Pomoc
Pozdravljeni.
Od 20.leta trpim za migrenami z auri in psihicnimi tezavami. To pa ze od otrostva. Anksioznost in depresija. V zadnjem casu celo panicni napadi.
Na lepem se mi zvrti, kot da bom padla skupaj, nato pa pulz visok in tlak okrog 140 90. Drugqce imam tlqk 115 75. Vcasih pa zacutim na sredini prsnega kosa kot da me bo zadusilo nato pa pulz visok in strah v noge. Ne vem ali je to panika ali mogoce kaka embolija al kaj s srcem?
Res me zaskrbi ta nekajminutni obcutek dusenja na sredini prsnega kosa.
Pa se to … je kaka povezava med migrenami z avro in psihicnini tezavami? Namrec brala sem neki o serotoninu.
Bila sem junija preedana s strani kardiologa, vse bp, obremenitveni test bp, ekg … holter. Le pfo imam ampak ne zahteva trenutno k sreci nobene obravnave. Rodila enkrat naravno vse ok. Stara sem 32.
Opazam vcasih tudi nevroloske simptome, npr da se mi kaj blesci pred ocmi, ekstrasistole. Enkret sem sla na pohod in sem zacutila neko tiscanje, iz tega razloga sem ae tudi odlocila, da pac grem na obremeniveno.
Je res vse to psiha?
Pozdravljeni,
100% ne moremo biti brez pregleda, ampak simptomi se ujemajo s simptomi panične motnje. Tudi povsem normalni rezultati preiskav kažejo na verjetno psihološki vzrok vaših težav. Vse to je sicer zelo neprijetno, ampak za vas je odlična novica. Namreč, panični napad je povsem nenevaren, panična motnja pa se zelo uspešno zdravi, bodisi s psihoterapijo, bodisi farmakoterapijo, ali z oboje skupaj, če je motnja resna. Pomembno pa je omeniti, da je uspeh zdravljenja boljši, če se z zdravljenjem ne odlajša. Zato vam svetujem, da si poiščete strokovno pomoč in se lotite dela, prepričana sem, da boste svoje težave uspešno premagala.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
običajno osebni zdravnik opravi osnovne preiskave, preveri hormone ščitnice, izključi anemijo in druge vzroke prehitrega bitja srca in zelo pogosto napoti pacienta na kardiološki pregled.
Kako ste vi v tem času ko mene ni bilo?
Lep pozdrav,