pomoč
Lepo pozdravljeni!!
Ne vem ali je moja težava primerna za forum partnerske in družinske posvetovalnice. Vendar vseeno upam, da mi boste lahko pomagali,…
Imam partnerja s katerim sva skupaj 5 let. Se dobro razumeva imava se rada skratka vse je uredu. Vendar težava pri meni nastopi ko pride do različnih posteljnih aktivnosti. Enostavno ne uživam v spolnem odnusu ali predigri. Vse to mi je brezveze…. In tako nastopi vprašanje kaj je narobe z meno?? Tudi moje telo se sploh ne odziva, toliko stvari me moti in niti ene ni za katero bi lahko rekla, da mi paše,… Moram še dodati, da je to moj prvi spolni partner ter to, da ko sem bila majhna sem padla na železno ograjo in sem si presekala klitoris. Ne vem ali moja težava mogoče leži v tem?? Saj me ob dotiku nanj zelo boli,… Kaj mi lahko svetujejte?? In kaj menite, da je narobe z menoj? Je kaj takega v moji podzavesti ali je kaj narobe z mojim telesom,… Prosim pomagajte ,..
Hvala vam za odgovor
Lepo pozravljeni
Lep pozdrav!
Težko bi vam odgovorilana vprašanje, kar zadeva vašo poškodbo in bi se zato morali obrniti po nasvet do svojega ginekologa. Najverjetneje bolečine, ki jih imate nekje odzvanjajo in imajo svoj vpliv, vsekakor pa svoj spomin, na bolečino, ob poškodbi.
Povdarila bi predvsem, da z vami ni nič narobe, čeprav vi tako doživljate sebe. veliko krivde in občutka neustreznosti pripisujete sebi. Če so težave zaradi poškodbe, se pogovorite z zdravnikom in poskušajte rešiti težavo.
Težava pa nastane, ko ne najdete pravega mesta ob svojem partnerju za pogovor o vajinih problemih. Sprašujem se, koliko ste vi začuteni v svoji težavi ob svojem partnerju? K problemom v spolnosti veliko doprinese, če se vi kot ženska počutite sprejeti, ljubljeni, če vste, da vas partner razume in z vami rešuje vašo stisko.
Napisala sem vam zelo negotov odgovor, kakor ste tudi vi najverjetneje negotovi v sebi, kaj se z vami dogaja. Poskušajte poiskati še forum (kjer odgovarjajo ljudje, specializirani za to področje), ki naslavlja vprašanje spolnosti.
Vse dobro vam želim v prihodnje.
Sabina Stanovnik
spec. ZDT
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
tel:041/867-856