Najdi forum

ponavljanje 9.razreda

Spoštovani, želela bi informacijo ali lahko učenec po neuspešno opravljenih popravnih izpitih v 9.razredu ponavlja razred? Sicer sem preštudirala pravilnik in zakon o OŠ podolgem in počez, vendar ni nikjer tega podatka. Namreč mojemu sinu je drugo ocenjevalno obdobje zbežalo tako daleč, da bo imel najbrž kar 3 popravne izpite, ker ti predmeti mu sploh ne gredo. Kljub sodelovanju jaz-učitelji-otrok, inštrukcije… ni obrodilo sadove. Naj povem še, da je dislektik in ima odločbo z Zavoda za šolstvo RS, ima disgrafijo. V primeru, da ne opravi popravcev ( imam popolnoma upravičen strah, ker mu je ena od učiteljic že rekla,da pri njenem predmetu ne bo nikoli opravil popravni), ali lahko ponavlja razred v drugem kraju in posledično v drugi OŠ? Njegov oče živi na drugem koncu SLO in bi se preselil k njemu, ker je tudi vpisal srednjo šolo v očetovem kraju.
Prosim vas pa, dame ne obsojate kot češ “kje ste bili pa do sedaj itd….”. Sem visoko izobražena in kljub vsej pomoči in trudu je mali zabluzil. Sicer je pa šel s 5 leti v prvi razred.
Hvala za odgovor in razumevanje.

Opravičujem se za tiskarskega škratka pri besedicah “dame”, pravilno je “da me”. Sem pozabila biti tudi bolj specifična pri vprašanju, ki se glasi, ali lahko ponavlja 9.razred na drugi OŠ?

Učenec 9. razreda lahko opravlja popravni izpit iz več predmetov, pri katerih je ob koncu pouka v šolskem letu negativno ocenjen. Popravni izpit lahko opravlja do zaključka tekočega šolskega leta, v rokih, ki jih določa pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole.
Če učenec iz prejšnjega odstavka popravnih izpitov ne opravi uspešno, lahko ponavlja 9. razred.
Učenci, ki se ne odločijo za ponavljanje 9. razreda, lahko opravljajo popravne izpite še do zaključka naslednjega šolskega leta. Šola mora učencem omogočiti najmanj štiri izpitne roke.

Tole pise v PRAVILNIKU o preverjanju in ocenjevanju znanja…

Nam pa že pol leta govorijo v OŠ, da se 9. razreda ne da ponavljat. Sin je namreč zaradi bolezni veliko odsoten od pouka, posledično pa ima tudi bistveno nižje ocene oz. je bil pri več predmetih ob polletju celo neocenjen… Torej lahko ponavalja 9. razred?

Objava čaka odobritev

Gospa Erika, doma imamo popolnoma identičen primer  tako, da ne vem kaj bomo

No, mi bomo ponavljali 😒😔

New Report

Close