pomoč…gliste!!!
Spoštovani!
Pri enoletnemu sinu smo pri preventivnem pregledu blata (posvetovalnica pri enem letu) odkrili gliste. Znakov (bolečine v trebuhu, podočnjaki, hujšanje, nerazpoloženje) ne kaže. Tudi blato redno preglejujem, pa do sedaj nisem še nič opazila (vsaj živih glistic ne). Pred mesecem dni se je prvič zdravil (3 dni zdravilo Vermox), po enem mesecu (zaradi rota virusa in prebavnih motenj se nismo mogli na 14 dni) ponovitev 3-dnevnega zdravljenja. Test je bil spet POZITIVEN. Kako, zakaj? Tudi na higieno doma pazimo in ni v stiku z živalmi. Zdravnica pravi, da bomo zdaj pač nekaj časa čakali ??????????Ker tako hitro ne sme spet dobiti zdravila. Naju z možem pa grozno skrbi… ker je to baje zelooooo nevarno. Kako naj mu pomagava? Z domačimi zdravili? Katerimi??? Ali bi bilo dobro, da dava na pregled svoje blato tudi midva + otroci v vrtcu???
Kako je s prenašanjem???
Kakšno zdravljenje bi priporočali vi?
Tisočkrat hvala za odgovore!!!
Zaskrbljena starša
Pozdravljena oba!
Veliko tabujev je okrog glist. Eden je povezan z mislijo, da so gliste odraz nehigiene.Dejstvo je, da imajo zelo dobre pogoje za preživetje, saj je hrana bogata s sladkorji. Vsepovsod so in gliste ne morejo stradati.
Ko se pokažejo, je od vnosa v telo preteklo že nekaj časa in je velika verjetnost, da so prisotne tudi pri drugih članih družine. Dobro je takrat narediti terapijo za vse. Meni je naprimer pediatrinja napisala recepte za vseh pet otrok, čeprav so se izrazile le pri enem. Vzela sva terapijo tudi midva z možem, ker sem predstavila situacijo v lekarni in mi je poleg zdravila na recept dala še brez recepta potrebno količino.
Vrtci se mi zdijo problem. Zelo dobrodošlo bi bilo, da se prisotnost glist oznani. Saj ni treba poimensko, le tako, da vedo, da so prisotne. Naj se starši sami odločijo ali bodo dali zdravilo ali ne.
Glede domačih zdravil se najde nekaj nasvetov v knjigah z zdravilnimi zelišči. Prosim, poglejte tja in sami presodite.
Da bi se izrazila vsa zunanja znamenja okuženosti, zelo redko srečamo pri nas. Prehranjenost je namreč tako dobra, da telo ne čuti nehotne izgube.
So pa zoprne, če ne zaradi drugega, zato ker se nam gnusijo. In občutek prisotnosti je zaradi tega zelo obremenjujoč.
Naj nadloga čimprej izgine.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.