Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ponavljajoča se vnetja sluhovoda

Ponavljajoča se vnetja sluhovoda

Spoštovani!
V zadnjih 15 letih sem imela, brez pretiravanja, že cca. 20-krat vnet sluhovod. Pred leti dvakrat desnega, v vseh ostalih primerih levi sluhovod. Do leta 2005 sem redno hodila k ORL specialistu, izvide hranim, pri katerem sem prejela trakec z antibiotikom ter Amoksiklav, nato pa je zdravnica menila, da specialista ne potrebujem več in mi je vnetja zdravila sama samo z lokalnim antibiotikom – trakci v uho, kar je bilo prav tako učinkovito za nekaj časa. Sedanja zdravnica mi predpisuje Maxitrol, ob zadnjem vnetju pa tudi Ospamox. Antibiotiki me čisto izčrpajo, dobivam vaginalna vnetja in se slabo počutim, zato ne morem več nadaljevati tako.
Vnetja dobim kadarkoli, poleti ali pozimi, povečini brez predhodnega razloga, npr. prehlad.

Kako bi lahko preprečila nadaljnja vnetja? Vsakič, ko imam vneto uho, imam vrsto težav s tem, saj sem naglušna na desno uho in potem ne slišim več nič, zaradi česar mi je tisti čas onemogočena vsa dejavnost izven doma.
Desno uho – naglušnost v govornem področlju, domnevni razlog je virusno vnetje notranjega ušesa. Ali je možno, da bi se mi npr. z operacijo kdaj sluh povrnil? Ali za vnetja obstaja kakšna trajnejša rešitev?
Hvala za odgovor.

New Report

Close