Najdi forum

Prosila bi vas za mnenje. Sem noseča, proti koncu in sem že v porodniški. Imam 3 leta staro hčer. Zadnji mesec sem večinoma doma ker imam težave. Živim z možem. Zadnje čase je tako čuden, nikakor ni več časa zame. Vsem pomaga razna opravila, meni pa noče. Ker imam še teden dni do PDP nisem imela več časa čakati in sem mogla pripraviti vse potrebno za otročička( zbeliti sobo, sestaviti posteljco,…). Nič mi ni pomagal.Govori mi ljubim te, da bi mi pa to pokazal, pa ne. Zelo sem razočarana. Ko se počutim slabo gre raje s sodelavci pit, namesto da bi bil malo s svojo hčerko. Kaj naj si mislim. Sem čisto na tleh. Nimam staršev, ne babic da bi mi karkoli pomagale, ampak sem sama za vse. Prosim za mnenja. Zelo vam bom hvaležna.

Pozdravljeni!

Razumem vas. V obdobju nosečnosti, ko si želite in tudi potrebujete veliko pozornosti, nežnosti, pomoči, se počutite, kot bi bili sami za vse. Mož vas je razočaral v smislu, da vam ni v oporo in pomoč, niti ne sodeluje pri pripravi na prihod novega družinskega člana.
Žal niste nič napisali o tem, kako se sicer razumeta, kakšen je vajin odnos. Pravite, da vam mož govori, da vas ljubi, pokaže pa tega ne. Se kdaj pogovarjata o tem? Mu poveste svoje občutke ob tem, ko vam v ničemer ne pomaga? Če se o tem ne pogovarjata, verjetno mož za vaše razočaranje in ostala čustva sploh ne ve.
Pogovorite se s možem, draga Obupanka. Preko komunikacije bosta spoznavala čustva drug drugega in se znala skupno soočati z njimi. Pravite, da je mož zadnje čase čuden – morda se tudi on sooča s čustvi, ki jih noče ali ne upa deliti z vami. Morda se čuti zapostavljenega, ker je vaša pozornost trenutno bolj namenjena članu, ki prihaja. Morda… Ne boste vedeli, dokler ga ne boste vprašali.

V primeru, da bosta z možem imela težave v komunikaciji in iskanju poti do čustev drug drugega, vama priporočam, da poiščeta pomoč terapevta. Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

New Report

Close