej vitka. Me pa skrbi, da se mi večkrat v sluzi pojavi tudi kri, sicer vidna tako se tolažim da je mogoče kje kakšen hemoroid. Pred tremi leti sem bila na kolonoskopiji, ki ni pokazala nikakršnih sprememb na črevesju. Ob vsem tem pa imam tudi zelo pogoste ginekološke težave-vnetja. Moj mož pravi druge se “zgovarjajo” da imajo migreno ti imaš pa skoz neka vnetja! Kar zoperno je, ker življenje ne teče tako normalno kot bi moralo.

l.p.lc

Hojla,

ja res je to zelo neprijetno- mislim na težave z črevsejem in ljudje, ki teh problemov nimajo enostavno tega ne razumejo- jim je težko razložit pa še ne verjemejo. Ja no kaj čmo vsak nosi svoje breme a ne, pa saj bo tudi za nas posijalo sončece.

PS: tisti ki jemlete tablete dida, a ste v celoti izločili hrano, ki je navedena na deklaraciji, po mojem jo je kar treba a ne, da bo stvar delovala tko kot je treba

LP Tina

lep pozdrav

Glede tablet Dida, jaz sem izločila vso hrano, ki je navedena na embalaži. Držim pa se tudi nasvotov, ki sem jh prebrala na forumu: npr. nič kisa, kvašenih stvari….

l.p. lc

nikjer ni omenjen alkohol, zato bi rada opozorila, da je PIVO povsem prepovedano, tudi VINO ni dobro v večjih količinah

prepovadne so tudi GOBE, ker so gljive (gljivice)

vsekakor pa pojejte veliko probiotičnega jogurta

iz tega foruma na to temo:

Pa svinjsko meso tudi

Lep praznični pozdrav vsem!

Tudi jaz se že dolgo borim s Candido. Ko se povsem držim diete je v redu, ko pa poskusim kaj prepovedanega, ponovno dobim vse simptome:otekanje nog, trebuha, slabo razpoloženje, utrujenost, zaprtost…
Ali je spoh kateri že uspelo, da se je rešila in lahko je sedaj vse v ustreznih količinah? To me res zanima.
Pa še to, ali ve pijete pravo kavo, se pravi s kofeinom? Povejte, kaj vse še jeste, jaz sem namreč zelo naveličana te enolične hrane, poleg tega ne jem nobenega mesa in rib, ki bi jih lahko. Že od nekdaj ne maram mesa. Jem pa vso zelenjavo, stročnice, rjav riž, sojino mleko, koruzne kruhke, jajca(čeprav so “bljak”). Kruha ne pečem, ker ne vem, kaj bi lahko jedla zraven.

L.P. Sabina

New Report

Close