POMOČ-nujno
Sama preživljam dva otroka.Preživnine ne dobivam,vse skupaj je še na sodišču.Ko sem vlagala vse potrebno za doklade na centru za socialno delo,sem morala vpisati še dohodke patnerja,tudi če ne živimo več skupaj.Pravijo,da dokler nimam v roki papirjev o razvezi,moram njegove dohodke tudi vpisati.Dokladi so bili tako po novem obračunani,kot da živimo skupaj.A to ni res.Živimo že 4 meseca sami.Od njega ne dobimo niti tolarja.
Sama sem zaposlena.Živimo v najemu in sama najemnina s stroški znese kar okoli 70 tisoč.Kaj mi je za naresti.S tem se ne da preživeti,moja plača je 150 tisoč.Kje so še položnice,šola,vrtec….navsezadnje obute,hrana,obleka,bencin…
Mar obstaja neka pomoč vsaj pri plačevanju najemnine??
Prosim za izčrpen odgovor.
Hvala
Mojca,
iz napisanega sklepam, da tudi razvezni postopek še ni končan. Dokler ta postopek še ni končan ne morete uvaljavljati preživnine in tudi pri vlogi za otroški dodatek se štejeta oba dohodka.
Pomoč pri plačevanju najemnine mi ni poznana.
Lp,
Kaj pa subvencija najemnine? Zanjo lahko zaprosite na uradu za prostor in okolje v vaši občini. Saj pri nas je tako. Povprašajte za pogoje. Mislim, da imajo možnost zaprositi tudi tisti najemniki, ki so v privat stanovanjih, pod pogojem seveda, da imajo pogodbo. !00% pa tega ne morem potrditi.
Sama namreč živim v neprofitnem najemniškem stanovanju.
Mislim, če niso tile CSD ena štala, ne morem drugače rečt. Oprostite izrazu.
Res so zelo neživljenjski.
Saj verjetno lahko dokažete, da mož ne živi več pri vas. Seveda se je moral odjaviti z vašega naslova in prijaviti drugam.
In subvencionirana prehrana v šoli, pa možnost cenejše šole v naravi? To lahko uredite jeseni ob začetku novega šolskega leta.
Lp.
In veliko sreče.
mi sami smo morali oditi od doma.On je ostal tam,mi pa živimo v najemniškem stanovanju.
Ja čisto drug naslov,čisto druga občina celo na kljub temu so mi dejali da moram njega vpisati ,češ da nimam v roki še nobenih papirjev,da sva ločena…
In ja on ne plačuje ničesar za otroka,bo potrebno sodno izterjati..kdaj? počasi se meljejo ti sodni kamni…ne upam si želet da bo to rešeno do jeseni.
Hvala za tist podatek o najemnini,bom poizkusila še tam… še tam…
HVALA
Spoštovani!
Zanima me, ali pri vas finančno pomagate družinam z nadarjenim otrokom. Živim v skupnosti s partnerjem, ki je brez dohodkov in se šola. Poleg dveh svojih hčera sem prevzela skrb še za njegova dva. Skupaj smo že deset let, v začetku smo shajali, saj sem bila sama zaposlena, pa še lastno podjetje nama je prinašalo določene dohodke. Pred vstopom v EU sem izgubila službo, delo v podjetju pa je usahnilo zaradi priprave najrazličnejših pogodb, ki so stekle šele zdaj. Ena izmed mojih hčera naj bi šla na izmenjavo v tujino, kar zelo veliko stane. Ker praktično skrbim za vse, ji bom to zelo težko omogočila. Šola veliko pomaga, saj se zavedajo, da je to njena življenjska priložnost.
Kam naj se obrnem po pomoč? Hčere ne bi rada prikrajšala. Njen oče ji finančno ne more ali noče pomagati, ker živimo ločeno.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!
Karitas nima posebnih programov za nadarjene otroke. Na pristojni enoti Zavoda za zaposlovanje lahko uveljavljate štipendijo in dodatke.
Po pomoč pri nakupu šolskih potrebščin se lahko obrnete na najbložjo Škofijsko karitas – Maribor, Koper in Ljubljana.
Lp,
Meni se zdi, da obstaja en sklad, ki pomaga velikim družinam…
Forum je zaprt za komentiranje.