pomoč
Včeraj sem s CB ugotovila drugo nosečnost, pregled imam 20.11. Vse lepo in prav, samo ravno sedaj je v službi noro, ker je novo leto. Letam naokrog kot nora. Potem sem pa že sedaj zvečer vsa zatečena, boli me v trebuhu, pa še ponoči nimam pravega miru, ker me non stop lulat, ali pa mi hči joka. NORO! Pa samo še huje bo, saj je pred nami december. Kaj naj storim?
Jaz bom pregorela, še najman si pa želim splaviti, ker si otroka full želimo.
LP
Dida … sva že v dveh … Tut jaz sem komaj ugotovila za nosečnost (v bistvu nepričakovana … vendar resnično zaželjena). Tudi jaz imam polne roke dela v službi … še posebej proti koncu leta in začetek novega je dela dvakrat več … sam … kaj … Bomo že potrpele … In konec koncev … saj v službi nismo same.
Vse bo še dobro … pa … Čestitke!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))
Lp, Bgv
Ja, groza, pri meni isto, me že zdaj skrbi… noseča sem 9 tednov, doma imam 2 in pol letno nagajivko… za počitek, žal, ni časa… ne v službi ne doma…
pa še vsi me čudno gledajo, kako da celo prvo nosečnost nisem toliko jamrala kot zdaj v dveh mesecih, halo?
no, pa bomo že zmogli, kot pravi mojster miha…
želim ti lepo in mirno nosečnost, pa veliko ukradenih minutk samo zate…
lp, Urša
Ko nikakor ne gre gres lepo k osebnemu zdravniku in mu poveš kako in kaj. Pa ga prosiš za en teden bolniške, da si malo nabereš moči…. pomaga!!!! Samo takrat res počivaj, ne pa da bo takrat še punca doma in da boš ti le norela in pospravljala. Lepo spanje do 10, pa sprehod pa počitek, pa malo skuhaš, mogoče kaj malega pospraviš, samo ne pretiravat……
Najprej ti in otrok, pol pa mož pa hči, pa služba…..
LP
T
Meni je poleti tak teden tako pomagal, da se mi je stanje ful ful popravilo, bila sem pa grozna, pa krči nonstop, da sem komaj domov pripeljala….
Hja, punce moje, jaz se vam pridružujem 100 na uro, ker ko pridem iz službe domov (čeprav sem bila zadnja skoraj 2 tedna v bolniški zaradi bolezni) vržem na posteljo, zadremam za 15 min in potem hej, hoj gremo naprej v pospravljanje, likanje in druženje s skoraj 3 leta starim sinom, ki je že sedaj zelo ljubosumen na mojo nosečnost in dojenčka v mojem trebuhu. Zato atiju ne pusti niti malo blizu in sem za vsako stvar dobra le jaz. Začel se je tudi spet pogosto zbujati ponoči, tako da je tudi nočnega počitka bolj malo.
To sredo imam končno prvič posvetovalnico (12 tednov), ker mi prej ginekologinja ni želela potrditi zdrave nosečnosti oz. je sumila na prihajajoči splav. Potem bom pa videla ali bo želela še vedno da grem na bolniško, ali pa bo sedaj končno le vse v redu in bom lahko delala še naprej.
Drugače pa se mi je začelo vrteti in sem si začela meriti pritisk, ki je vedno okoli 110 zgornji in 80 spodnji, kar mislim da je normalno in da ni od tega.
Morda katera ve, kako visok pritisk ja za nosečnico še normalen oz. katera je spodnja in zgornja meja?
Pa še nekaj malega v “stilu” uršule in Mojstra Miha:
Bomo zmogle, bomo ja!!!
Glede na to, da imaš težave (četudi zvečer), bi ti predlagala bolniško, saj zame ni nobena služba več toliko vredna kot moj otroček.
Tudi sama sem zanosila lani malo pred novim letom in ker imamo tudi mi takrat v službi “norišnico”, sem seveda v službi cele dneva pridno delala. Imela sem težave, šla v bolniško, vendar so me zaradi gužve v službi klicali domov in sem kljub staležu seveda zopet delala. Napori v službi so mi povzročili, da sem v 12. tednu nosečnosti sem spontano splavila.
Sedaj sem zopet noseča (26 teden) in vseskozi na bolniški. V službi sem jim že vnaprej povedala, da tokrat ne bodo mogli več računati name. In tudi če ne bi imeli razumevanja, bi se vseeno odločila za otročka in bila doma. Toliko, samo moje mnenje!