Pozdravljeni.
Stara sem 21 let in že nekaj časa moja prehrana temelji na ogromnih količinah sadja, zelenjave in oreškov. Ker opravljam pisarniško delo, je moj obrokod 6.00 do 14.00 ure le jabolko in kakšna pest suhega sadja oziroma oreščkov. Zame je to dovolj, saj mi preprosto tako odgovarja. Težava pa se pojavi, ko pridem domov. Tudi če nisem lačna – kar največkrat nisem; bi pojedla vse kar mi pride pod roke. Že takoj namreč navalim na sadje in ga jem medtem ko si pripravljam kosilo. Tudi po kosilu bi še vedno nekaj jedla, kljub temu, da sem sita. Tako do 18.00 ure skorajda le razmišljam, kaj bom pojedla. Po 18 uri pa zopet pride na vrsto le kakšen čaj ali limonada. Mesa ne jem, samo ribe, prav tako se izogibam mastnih oziroma ocvrtih jedi. Gibam se 5-6x na teden, najmanj 1 uro – tek, hoja v hribe, vaje za moč doma, …. težava je v tem, da imam prekomerno telesno težo; velika sem 157 cm in tehtam okoli 60 kg (če ne še preko). Kako naj ne razmišljam le o tem kaj bom pojedla in kdaj? Znam se zamotiti, vendar mi včasih še to ne pomaga več. Težava je namreč v tem, da v bistvu pojem ogromne količine hrane, ki naj bi bila zdrava (sadje, oreščki – zmerne količine, zelenjave, ribe, …), vendar pa jem od 14.00 do 18.00 ure skoraj neprenehoma. Prosim za pomoč.:/
Lahko da tiči ta neizmerna želja po hrani v tem, da dopoldne premalo ješ. Sama sem imela podobne težave, kadar dopoldne nisem dovolj jedla. Jst bi ti predlagala, da poješ zajtrk (ali si ga neseš v službo, če ti zjutraj ne diši jesti). Pojej kaj beljakovinskega – jajca, skuta s sadjem, jogurt, lahki sir. Beljakovine te nasitijo za dalj časa. Za malico komot ostane jabolko in oreščki. Poskusi par dni in poročaj, če je kaj drugače 🙂
Ga. Štefka, hvala za predlog, vendar je težava v tem, da mi mlečni izdelki ne odgovarjajo – nimam laktozne intolerance (tako pravijo zdravniki), vendar me želodec nenormalno boli po zaužitju le-teh. Poskusila sem že s solato zjutraj (zeleno, mešano, paradižnikovo, …) vendar me, če pojem karkoli drugega, želodec nenormalno boli. Zato sem se odločila, da bom zjutraj jedla le sadje. Sem poskusila že tudi z jajci, vendar me zjutraj precej napihnejo in se zopet nelagodno počutim. Hvala za predlog in pomoč, vendar sem že poskusila tudi to..:/
Živjo! Tudi sama sem imela podoben primer. Priporočili so mi herbalife shake in sedaj ga uporablam že dalj časa. Enostavno super je, da mi energijo, me nasiti itd.
Če potrebuješ dodatne informacije: [email protected]