Pomoč
Če je mogoče, bi prosila za pomoč.
Že dobrih sedem mesecev imam težave z vsakodnevno omotico, slabostjo in določenimi drugimi simptomi, ki so se v tem času poslabšali. Včasih se mi zdi, da nimam dovolj zraka, včasih me tišči v želodcu in še nekaj podobnih stvari. Ravno včeraj sem imela kar dolg napad slabosti, občutka, da bom padla skupaj (čeprav sem ležala), čuden občutek nekakšnega brnenja v prsih in rokah.
Ker smo večino stvari izključili (ORL, nevrolog, EKG, ščitnica, MR glave, kri je v redu), zdravnik predvideva, da gre za stres.
Sicer je res, da imam fanta s precej hudo boleznijo, a se do pojava simptomov nisem počutila, kot bi bila pod nekim hudim stresom. Je mogoče, da se tega človek niti ne zaveda? So to lahko panični napadi, čeprav jih ne spremlja občutek strahu?
Naročila se bom pri lokalnem psihologu, a je čakalna doba tri mesece in bi rada, če je mogoče, že prej kakšen nasvet oziroma mnenje.
Najlepša hvala.
Pozdravljeni,
vaše težave bi se lahko skladale s sliko anksiozne motnje, pri kateri so v ospredju bolj telesne težave. To je sicer zelo pogosto , pri tistih ki si “šibkost” ne morejo ali nočejo dovoliti. Ker morajo biti močni, se njihovi občutki strahu, negotovosti, zaskrbljenosti že vnaprej zatrejo in se posledično kažejo skozi telesne simptome, ki na srečo nimajo nobene bolezenske osnove. Psihoterapija vam bo pomagala, če bo strokovno vodena in redna.
Lep pozdrav,
Seveda si lahko že zdaj pomagate sama, za edukacijo ni nikoli prezgodaj!
Morda bi lahko začela s knjigo “Premagovanje anksoznosti za telebane”, zveni začetniško, vendar je v resnici v njej ogromno zelo koristnih vaj in tehnik za samopomoč.
Lep pozdrav,