Ponavljajoce vnetje secil po spolnem odnosu
na spletu sem veliko prebrala o ponavljajocih uroifektih pri zenskah, ki imajo nove partnerje in ponavljajoca vnetja secil, zanima pa me vase mnenje oziroma izkusnje, saj sem posusala ze marsikaj (praznenje mehurja pred in po odnosu, umivanje, res pazljivo pri higieni spolovil in odnosu), antibiotikom oziroma protimikrobnim zdravilo kot preventivi po spolnih odnosih bi se, ce se le da, rada izognila, razen ce menite, da je to mozna alternativa.
Po letu dni brez odnosov imam novega partnerja. Sem pa imela od zacetka spolnih odnosov z njim (pred dvema mesecama) ze trikrat vnetje secil, vsakokrat zdravljenje z antibiotikom. Sva zvesta, jaz sem sicer imela tezave z uroinfekti z vsakim novim partnerjem (v zadnjih 10 letih dva), a nikoli ni bilo ponavaljajocih. Sanford testa mi se niso delali. Je smiseln se kaksen drug pregled, test? Morda tudi za njega?
najlepsa hvala za vase mnenje
Mogoče poskusite s preventivno uporabo D-manoze (Femidoc) pred in še nekaj dni po SO. In pa seveda prenalivanje s tekočino je obvezni del preprečevanja in zdravljenja infekcij sečil (vsaj 3L /dan). Seveda ob ponavljanju je urinokultura po Sanfordu obvezni del diagnostike pred antibiotičnim zdravljenjem.