Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ponavljajoč sinusitis

Ponavljajoč sinusitis

Pozdravljeni, star sem 26 let in že par let imam težave z sinusi. Vsaj 2x na leto se moram zdraviti z antibiotiki. Redno pa uporabljam pršilo Mommox. Pred kratkim sem bil pri Pulmologu, ki je odkril alergijo na hišno pršico. Bil sem tudi pri ORL, ki pa predlaga septoplastiko. Ker sem tisti cas pri orl spet preboleval sinusitis, mi je predlagal naj si pomagam z operilom (ne vec kot 4dni) ter rednim izpiranjem nosu. Ce to nebi pomagalo mi je napisal še skatlo Moloxina 5tablet, 1na 24ur. Ker po 4dneh operila in izpiranjem ni bilo nič bolje sem začel z antibiotiki. Pocutil sem se bolje. Zadnjega sem vzel v soboto zvecer. Nakar me v nedeljo zvecer zacne mocno dražit na kašelj ki je suh, in celo noč me je bolela glava. Zato sem v ponedeljek zjutraj odšel k osebni zdravnici, ki mi je podaljšala terapijo z Moloxinom za 7 dni in zraven napisala še Singulair. V ponedeljek popoldan sem pa dobil rahlo vrocino 37,5 in močan utripajoč glavobol ki se cuti tudi ko premikam očesa. Ta vrocina in glavobol trajata ze 3dni. Je to povezano z sinusi ali sem morda staknil kaksno drugo bolezen?

Pozdravljeni, star sem 26 let in že par let imam težave z sinusi. Vsaj 2x na leto se moram zdraviti z antibiotiki. Pred kratkim sem bil pri Pulmologu, ki je odkril alergijo na hišno pršico. Bil sem tudi pri ORL, ki pa predlaga septoplastiko. Ker sem tisti cas pri orl spet preboleval sinusitis, mi je predlagal naj si pomagam z operilom (ne vec kot 4dni) ter rednim izpiranjem nosu. Ce to nebi pomagalo mi je napisal še skatlo Moloxina 5tablet, 1na 24ur. Ker po 4dneh operila in izpiranjem ni bilo nič bolje sem začel z antibiotiki. Pocutil sem se bolje. Zadnjega sem vzel v soboto zvecer. Nakar me v nedeljo zvecer zacne mocno dražit na kašelj ki je suh, in celo noč me je bolela glava. Zato sem v ponedeljek zjutraj odšel k osebni zdravnici, ki mi je podaljšala terapijo z Moloxinom za 7 dni in zraven napisala še Singulair. V ponedeljek popoldan sem pa dobil rahlo vrocino 37,5 in močan utripajoč glavobol ki se cuti tudi ko premikam očesa. Ta vrocina in glavobol trajata ze 4dni.

Pozdravljeni, star sem 26 let in že par let imam težave z sinusi. Vsaj 2x na leto se moram zdraviti z antibiotiki. Pred kratkim sem bil pri Pulmologu, ki je odkril alergijo na hišno pršico. Bil sem tudi pri ORL, ki pa predlaga septoplastiko. Ker sem tisti čas pri ORL spet preboleval sinuzitis, mi je predlagal naj si pomagam z operilom (ne vec kot 4 dni) ter rednim izpiranjem nosu. Če to nebi pomagalo mi je napisal še skatlo Moloxina 5 tablet, 1 na 24ur. Ker po 4 dneh operila in izpiranjem ni bilo nič bolje sem začel z antibiotiki. Pocutil sem se bolje. Zadnjega sem vzel v soboto zvečer. Nakar me v nedeljo zvecer zacne mocno dražit na kašelj ki je suh, in celo noč me je bolela glava. Zato sem v ponedeljek zjutraj odšel k osebni zdravnici, ki mi je podaljšala terapijo z Moloxinom za 7 dni in zraven napisala še Singulair. V ponedeljek popoldan sem pa dobil rahlo vročino 37,5 in močan utripajoč glavobol ki se cuti tudi ko premikam očesa. Ta vročina in glavobol trajata ze 4dni.

Po opisu sodeč imate kakšno novo virozo.
Dva bakterijska sinuzitisa letno ni nič nenavadnega za alergika (ker je v nosu ves čas kronično vnetje).
Septoplastika bi olajšala izpiranje s fiziološko in dostop zdravil do nosne sluznice. Ob tem je potrebno, da vam tudi zmanjšajo nosne školjke (zadebeljene so zaradi alergije) – lahko z radiofrekvenco ali na drug način.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close