Pomoč kako naj ravnam?????!!!!
Pozdravljeni.
Sem stara 21 let. Imam mlajšega brata ki bo dopolnil 13 let. Imam problem in nevem kako bi se ga lotila. Mama in ata ne živita več skupaj od mojega 14 ali 15 leta ker je mam preveč pila sta šla narazen. Seveda sva midva z bratom ostala zraven nje. Ker mama je le mama. Nikoli nisem razumela kako lahko ženska zanemari svojega otroka zaradi alkohola. Še zdaj ne. Zdaj ko ne živim več pri mami sem ugotovila da uničuje živjenje manjšemu bratu zaradi alkohola. Pret se nisem tako živcirala zaradi tega ker sem bila zraven in sem poskbela za brata. Ata si ga ne more vzeti k sebi ker dela v tujini in pride samo 1x na mesec domov. Seveda bi si ga vzel v tujino vendar se boji da nebo osvjil znanja tujega jezika in da bo pogrnil šolo. Zato mene zanima če je kakšna možnost da si ga jaz vzamem k sebi čeprav še obiskujem šolo. Prosim za mnenje. Tudi z mamo sem se že pogovarjala vendar ko načnem to temo me enostavno noče poslušati. odgovori mi “kaj pa se ti brigaš za mene koliko vem sem jas tebe na svet spravla ne pa ti mene”. Hvala že v naprej za vaše odgovore.
Če je drugače ne moreš ”strezniti” jo preprosto prijavi na socialno… vem, sliši se kruto, vendar gre za tvojega brata, ki po tvojih besedah sklepam da trpi. Na njene besede se pa ne oziraj, je res da ja tvoja mama, ki te je na svet spravila, saj je tudi tvojega brata, a kljub temu mu nima pravice uničevat življenja zaradi svoje zasvojenosti. Skrbništvo lahko dobiš, saj si polnoletna in nima veze če še hodiš v šolo, saj imaš še očeta, ki ti pri tem lahko pomaga.