Ponavljajoča vročina
Pozdravljeni. Moja 3,5 letnica ima v 14-ih dneh ze cetrtic povisano T. Najprej je bila prehlajena, potem je kasljala, zdaj ponoci se tu pa tam zakaslja in danes se je zbudila vroca, T 37,7. V soboto smo sli k dezurnem ker je jokala da jo boli usesek. Pa ima vse ok. Pljuca, grlo, dala je tudi kri, CRP 59, levkociti 16,6. Rekli so da je viroza. Zdaj me skrbi, ker je bila dva dni brez vrocine, zdaj pa spet…Se vam kaj sanja kaj bi to bilo? Res kr viroza? Hvala za odgovor.
Ne glede na sanje je potreben ponovni pregled pri izbranem pediatru.
Pozdravljeni.
Danes smo bili pri pediatrinji, ki je ugotovila da se je CRP znizal iz 59 na 34, levkociti pa povisali na 25. Urin ni pokazal nekih posebnosti. Nazadnje je vzela se bris za streptokok in je bil pozitiven. Useski, pljuca, grlo-vse ok. Dobili smo antibiotik in jaz sem odsla zadovoljna, da se je odkril vzrok vsega tega. Hci ima se vedno povisano T- do 37,8. Zdaj doma pa sem razmisljala in bi vas rada samo vprasala- glede na to da je bil bris na streptokok pozitiven-drugih znakov za angino pa hci nima-je mozno da pac ima hci to bakterijo prisotno, ampak preboleva pa cisto nekaj drugega kr ni povezano s streptokokom? In jemlje antibiotike po nepotrebnem? Res mi je cudno… Hvala se enkrat.
Glede na to, da težave trajajo že 14 dni, se je angina sama zazdravila (ne pa pozdravila) in je klinično morda ni več videti.
Če bo temepratura v 24-48 urah padla in bo otrok v redu, je to odgovor na antibiotik in potrditev diagnoze.