Najdi forum

Pozdravljeni,

Imam eno vprasanje;
nasa mama(60 let) je imela 10 let nazaj prometno nesreco ,v kateri je utrpela hujse telesne poskodbe.Zaradi tega je sla tudi kasneje v pokoj,kot invalid 1.stopnje.Poskodovana je bila hrbtenica,premaknjena vretenca,kar ji sedaj povzroca vsepovsod prisotne tike.Hkrati pa je izgubila voljo do zivljenja.Kar je zdravnica oznacila za depresijo.Zadnje case pa noce iti vec nikamor.Ne na splosni pregled k osebni zdravnici,ne hodi ven,ne je zadosti-nima apetita,(ima približno 40kg)vsakodnevno zivljenje ji predstavlja cedalje vecji napor.Vsi okoli nje se na vse možne nacine trudimo pomagati ,pa vec ne vemo kako,ker zavraca tudi naso pomoc.Zanima me kako ji lahko pomagamo ne glede na to,da zavrača vsekakršno pomoč?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Tanja

Tanja, en način ukrepanja je odtegnitev pozornosti. Potem tak človek hitro priceplja. Vendar, to je tvegana oblika in se je ne smete posluževati, če gre za kakršnokoli obliko duševne bolezni, čustvene nestabilnosti ali siceršnje ranljivosti. Vi poznate mamo najbolje, zato boste lahko ocenili, ali je ta strategija primerna.

Kar ste opisali je lahko razume kot način manipulacije. Toliko lažje jo izvajajo ljudje, ki so telesno bolni, prizadeti. Potem imajo “upravičen” razlog, da “obremenjujejo” vse okoli sebe. To so včasih tišične žrtve, ki jih nikakor ne moreš zadovoljiti.

Te ljudi je potrebno poslušati, razumeti, jim dati vedeti, da jih imamo radi, poskrbeti za njihove življenjske potrebe in potem potegniti mejo. Se umakniti.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close