Pozdravljeni,
dne 03.06.2007 sem bila udeležena v prometni nesreči,in sicer sem se umaknila tovornjaku (madžarski prevoznik) z ceste na parkirni prostor,vendar se je tudi tovornjakar odločil, da bo na tem istem parkirišču obrnil in se je vzvratno zaletel v moj avtomobil. Moj avtomobil je nov star komaj tri tedne. V nesreči je bilo poškodovano zadnje steklo (komplet vrata prtlažnika) zadnja luč…Takoj naslednji dan sem odpeljala avto na pooblaščeni servis Citroen, vendar ga do danes še niso uspeli popraviti (14.06.2007) Škodo v celoti nosi madžarska zavarovalnica, naredili smo evropski zapisnik o prometni nesreči in na mesto nesreče je prišla tudi policija, ki je naredila zapisnik. Zanima pa me sledeče: ali imajo v servisu kakšen rok v katerem bi morali popraviti moj avtomobil?
Po prometni nesreči sem se oglasila pri svojem izbranem zdravniku zaradi prestanega strahu in stresa sem imela glavobole, nespečnost in še kup drugih zdravstvenih problemo. V bolniškem staležu sem bila en teden. Ali lahko iz tega naslova zahtevam kakšno odškodnino? V avtu sta bila tudi mož in 7 letni sin, ki sta se prav tako ustrašila, vendar nista potrebovala obiska pri zdravniku.
Hvala
Pozdravljeni,
sedaj je Vaš avto že verjetno popravljen. Kar se tiče popravil, servisi ponavadi nimajo roka za popravilo vozila. Včasih se zakomplicira, ker nimajo na zalogi rezervnega dela ali pa je preprosto potrebno počakati zaradi premajhne zmogljivosti. Največkrat se stranke najbolj pritožuje v primeru škode zaradi toče , ker je takrat veliko vozil poškodovanih.
Kar se odškodnine tiče, jo imate seveda pravico zahtevati. Najbolje bo, da se obrnete kar na firme, ki se s tem ukvarjajo ( npr. Odškodnina d.o.o.), tam Vam bodo najbolje svetovali.
Lepo Vas pozdravljam in Vam želim lepe počitnice.