Pomoč!!
Spoštovani!
Prosim vas za zelo hiter odgovor. Stara sem 25 let in sem mesec dni nazaj vzela Norlevo zaradi počenega kondoma. Nato je obstajal sum, da sem posiljena in mi je ginekologinja spet predpisala Norlevo (oz 8x Stediril) – to je bilo 10 dni nazaj. Včeraj sem imela zadnji dan krvavitve (menstruacije?) zaradi Norleva, danes pa sva imela s fantom spolni odnos in kondom je zopet počil. Sedaj ne vem – ali naj vzamem spet Norlevo? Ali je lahko kaj narobe, če ga vzamem 3x v tem mesecu? Prej ga še nisem nikoli… Razmišljam, da ga ne bi, ker sem itak ravno imela menstruacijo in ovulacije verjetno še ni. Ali je ta krvavitev po tem, ko vzameš urgentno krvavitev pravzapprav menstruacija ali samo neka krvavitev? Vendar po drugi strani, če ne bom vzela, me bo zelo begalo (če bom slučajno zanosila), da to ni moj otrok (sum na posilstvo)??? Ali to pomeni, če je bila po Norlevu krvavitev, da tudi če sem med posilstvom zanosila, da sem splavila (ker je bila krvavitev)????
Hvala in lp!
Tina
Zaradi nejasnih podatkov kdaj je bila zadnja redna menstruacija in kdaj glede nanjo ste uporabili Norlavo in potem še Stediril M, ne morem odgovoriti ali je sploh potrebna še enkrat urgentna kontracepcija. Za razjasnitev situacije priporočam ponoven obisk pri ginekologu tudi za ugotavljanje morebitne nosečnosti in potrebe po dolgoročni zanesljivi kontracepciji. Očetovstvo je z veliko gotovostjo mogoče ugotavljati šele po otrokovem rojstvu z genetskimi preiskavami.