Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ponavljajoča se obdobna temperatura po virozi

ponavljajoča se obdobna temperatura po virozi

Lepo pozdravljeni – ne vem, kaj bi naredila, zato prosim za Vase mnenje:
– od 1.02. – 6.02. je nas 5-letnik preboleval verjetno “gripi podobno bolezen”, vsaj tako je nazadnje po krvni sliki dolocila njegova pediatrinja. Ostal je doma se vsaj 5 dni po koncu temperature, bil zivahen, jesc, morda tu in tam se kaj pokasljeval, kaj vec od tega ni ostalo.
– za teden dni (10-14.02.) sel normalno v vrtec, ze v petek isti teden poln nos, zvecer ponovno temperatura (niti ne visoka, do 38,3 najvec, zaradi hripavega glasu z mozem pogledava mandlje (kolikor pac lahko), ki so bili res zelo odebeljeni, otrok ni nic govoril o tem, da bi ga bolelo grlo, normalno je jedel, vec si je zelel le piti. Naslednji dan je vrocina padla na 37,4, dali smo mu pastile za lizanje (Neoangin junior), do vecera vrocine ni imel vec. Doma je tokrat ostal do srede (se pravi, ponovno vsaj tri polne dni brez vrocine), ponovno zivahen, jesc, itd.
– v vrtcu je bil torej ponovno tri dni (19., 20. in 21.02.), ko se je danes v nedeljo (23.2.) zvecer pojavila temperatura 37.4. Levi mandelj je povecan, vendar ne tako kot 10 dni nazaj….otrok ne tozi o tem, da bi ga bolelo grlo, kaslja ne, nos ima sicer poln (dvakrat na dan dajem Operil kapljice), pravi pa zadnje case pogosto, da ga bolijo noge (stegna, meca – kot rastne bolecine). Naj omenim se to, da gre za zelo zivahnega fanta, vecino casa smo na zraku zunaj, je navdusen plezalec po drevesih, itd., skratka, zelo motoricen otrok. Se vceraj smo bili zunaj na pustni povorki, kjer je uzival in sodeloval ves cas. Po tisti prvi, gripi podobni, bolezni smo mu uvedli Imunoglucan za otroke, ki ga sedaj redno pije zjutraj, redno dobiva tudi d3 kapljice, vrocino navadno zbijam od 38.5 naprej…Ne vem, cemu pripisati te neke “obdobne temperature”, ki nato hitro izzvenijo…? To se do sedaj ni dogajalo…Vljudno prosim, ce imate kaksno mnenje – skrbi me ta povezava s temperaturo in bolecinami v sklepih…Bi morala otroka peljati se enkrat na odvzem krvi in kaj bi sploh gledali? Najlepsa hvala, Barbara

Lahko gre za prebolevanje novih okužb, lahko pa tudi za nekaj nepozdravljenega od prej. Svetujem pregled pri osebnem zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za Vaš odgovor, z lepimi pozdravi.

New Report

Close