Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Pomisleki po operaciji prsi

Pomisleki po operaciji prsi

Spoštovani,

danes sem peti dan po operaciji prsi pa se mi pojavlja kar nekaj vprašanj, ki me mučijo tako da bi bila zelo vesela kakšnega odgovora.

Dva dni po operaciji se mi je dvignila temperatura na 38 C. Sedaj je okoli 37.5, kar pa je še zmeraj skoraj stopinjo več kot moja običajna telesna temperatura in me tudi izčrpava. Vem, da je vročina možna reakcija telesa na poseg, me pa zanima v kolikem času naj bi izginila? Ker sem tudi sicer nagnjena k slabšem imunskem sistemu (pojavi mejne fibrilnosti), me to sedaj kar malo skrbi, ker se mi porajajo vprašanja, ali morda moje telo zavrača vsadke? In če jih, kakšni so znaki, ki to potrdijo, na kaj moram biti pozorna?

Sicer je verjetno sam občutek v prsih za ta čas po operaciji običajen: so težke, predvsem leva dojka me pri premiku bolj zaboli, čutim pritisk v dojkah, pravzaprav kot da niso del mene. Ali veste kdaj naj bi ti občutki prešli oz kdaj lahko pričakujem, da ”bodo del mene”….

Naj še povem, da mi je bilo na limfni drenaži rečeno, da so zelo lepe, čist rez, nobenega infekta, sploh vse super. Pregled imam sicer konec tedna, vendar me zanima tudi ”drugo mnenje”.

In še zadnja stvar: Če jih ne bi sprejela za svoje (fizično ali psihično), po kolikem času je smiselno vsadek odstraniti, ali bi krajši čas nošenja vsadka bistevno vpliuval na povešenost dojke, ali se to lahko naredi pod lokalno anestezijo, koliko stane?

So sicer lepe, moram pa reči, da če vročina kmalu ne mine ali če jih kmalu ne bom nehala čutiti (vsaj tako intenzivno) bodo morale ven. Ali se prehitevam? 🙁

Če še kakšna gospa z izkušnjo doda kako svoje mnenje bom še bolj hvaležna.

Hvala vsem, lp,
Katja

Pozdravljena,

Najbrž ti je dal kirurg svojo tel.št na katero ga lahko kadarkoli pokličeš. Ker to že pomeni da se neki kuha…kako vnetje itd..
Jaz sem tudi dobila temperaturo, pa sem pila lekadole 2 dni in ni blo nič bolš, potem je bil vikend,kirurg me je vprašal če mam kak antibiotik doma, normalno da ga nism mela, rahlo sem zbila temperaturo a ne popolnoma, dokler se nisem peljala v LJ bolečinah….več kot uro in pol vožnje…šele ko mi je predpisal antibiotik, sem šla k svoji zdravnici, da sem dobila recept..itd…tako, da klinc ni pomagalo niti po 14h dneh ko bi se morala rana zapirat, ker se je desna dojka ze zacelila, se leva ni (baje so leve bolj občutljive…) in po nekaj pregledih in čiščenjih, stiskanjih, je rekel, da mora vsadek ven, tako da se je to pomirilo, ker vsako čakanje ali nadaljnje pacanje bi bilo nevarno. V šoku in strahu sem se pač na licu mesta morala sprijazniti, da je šel pod lokalno vsadek ven. No da skrajšam zgodbo, po mescu dni, vmes sem šla za en teden delat z eno silikonsko in z eno prazno dojko-skrivala pod oblačili, glumila, da me čist neki drugega boli…no in po mescu dni sem šla na ponovni poseg. Tokrat je vstavil v dojko obstrani drenček, da se je 1 dan kar sem ostala pri njih scejalo, tako da je bla oteklina ze takoj po posegu dovolj manjša kot prvič in po 2h dneh in po tednu sem vidno okrevala.
Kirurg je dejal, da če telo zavrne vsadek iz neznanega razloga, da je to večinoma leva dojka in da v drugo ponavadi sprejme.

Sem se pošteno natrpela ampak mi zdaj resnično ni žal. Vso srečo ti želim in resnično naj ti nebo nerodno klicat kirurga, da čimprej dobiš antibiotik. Žal meni niti 2 tedensko jemanje antibiotika ni pomagalo in je moral vsadek po 14h dneh ven, ker ga je telo že spodaj rinilo ven, ga je blo takoj pri šivu že čutit.

Proti bolečini mi je nalgesin pomagal ali pa ampule ki se dajo v injekcijo za spit, mi je žlahtnica zrihtala. Ker sem sprva skrivala in raj trpela, je nato ugotovila, da me nekaj fajn matra in prišla na obisk in rekla, da sem nora, če bi mi prej prinesla ampule proti bolečinam, mi nebi bilo treba trpeti teh neznosnih bolečin.
No v drugo sem vedela:-)! Srčno upam, da se bo tebi že v prvo vse lepo izteklo in veliko uživanja v lepih balončkih. Lahko mi daš mejl, pa se tam pomeniva vse kar te zanima. LP

P.s. Vsadek boš sprejela psihično,ker ko se vse zaceli imaš občutek, kot da bi se rodila z njimi:-).
Če ti pa telo zavrne, ti ga bo zastonj kirurg pod lokalno anestezijo vzel ven in v tej ceni ponovil zastonj poseg z novim vsadkom (ne tist katerga ti da ven). Baje, da ti to stori do 6 mesecev zastonj.

Hvala za odgovor Kikica.

Vidim, da ti ni bilo ravno lahko. Si se kar namucila.
Sem ze slisala za zavracanje vsadka, ampak nekateri mislijo, da je to bolj psihicnega kot fizicnega izvora, saj naj bi naceloma telo dobro sprejelo silikon, infekt pa se pozdravi z antibiotiki.

Kakorkoli, danes je 8 dan po OP in vceraj sem bila na pregledu. Menda ni nobene tezave – rana je cista, se lepo celi, nobenih izcedkov, modrice skoraj izginile. Res je sicer, da je taleva nekoliko bolj otecena, ampak zaenkrat mi menda ni treba panicirati.

Vceraj je tudi kar naenkrat postalo pocutje bolje. Se zmeraj je leva tezja, obcutljivejsa, poboleva, vendar niti pod razno tako kot pred 2 dnevi,ko sem jo nosila prakticno. Tako da sem kar vesela. Imam obcutek, da gre na bolje.

Pridno hodim na limfne – ze 4x in tudi ona pravi, da so popolne, rez cist ko z laserjem (imela sem ga po kolobarju bradavice)

Temperaturo imam nizjo, vendar se zmeraj nekje 37,3, pocasi pa vendar gre dol, tako da upam da se vrnem v ponedeljek med delavno rajo in da ne bo komplikacij.

Me je psa ob branju tvojega odgovora zanimalo kako ves, da gre za zavracanje? Verjetno je prvi znak infekcija kajne?

Meni je dr rekel, da v roku pol leta po OP karkoli fases, moras jesti antibiotike. So tebi tudi to rekli? In kaj pomeni karkoli – nahod?

Kako dolgo po OP pa si ti zdaj?

Bi si zelela se kaksno reci s tabo na mail. Sem hotela poslati zasebno sporocilo pa ne pusti. Lahko poskusis ti poslati mail naslov preko zasebnega sporocila?

New Report

Close