pomagajte mi razvozlati
Pozdravljeni.
Naj vam opišem celotno situacijo pri moji 2-letni hčerki. Pri 18 mesecih je dobila hudo alergijo na cepivo, zato sva bili napoteni na kožno testiranje na Pediatrično. Tam niso opazili nobene alergije na cepivo, le po ličkih je imela lišaje – kot neke vrste luskavica. To je s časoma minilo samo od sebe. No, pred približno 1 mesecem pa je dobila po obeh rokicah od komolca navzdol mozoljčke, ki jo strašno srbijo, sploh zvečer, ko zaspi in se zaradi tega tudi prebuja. Imava mazilo Advantan, ki niti najbolj ne pomaga in zyrtec sirup. Kar pa tudi opažam je to(ko sem prebrala mnogo vaših postov o alergijah na mleko ipd.), da ima od nekdaj redkejše blato oz. da njeno blato ni nikoli bilo “čvrsto” in mnogokrat kar “zbeži” iz pleničke. Velikokrat je zelene barve in smrdi po kislem.
Danes pa sem začela sumiti, da bi bilo možno, da ne prenaša dobro mleka. V ponedeljek sem ji (menda) prvič čokolino naredila z 3,5% m.m. mlekom (prej 1,5%) in je pokasirala drisko – smrdečo, katero sem ji zaustavila z linexom. Malenkost je dobila tudi povišano temperaturo; za odtenek. Včeraj nič mleka, danes pa sem naredila za kosilo omako z mekom in smetano za kuhanje – driska, smrdeča, je bila reakcija z malenkost povišano temperaturo.
Glede mozoljčkov sem bila že najmanj 3x pri pediatru (naletela sdem na 3 različne) in nihče me ne jemlje resno, prav tako tudi nje ne, a tako grozno jo srbi. Vmes je bila tudi malo prehlajena in sva dali na kontroli kri. Pediatrinja je rekla, da v krvi kaže ali da ima parazite ali pa alergijo. Parazitov nima, se pravi, da je alergija.
Pa še to sem se spomnila, pozimi, ko je hladneje, ima izrazito suho kožo po ličkih, kareo ji vedno mažem, a vseeno popoka do krvi, na nosku pa ima že nekaj mesecev možoljčke.
Mislim, da sem vam napisala skoraj vse, kar muči mojo malo.
Ja, novembra greva pa na provokacijski test, ker ima sum alergije na Hiconcil in Macropen. Groza na celi črti.
Lahko noč in mirni spanec brez čohanja želim vsem.
Suzana
Očitno tvoja hčerka res ne prenaša mleka in mlečnih izdelkov! Na tvojem mestu je še danes z njimi ne bi več mučila, pri čemer bodi pozorna tudi na vso skrito mleko v slaščicah, kruhih itd. Veliko o tem najdeš v starejših postih. Hkrati bi jo pa tudi čimprej peljala na kožno in krvno testiranje na vsa osnovna alergena živila, predvsem pa seveda mleko. Čudi me, da vam tega že zdavnaj niso naredili, če pa so posumili na alergije?!
Ko boš odstranila vse alergene iz njene hrane, ki ji škodijo, se bo sigurno tudi njena koža močno izboljšala.
Ob vsem tem pa se moraš zavedati, da so ti testi velikokrat lahko lažno negativni in da boš najbolje znala sama ugotoviti, kaj tvoji hčerki škodi…ali pa s pomočjo bioresonance…
Srečno!
Pozdravljena!
Tudi sami imamo alergika na mleko/smo imeli… V bistvu zahtevaj na Pediatrični naj jo testirajo na mleko in ostale zadeve, tudi pršice, trave… V roku 1 meseca bodo znani rezultati…
Glede diete je pa tako – ni nic kaj hudega le mleko zamenjaj z rizevim (ki je odličnega okusa) ali sojinim (ki je malo manj dobrega okusa…).
Dugace pa je alternativa sladki smetani posebna sojina smetana v 0,25 l tetrapak embalazi. Mi smo vse zgoraj navedene izdelke kupovali v DM-u, kjer so najcenejši. Tudi jogurti…
sreča je, da alergija na mleko ob strogi dieti nekje do 3. elta popolnoma mine.
lp
N.