Pozdravljeni,
Stara sem 40 let, visoka al nizka 165cm in imam 106kg.
že kar nekaj časa vas redno spremljam, vas prav občudujem. Žal pa pri nikomer nisem zasledila takšnih težav kot jih imam jaz. Vseeno bi vas prosila za nasvet.
Imam težave s črevesjem, najbrž ulcerozni kolitis, diagnoza še ni postavljena, samo sum…
se pravi, da ne smem jesti nobene zelenjave, sadja, mesa, samo belo pa še to le 2-3 na teden.
Rada bi shujšala, a kaj ko ne vem kako naj si sestavim jedilnik.
Če ima kakšna podobno izkušnjo ali pa nasvet za jedilnike bom zelo vesela.
lp Lola
Jedilnik imaš res okrnjen, vendar sem prepričana, da bo šlo tudi tako. Zagotovo ti bodo znali svetovati v zdravstvenem domu. Sicer pa morda za začetek črtaš ves junk food (če ga morda ješ), nekoliko (za 1/3) zmanjšaš redne obroke in vpelješ kakšno (dodatno) rekreacijo?
Princip je verjetno za vse enak – poštimat si moramo čim več področij življenja, tako da potem ni hrana rešitev in zatočišče za vse probleme.
Sladkosneda2,
Hvala za tvoj odgovor.
Ja, ves junk food sem morala črtati že zaradi bolezni. Jem manjše obroke, samo večkrat, ker je grozen občutek v trebuhu, ko boli in so prisotni krči.
Si mi pa dala idejo, bom šla v zdravstveni dom in se pogovorila s sestro, ki vodi šolo hujšanja. Hvala za vse.
Je pa res, da si je treba prvo v glavi red naredit. Kar se pa tiče miganja, ja, je pa cel kup izgovorov… bo treba začet, vsaj hodit.
Hvala še enkrat.
lp