Najdi forum

Pomoč logopeda: ozki e in o

Pozdravljeni
Sin, star 4 leta in pol, ne zna izgovoriti ozkih variant glasov ‘e’ in ‘o’. Namesto “dédi” reče “dêdi”, namesto “bóm” reče “bôm”, itd.
Zanima me, ali je to napaka, ki bi potrebovala obravnavo logopeda, ali se naj bi teh glasov sčasoma naučil sam ob naši pomoči? Obstajajo kakšne vaje za treniranje teh glasov? Sicer je rojen 6 tednov prezgodaj.
Hvala

petdanlan,
naprej opravičilo, ker ste čakali.

najbrž ne bo odveč, če se gresta k logopedu na pregled.
Je s sluhom sicer vse ok?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljena

S sluhom načeloma vse v redu, vsaj mi ne opažamo težav. Sicer pričakujem, da bi od pediatrinje lahko dobila napotnico za logopeda ob sistematskem pregledu pri 5-ih letih, zdaj pa me zanima, ali bi bilo bolje prositi za napotnico že prej? V našem ZD imajo kar precejšnjo zamudo pri sistematiki, na vrsto lahko pridemo tudi šele čez kakšno leto?

Hvala.

petdanlan,
mogoče je najbolje, da so prosite še pred sistematskem, saj so običajno tudi čakalne dobe pri logopedih dolge.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close