Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija ponovna zamenjava KT

ponovna zamenjava KT

Pozdravljeni.

Stara sem 22 in od 17. leta jemljem KT. Do letošnjega avgusta, torej 5 let, sem jemala Diane 35. Z njimi sem bila zelo zadovoljna, saj sem imela idealno težo in kožo. Nato sem imela letos avgusta bris in mi je ginekologinja izmed drugim priporočala, da preidem iz Diane 35 na druge KT, ker le-teh ni priporočljivo jemati predolgo zaradi vpliva na jetra ipd. Tako mi je svetovala Yasminelle, saj sem ji izmed drugim rekla, da bi rada ohranila lepo kožo. Sedaj jemljem Yasminelle tri mesece in sem z njimi dokaj nezadovoljna. Koža se mi je opazno poslabšala (med jemanjem Diane sem imela kakšen mozolj kvečjemu pred M in je izginil najkasneje dva dni po njej, sedaj mi mozolji ne izginejo že odkar sem na Yasminelle), nožnica je suha, da sploh ne morem imeti spolnih odnosov, libido se mi je zmanjšal na minimum, pa sem vedno imela normalno željo po spolnih odnosih (včasih tudi večkrat na dan – zdaj več ne vem kako je imeti takšno željo), poleg tega bi nenehno nekaj jedla!

Skratka, želim preiti iz Yasminelle na druge KT. Zanima me, ali je to po treh mesecih že možno in predvsem ali ni škodljivo takole menjavati KT? Kolikor sem zasledila glede tega, je baje 3-4 mesece obdobje, po katerem se pokaže ali nam določene KT odgovarjajo ali ne. Brskala sem že za vsemi KT po raznih forumih in zlagala sestavljanko, o katerih KT velja najboljše splošno mnenje (čeprav na vsako žensko lahko delujejo drugače, tega se zavedam), in tako so v ožjem izboru pristale Yaz, predvsem zaradi izboljšanja stanja kože, ter novejše tabletke Qlaira. Seveda bo o tem odločila moja ginekologinja, a si želim, da bi zadela prave, saj ne želim naslednjih nekaj mesecev spet prekrivati vse te mozolje, s katerimi nisem imela problemov že od srednje šole. Mi lahko sami svetujete s katerimi bi lahko poskusila? Razmišljala sem že, da bi zamenjala KT iz drugih razlogov (ne zaradi kože), in za kožo poskrbela z obiskom dermatologa, a mislim, da je jasno (po prehodu na te tabletke), da so krivec za nečisto kožo Yasminelle, saj nisem spreminjala ničesar drugega (prehrane itd.).

Za odgovor se Vam zahvaljujem že vnaprej.

Spoštovana, Yasminelle in Yaz vsebujejo povsem enake sestavine, s to razliko, da se Yasminelle uporablja v shemi 21/7, Yaz pa 24/4, zato vam Yaz ne bodo ustrezale. Splača se torej poskusiti z drugo gestagensko komponento, npr. Lindynette, Harmonet, Logest, Minulte, Femoden. Kot ste že ugotovili sami, enake tablete lahko povsem različno učinkujejo pri eni ali drugi ženski. Lahko bi sprobali tudi Qlaira, čeprav sem mnenja, da se konja, ki zmaguje, ne zamenjuje. Zamenjava KT ni škodljiva.

Matjaž

Pozdravljeni.
Jemlem KT Qlaira in sem namesto torkove tabletke ( 2. po vrsti) vzela tableto od srede ( 3. po vrsti). Kaj naj naredim? vzamem torkovo in potem normalno naprej?

Pozdravljeni.
Jemlem KT Qlaira in sem namesto torkove tabletke ( 2. po vrsti) vzela tableto od srede ( 3. po vrsti). Kaj naj naredim? vzamem torkovo in potem normalno naprej?

Da. Ni ista sestava, ampak vseeno.

Pozdravljeni,

kt jemljem že malce več kot dve leti in med tem časom mi jih je ginekologinja zaradi različnih težav zamenjala že kar nekaj. Jemala sem že tabletke Yasminelle, Qlaira in Belara, sedaj pa mi je zaradi težav z vmesnimi krvavitvami pri Belari predpisala kt Yarina. Vsake izmed teh tabletk sem jemala več kot pol leta, vendar pa se sedaj sprašujem ali je za telo dobro, da tolikokrat menjavam vrsto tabletk in ali morda ne bi bilo bolje, da naredim kakšen premor in potem nadaljujem z novimi tabletkami. Kakšno je vaše mnenje o tem?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Premora ni potrebno delati, takšno je mnenje večine. Srečno z Yarino.

New Report

Close