Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Pomanjšanje prsi in dojenje

Pomanjšanje prsi in dojenje

Zanima me nekaj. Imam zelo velike prsi, košarica E. Rada bi si jih operativno pomanjšala, hkrati pa me zanima, kako to vpliva na dojenje, ker si čez kakšno leto želim otroka.

Draga Nana!

Matere, ki so imele kirurško operacijo dojk lahko dojijo. Večina plastičnih kirurgov pazi, da med posegom ne prereže mlečnih vodov ali ne poškoduje mlečnih grozdov. Maščobno tkivo dojke, ki je izrezano ali ki ima implatante na dojenje nima vpliva.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

V lanskem letu je prijateljica imela operacijo na kakršno nameravaš tudi ti Nana. Ona se je vseeno odočila za poseg po drugem otroku, ker se ji je zdelo po posvetu z zdravnikom, ki naj bi jo operiral tako boljše.

Okrevanje je namreč kar precej časa (tako je bilo pri njej) in če so otroci v tem primeru že nekoliko večji, je zadeva veliko lažja. Če te še kaj zanima v zvezi s tem , lahko vprašam prijateljico.

Lep pozdrav

Hvala za podatke. V bistvu se še nisem odločila, kam naj bi šla. Mi lahko prosim pišeš na [email protected]. Zanima pa me kje je bila, koliko je plačala, koliko časa je ostala tam in koliko časa je potem okrevala doma. Ker bi rada naslednje leto zanosila, me zanima, če je pol leta okrevanja dovolj, da lahko nato zanosim.

Najlepša ti hvala.

New Report

Close