Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ponovno izpadanje las

Ponovno izpadanje las

Spoštovani!

Pred dvema letoma sem po porodu že šla skozi kalvarijo s hudim izpadanjem las. Vmes se je lasišče po uporabi Regaine preparata popravilo, zdaj pa se mi na mojo nesrečo stvar ponavlja. Bila sem tudi pri dermatologinji, ki je ugotovila, da mi lasje na poteg izpadajo na temenu in mi predpisala Regaine, šampon proti mastnemu prhljaju in vitaminsko podporo. Pravi, da ni nujno, da gre za androgeno izpadanje, pred kratkim sem namreč shujšala za 10 kg, pa tudi jesen je lahko vzrok.

Prhljaj imam tokrat prvič v življenju. Večino sem ga odpravila že po 3 pranjih, tudi srbenje je ponehalo, vendar mi pri vsakem česanju izpade okrog 50 las. Pri pranju pa je seveda bolj hudo. Se mi zdi, da se mi po manj kot mesecu izpadanja že pozna, predvsem na sencih. Dobila sem tudi izrazito mastno čelo.

Imam redno menstruacijo in nobenih hudih težav, razen pač stres glede službe, družine in študija. Sicer sem zdrava.

Prosim svetujte mi kaj lahko sploh storim. Sem namreč televizijska napovedovalka in videz je precej pomemben. Glede na to, da se odločam o zaščiti – bi mi pomagala hormonska kontracepcija? Stara sem 32 let.

Hvala za nasvet.

Pozdrav!

Če se odločate o hormonski zaščiti, svetujem Diane 35 ali pa Yarina tablete, ker je kontracepcija in tudi delujejo proti moški obliki izpadanja las.
Učinek pa je šele po pol leta!
Za kaj več, pa bi bil potreben pregled.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Po treh letih se oglašam ponovno, z istim problemom. Spet mi lasje izpadajo v enormnih količinah. Imam občutek, da kar po celi glavi. Občutek je naravnost strašljiv.

Prosim svetujte mi, Regaine mi je že 2x uspešno pomagal, naj poskusim spet? Hormonske kontracepcije ne uporabljam, počutim se dobro, menstruacije imam redne.

Kupila sem si tudi Inneov vitamine za lase. Lahko poskusim še s čim? Res se bojim, ker se to izpadanje neprestano ponavlja, čeprav je res, da se je doslej vedno nekako umirilo in se potem lasje nekako zgostijo nazaj.

Iz srca hvala za odgovor.

Pozdrav!

regaine lahko uporabljate, svetujem jemanje prepratov z vitamini in minerali vsaj 3 mesece, ev. izključitev obolenja ščitnice.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close