Najdi forum

MORAMreči da od kar sem postala mati treh deklic sem postala tudi zelo občutljiva na vse vrste zlorab otrok.VSE ME ZELO PRIZADANE IN BOLI IN se velikokrat zvečer zalotim s vprešanjem kolikim se je danes zgodila krivica ali gorje ali pa to trenutno prestajajo.Kolikor sem slišala o teh dolgotrajnih postopkih in kako mora žrtev na policijo in tako naprej ….se mi zdi ,da bi se morali žrtvi še bolj približati in se ji tudi takoj posvetiti.Tukaj mislim na šole.Tam bi morali otroke osveščati o teh zlorabah s predavanji, plakati,zloženke ,kaseta Mali JOJJOJ,delavnece na to temo,tudi anonimnimi ankatami,filmi in jim razložiti nadaljno pot.Mislim da bi moral biti prvi h kateremu se zateče otrok,če ni to starš da pa je to šolski psiholog.On bi moral tudi sodelovati v osveščanju otrok na šoli tako bi ga otroci poznali in bi jim bil domač.Pa tudi otrok vsak dan hodi v šolo in je verjetno lažje tu prvo povedat svojo zgodbo kot pa kriminalistki.Potem pa bi se moralo za takega otroka takoj priskrbet psihoterapevt,ker le tako bo otrok hitreje psihično ozdravel pa tudi da se mu pove,da se mu verjame in da se nema česa bati inda se mora to končati in storilca kaznovati.Saj se lahko le na tak način žrtel lahko opogumi da da prijavo kaznivega dejanja in da zdrži ves pritisk procesa.Prav zgrozila sem se ko sem enkrat prebrala,da v SLO ni brezplačnega psihologa za take žrtve.Morali bi poskrbet za psihoterapijo žrtve,Poleg tega pa tudi ustrezno izobrazit šolski kader.
Upam da bo kdaj narejena anonimna raziskava o zlorabah.
Upan da se bo to kdaj uresničilo.
Veliko bi bilo že narejeno če bi po šolah viseli plakati s tel.štev.vseh organizacij ki se ukvarjajo s to problematiko.
alenka

New Report

Close