Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala pomoč brezposelnim mamicam

pomoč brezposelnim mamicam

lep pozdrav!

sem študentka- absolventka, pred kratkim sem zanosila. torej mi status študenta poteče pred rojstvom otroka. zanima me ali bom vseeno lahko prejemala kakšno denarno pomoč? partner je sicer zaposlen,a ima plačo 120.000 sit, kar se mi zdi malo malo za 3 ljudi.
kaj pa v primeru, da mi uspe podaljšati status študenta? kakšna je pomoč za mamice študentke?

za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

maja

Maja,
po rojstvu otroka boš lahko uveljavljala starševski dodatek in sicer 30 dni pred predvidenim datumom poroda oziroma najkasneje 30 dni po porodu. Pravica traja 365 dni od rojstva otroka. V letu 2005 znaša ta 40.030,00 SIT.

Ob rojstvu otroka lahko uveljavaljaš pomoč ob rojstvu otroka, ki je enkratni prejemek namenjen nakupu opreme za novorojenca. Uveljavljati jo moraš najkasneje 60 dni po porodu. V letu 2005 znaša 57.190,00 SIT.

Pravico do otroškega dodatka uveljavljaš najkasneje 90 dni po rojstvu otroka in se prizna z mesecem nejgovega rojstva. Višina otroškega dodatka pa je odvisna od dohodkovnega razreda.

Lepo in zdravo nosečnost ti zelim,

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close