Najdi forum

Pozdravljeni!
Dolgo že oklevam, a pisati ali ne… Sedaj pa res ne vidim več izhoda, rešitve…
S partnerjem sva skupja cca 10 let, spoznala sva se kot najstnika. v tem času sva si pri njemu doma uredila stanovanje, dobila super službe, vse je super fino fajn. In nato se nama je zgodil otrok, ki bi naj vezo poglobil, vendar se je pri nama zgodilo ravno nasprotno. Živiva drug mimo drugega, vsaj z svojimi interesi… Sedaj sva ugotovila, da je najina veza nikjer, pa bi jo želela rešiti. Pobuda je na strani partnerja, jaz sem obupala nad nama, moje edino je otrok in to da njemu omogočim lepo življenje.
Se trudim, da bi nama šlo, ampak je v meni toliko nekih zamer do partnerja…. Oba čutiva, da sem se zaprla vase in ne želim in ne sprejmem nobene njegove pomoči, ponujene roke, besed, mnenja… Sedaj pa sprašujem kako se rešiti teh zamer in kako rešiti vezo. Se lahko kam obrneva na strokovno pomoč?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana,

hvala, ker ste se obrnila na naš forum. Si lahko mislim, kako je mladi družini v takšni stiski, toda zavedati se je potrebno, da sta skozi čas vsak na svoj način prispevala k tej boleči zgodbi, iz katere danes ne vidita izhoda, saj sta se že debelo odtujila. Tudi na prihod otroka razumljivo reagirata vsak na svoj način. Kakorkoli, ni čas za obup, temveč za življenjsko odločitev in skupno pot ozaveščanja. Namreč na podoben način se zasuka veliko partnerstev, ki v nemoči upajo, da bo morda vsaj prihod otroka rešil skrhan odnos in tako »pokrpal luknje«. To žal ni mogoče in tudi navadno sledi razočaranje, saj ga rešita lahko le partnerja sama, s poglobljenim delom.

To pomeni poiskati varen strokoven odnos, se mu prepustiti tako, da bosta pripravljena sprejeti vsak svoj delež odgovornosti, razdelati obrambe do varnih meha, natrenirati varen stik in pogovor s partnerjem ter seveda s samim seboj. Otrok pa bo vedno zrcalo tega partnerstva, zato kar bosta postorila na njem, to bo dediščina zanj, kajti v tem vzdušju bo odraščal in ga tudi odnesel v svet, kjerkoli bo že. Verjamem, da lahko vidva naredita vse za to, da bo le-to zanj dovolj dobro in varno.

Po strokovno pomoč se lahko obrneta v vajinem lokalnem okolju oz. regiji, kjer se bo našel strokovnjak oz. center, ki vama bo pripravljen pomagati. Če iščeta zakonsko in družinsko terapijo, si kontakte centrov lahko ogledate na tej povezavi[/url] (pri tem preverite točnost kontaktov, ker se spremembe ažurirajo z zamudo). Če še nimata izkušenj s terapijo: običajno se klienti najprej pozanimajo h komu bi šli, nato se naročijo na informativni razgovor, da se s terapevtom začutijo oz. ujamejo in se prek podpisa informativnega soglasja o samem procesu prične s poglobljenim delom. Ki se vedno obrestuje.

Srečno.

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: [email protected]

New Report

Close