Najdi forum

Vijolica16,

zelo rada ti pomagam razumeti. Sem si mislila, da je debata zate že zaključena. Vesela sem, da si našla moje sporočilo.

Tega je zdaj že skoraj sedem let. Hm, kako čas hiti. Celi rane pa bolj slabo… Ampak, to je druga tema.

Kako naj ti razložim, da njegovo obnašanje nima nič opraviti s tabo. Ti si samo zvedela določene stvari prej, kot bi jih sicer. Mamina smrt je dogodke samo pospešila, da se malo hitreje odvijajo. Pa tudi ta časovna primejava je relativna. To se je enostavno zgodilo. Dobro je, da se vsi nekaj naučimo (tudi jaz) iz te situacije. Ja, tudi. Pustiva mene.

Dobro sva se razumela in niso bili majavi temelji. Ali pač? Samo, da takrat s tistimi očmi tega ne bi mogla videti in s tisto pametjo vedeti… Najin odnos je bil – kako bi rekla – kot stara zakonca – skupaj sva bila 6 let.

Nikoli mi ni bilo žal. Žal bi mi bilo, če bi ostala z njim. Ker ne bi bila iskrena do sebe. Tudi jaz sem smuknila takoj v drugo zvezo. Takšno, ki še danes traja. Seveda je tudi seks del zveze, normalno. Na začetku sigurno malo več, kot naslednja leta…

Tudi ne vem, ali si je moj bivši našel v vseh teh letih novo punco. Me sploh ne zanima, veš. Enostavno v novi situaciji – brez moje mami na tem svetu -on nima nobene funkcije v mojem konceptu življenja. Najbrž je trpel kot žival. Morda še trpi, kdo bi vedel?

Jasno, najbolj bi trpela jaz, če bi ostala z njim. Raje sem mu priznala, kaj čutim.

A si že kdaj pustila kakega fanta? Jaz sem doslej imela 3 resne fante. Pustila sem samo tega. Hudo za oba. Zame je bilo grozno. Znašla sem se v novi situaciji: brez mame in brez fanta. Res grozno. Če bi vztrajala z njim, bi sebi lagala, pa tudi njemu. Pa sem našla oporo v drugem, s katerim sem še danes.

Pa me je iskal, hodil za mano, ni mi dal miru, ni me razumel. Pa vedno je govoril, da me ima rad. Če bi bilo to res… no ,saj je napisal vitomir… Eno leto je trajalo, da sem dobila svoj mir iz njegove strani. Me sploh razumeš?

LP, Mojca33

težko to razumem.Ker ponavadi ko ti nekdo umre iščeš oporo pri človeku, ki ti v tistem trenutku največ pomeni, da ne bi izgubil še njega.
Je to mogoče strah pred izgube še te bližnje osebe v mojem primeru mene.Zakaj ne potrebuješ več te osebe ob sebi kar naenkrat…

Zakaj bi ti bilo žal biti še naprej z njim?Te je kaj spominjalo tistih časov ko je bila tvoja mami še živa?

Ne razumem edino kako se je zgodil to tok hitr.kot bi tresknil s prsti…

To razumem da si se znašla v novi situaciji ampak zakaj vse ostalo tud spremenit?to mi pa pomoje ne bo jasno nikol…

Jaz ga pustim pri miru…In ga tudi bom, ker verjamem da mu je hudi in vse to, ampak prizadeti se nekoga zraven ne vem.sigurno obstaja nacin da bi se vse to rešilo…

POmoje je to ene vrste bežanje pred bolečino ker je tko najlažje odmisliti bolečino, ko skočiš v novo vezo, ker se ti ob novi “ljubezni” porajajo lepi občutki..

V bistvu mu gre vrjetno samo za sex, da ob njej pozabi na vse ostalo.. Kot si rekla pri novi – stari “ljubezni” so novi občutki… … Nevem, drži se in delaj na sebi – ne obremenjuj se več s tem, ker boš našla nekaj boljšega. Imaš pa sedaj dobro izkušnjo, ki ti je veliko doprinesla… Ko boš v novi vezi boš vedela kako ravnati v različnih situacijah in bozato veza dosti bolj uspešna in lepa…
Vse dobro ti želim

********************************************* We all know that cats rule the world!

Vijolica16,

to je pravzaprav težko razumeti. Ampak, ko boš razumela, ti bo lažje. Zato se trudim, da ti razložim.

Zdajle ti bom pa naložila, da boš težko odnesla :))) Takole ti bom rekla: življenje so prazaprav eni sami odnosi, s tujko relacije. Med vsemi rečmi, med ljudmi tudi.

Zamisli si poskus: zapri v prostor nekaj ljudi in jih prosi da se postavijo, kakor jim paše. In se bodo postavili. Potem daš nekoga stran. Kaj se zgodi – nekateri (morda pa prav vsi) se bodo začeli na novo postavljati, ker jim stara situacija ne bo več pasala… (npr. Big Brother).

Da ti odgovorim: nova situacija je prinesla nov pogled na svet. Enostavno sem prevrednotila moje želje in potrebe. Če je bila prej ena stvar na prvem mestu, je bila po mamini smrti dosti nižje na seznamu. Če je sploh ostala na seznamu. Nove stvari so prišle na seznam, ki jih prej ni bilo. Prej nanje niti pomislila nisem. Enostavno sem sem se začela zavedati, da je življenje preveč dragoceno, da bi LAGALA sama sebi. Čutila sem, da ne morem biti več z njim. Njegova bližina mi enostavno ni odgovarjala. Prej, ko sem drugače gledala na svet, mi je bilo pa lepo z njim.

Uh, še zdaj mi ni prijetno, ko pomislim, kako je bilo hudo. Za vse. Pa še brez mame sem ostala…

Misliš, da obstaja način? Ko se ga spomniš, mi ga povej, prosim. Resno mislim. Jaz ga takrat nisem našla, še danes ne vem zanj…

LP, Mojca33

Zdaj, ko približno veš kako in kaj, pusti to za sabo in glej naprej. Pozabi na bivšega fanta, ne obremenjuj se, ne razčlenjuj več zadeve, ker ti to ne bo nič pomagalo. Saj tudi tvoj fant ni mislil nate, ko te je z danes na jutri takorekoč brez razloga pustil in ti pri tem celo oznanil, da misli biti ponovno z bivšo. Zakaj ti je to sploh razlagal? Tiho bi bil, ti ne bi vedela in bi te zagotovo manj prizadel. On pa zdaj veselo seksa s svojo novo punco, ti pa razčlenjuješ, kaj se z njim dogaja in pri tem trpiš. Pusti ga! Naj dela, kar hoče! On te je pozabil, pozabi še ti njega! Izjoči se do konca, naredi nek zaključek vajini zvezi in pojdi ven med ljudi. Čas celi rane in tudi tebi jih bo.

Ljubezen je edina pravljica, ki se ne začne z besedami NEKOČ JE BILO …, ampak se s temi besedami konča.
In konec je navsezadnje treba sprejeti kot KONEC.

New Report

Close