Najdi forum

Teoretiziranje??
Rosnih 30 sem dopolnila. Nikoli ne bom pozabila kako veselila sem se te moje trojke, vse se je nakako umirilo, razni finančni pritiski so se sprostili. Prav lušno se nam je začelo godit, otroka sta pomalo zrasla. Jaz sem postajala drugačna, življenje sem pričela dojemati s tiste prave ženske plati, saj veste ne pravijo zastonj, da ženske pri 30-ih šele prične cveteti. Mož je bil prijeten. V bistvu nam je šlo tako dobro, da smo že postavljali nove cilje pred sabo. Najin zakon zagotovo NI BIL MRTEV.
Pa se je vseeno neko jutro klima spremenila. Zaznala sem jo, kmalu. In potem je šlo prav hitro navzdol. Par mesecev je trajala moja agonija z vonjem po drugi ženski. In nato je sledil dolg konec. Kar trajalo je, da je dojel, da mislim resno. On je namreč mene prepričal zelo hitro.
Ti moram napisat kaj je sledilo “bila tam”??
BOLEČINA, BOLEČINA in še enkrat BOLEČINA.
Ampak poti nazaj ni bilo.
Tako pač je padla odločitev, samo zanjo sem se takrat čutila odgovorna.
In tako sem zaprla za sabo počasi in plašno ta vrata, in šla naprej….
Samo jaz in moja dva otroka.

Mi boš povedala, kje je zdaj razlika med nama?
Ti povem jaz?
Jaz sem mu dala samo eno priložnost, da me prizadane!
To je edina bistvena razlika med nama!!

Še vedno teoretiziram??

poučen človek pa ne dolži drugih in ne sebe.

Ljubi bog, ženske kdo bo odgovoren za vaša življenja, vašo srečo in nesrečo – če ne ve same!?

Ko boste nehale igrati žrtev, se vzele v roke, vam bo življenje pokazalo svoje pisane barve.

Imejte se rade, bodite nežne in prijazne do sebe…
Ljubezen pričnite gojiti pri sebi.

Ob tejle razpravi me je zasrbel jezik in moram pripomniti, da vsakdo rabi različno dozo izkušenj. Eni cel koš, drugi majhno žličko! Ko nas žulijo čevlji, si jih eni takoj sezujejo, drugi še malce potrpijo, tretji potrpijo malo bolj, četrtim se že delajo krvavi žulji, petim bi že noge rade odpadle, pa čevljev še zmeraj ne bi odložili…. Razumljivo, saj smo različni, ker smo prišli po različne izkušnje. Ko izkušnje osvojimo, si nikdar več ne privoščimo razkošja ožuljenih nog in odslej znamo kupovati čevlje. Enako je s partnerstvom. Ko skozi mnoga življenja dobro obrusimo samospoštovanje, ko skozi trpke izkušnje vendar enkrat pridemo do prave ljubezni, se v tolikšni meri znebimo nevednosti, da sšasoma postanemo stari prekaljeni mački, tako da se niti pod razno ne more zgoditi, da bi še kdaj narobe izbrali. Za tako izkušenost se pa že splača enmal potrpet, a ne?

Tujs in Maxi bravo! Lepo vaju je bilo brati!
Ne bom se ponavljala, da se ne bo bralo prežvečno.
Vsak je sam odgovoren za svojo srečo. Nihče nas ne more osrečit, pa tudi v nesrečo nas ne more spravit. To nosimo v sebi. Tako kot spoštovanje in ljubezen do sebe, dajemo in razdajamo pa jo drugim osebam, ki smo si jih sami izbrali.
Pa še nekaj o IZBIRI. Vsak ima v življenju možnost izbire. Pri tem tvega. Ali bo sprejet ali zavrnjen. Zaljubljenost je lepa, ljubezen še lepša. Koga MI sami izberemo za svojo ljubljeno osebo je čisto naša osebna stvar. Če nam druga oseba ljubezn vrača je prava ljubezen na obzorju. Možnost izbire imamo v življenju marsikdaj. Pri izbiri partnerja, moža, ljubimca. Pa imamo možnost izbire še naprej, ko smo poročeni, ali nam je ta okrnjena? Imamo pravico posegat v življenje drugih ljudi, iskat do onemoglosti pravo ljubezen in se zaljubljati? Poročeni malo manj, kot samski.
Teorij je milijon. Biti v življenju resnično srečen pomeni zame, da vedno probam narediti stvari po svojih najboljših močeh. Da ljudi, ki jih imam rada osrečujem. Ne maram trpeti, ker vem, da je trpljneje boleče, zato tudi ne delam bolečih stvari drugim ljudem. Zame je to smisel življenja. Vlagam ljubezen tam, kjer pričakujem, da bo povrnjena. Pa naj bo to hči ali ljubimec. To je moja IZBIRA. Pomaga mi, da vsak večer zaspim brez slabe vesti, da se veselim življenja in sem presrečna, da sem ljudem v veselje, strast in poželenje.
Samo to, sem imela namen napisat.

Andi

Berem vaše odgovore in moram priznati, da so mi zelo zanimivi.

Jaz razumem kaj mi hoče vsak od vas povedat.

Vem pa tudi, da sama ne delam nič narobe. Samo rada imam.

Kako pa naj preženem tiste metuljčke? Kako si zabiti v glavo, da ne smem biti malce zaljubljena? To se pač ne da. Srcu se ne da ukazovati.

Zaradi nekoga, ki je skriven sonček v mojem življenju, mi je često še lepše iti v nov dan.

To temo sem naslovila z naslovom Pomagajte, ker sem dejansko hotela *vaša mnenja, vaše poglede na to kar se dogaja meni. Hvaležna sem za toliko razmišljanj.

Tole je pa nekaj drugega. Tole so pa življenjski nauki. Zgoraj je bilo čisto nekaj drugega.

Razmišljam, kakšne so moje noge v mojih čevljih….

Življenski nauki na podlagi vaših izkušenj, kajne?

Ja, ljubezni imamo vsak v sebi zvrhan koš, za cel svet …. vendar različne ljubezni. In tista med partnerjema je le ena, a edinstvena. In nedeljiva.
Lahko imaš dva otroka in vsakega od njiju rad. A tisto iskreno močno vez v zakonu (po mojem mnenju seveda) ne moreš deliti še na ljubimca. Ta nova vez neizbežno krha prvo. Po malem jo najeda in najeda. Veselje življenja, male pozornosti in nežnosti, deljenje težav, skrbi, trud reševanja partnerja, ko je na dnu……….vse to in še več je možno, če si čvrsto povezan z njim. Potem prebrodiš krizo in polno uživaš lepa obdobja, na teh valovih te nosi skozi leta.
Kar me še dodatno moti, je neizbežna neiskrenost, zlaganost, ki se prikrade na ta način v odnos. S tem dobesedno spodnašaš nosilni steber. In jaz, morda naivno otroško, res verjamem, da vse nekoč pride na plan.

So pa odnosi, zakoni zelo različni. Ne vem, kakšnega imaš ti. Jaz ti pišem izključno iz svojega vidika. Nekaterim tak skok čez plot ne bi škodoval, ker je pač odnos v zakonu drugače naravnan. Odgovor na to pa najdeš, če si odgovoriš na dve vprašanji: Kako bi (bo) mož reagiral, če bi zvedel? kako bi ti reagirala na njegovem mestu?

LP!

Vidim, da sta se umaknili Aleksandra1 in Sarah.

Ves čas spremljam tole in rekla bom sledeče:

ne, nimam namena skakati čez plot. Niti nisem tega navedla. Niti nimam tega v mislih, ker stvari zgledajo čisto drugače. In tudi potekajo tako.

Tukaj se vidi ta zavrtost ljudi in čudno razmišljanje in tudi takojšnje obsojanje.

Če je ženska z nekim moškim zelo dobra prijateljica, in, če sta si tudi karakterno zelo podobna (veseljaka… npr.), če se rada druži z njim itd., potemtakem se tudi dajeta dol. Ja, to je splošno razmišljanje ljudi, ki me zelo moti. Ženska je takoj obsojena hudih udarcev in vsega najslabšega. Vendar ugotavljam tudi kdo to obsoja. Pa vendar to je na novo tema, ki bi jo lahko odprla?

V razmislek…

XY, tukaj pa po mojem mnenju sama sebi skačeš v besede. praviš, da si vanj zaljubljena. pa odkrito odgovori
ali zares misliš, da si lahko LE prijateljica z nekom, v katerega si zaljubljena?
da ne omenjam, da so tudi njegova čustva enaka ali podobna.
pa ne trdim da hočeš varati, pa ne obsojam tebe. ampak če varati nočeš in če nočeš delati škode sebi in svojemu zakonu, pa predvsem svojemu možu, potem se boš od tega “prijatelja” morala umakniti stran.
kar se tiče odgovorov Aleksandre1, pa se ne in se nikoli ne bom strinjala, da tisto pravo ljubezen lahko čutiš do več oseb naenkrat.
to je le plehek izgovor za svoje početje, za svoja dejanja. to je zame mnenje nekoga, ki lahko ima moža, pa vsako leto ali pol leta drugega ljubimca, pa išče opravičilo za svoje početje.

…ma nisem se glih umaknila, ampak ne da se mi polemizirati z ljudmi, ki moralizirajo, ne da bi vedeli sploh, o čem govorijo.

V življenju se moraš samo odločiti, ali boš vse tisto, kar čutiš, izrazila in izkusila tudi navzven (ne glih na sredi ulice, no…))) ali pa boš potlačila globoko vase…

In verjemite, drage moralistke in moralisti, da vedno v našem življenju šteje samo tisto, kar smo IZKUSILI sami. Ja, res je – izkušnje včasih tudi bolijo in s tem spoznamo še en del sebe. Če le dopustite svojemu srcu, da zmore pogledati z ljubeznijo na VSE izkušnje, ki ste jih dobile v svoje življenje, boste presenečene ugotovile, da je bila prav VSAKA od teh izkušenj dobra. V takem ali drugačnem smislu.

Tudi jaz sem pisala samo iz svojih izkušenj (razen takrat, ko sem v enem postu navedla citat iz ene knjige). Vendar sem potrebovala leta in leta, da sem se naučila, da je moje življenje SAMO MOJE – in ni od sosedove Francke ali strica Jožkota ali od moje babice ali od sodelavcev ali pa od mojega moža in mojih otrok.

SAMO MOJE. In jaz sem tista, ki vsako leto na svoj rojstni dan naredi bilanco uspeha. Zakaj ne izgube? Ker sem vsako leto bogatejša za polno izkušenj in spoznanj in ljubezni. In šele tako bogata delim svojo ljubezen drugim – možu, ki me ljubi in bi zame naredil vse… otrokom, ki me obožujejo in mi to tudi znajo pokazati.. sodelavcem, ki jim posvetlim prav vsak dan.. vsem, ki me poznajo in potrebujejo nasvet, ker gredo od mene z iskricami v očeh in voljo do življenja.

Mislite, da bi mi vse to uspelo, če bi ljubezni v sebi ukazovala, k komu MORA iti, kam NE sme iti in KAKO se mora izraziti?…. Bilo bi brezplodno in škodila bi sebi in vsem okrog sebe.

Saj ljubezen NI nekaj, kar daješ in prejemaš…. Ljubezen samo teče skozi tebe, mene, druge… k drugim ljudem.. in se vrača.

KAJ lahko storimo drugega, kot da jo PUSTIMO, da svobodno teče?…

Objem vsem,

Sandra

Ja Aleleksandra1 in potem svizec zavije čokolado. Super je če pišeš: In jaz sem tista, ki vsako leto na svoj rojstni dan naredi bilanco uspeha. Zakaj ne izgube? Ker sem vsako leto bogatejša za polno izkušenj in spoznanj in ljubezni. In šele tako bogata delim svojo ljubezen drugim – možu, ki me ljubi in bi zame naredil vse… otrokom, ki me obožujejo in mi to tudi znajo pokazati.. sodelavcem, ki jim posvetlim prav vsak dan.. vsem, ki me poznajo in potrebujejo nasvet, ker gredo od mene z iskricami v očeh in voljo do življenja.
Bravo!!!
Ampak govoriš dvoje;
prvič
da ti je popolnoma vseeno če tvoj mož malo zajadra v tujo posteljo!
Kje je potem tu taka lirična ljubezen, oboževanje ipd, kot pišeš?
drugič
Sama lahko razdajaš sebe vsepovsod
Vse mečeš v isti koš! Kaj potem boš na primer(bognedaj da ti privoščim pekel kot je moj!!! NIKAKOR!) brezmejno enako ljubila moževo ljubico, če si jo umisli??? Potem je seks v troje ali več zate ljubezen??

Bila tam, jaz vas sploh ne razumem več, res ne, pa se trudim…

Sem že prej rekla, da bi bilo potrebno odpreti novo temo…

Pa zakaj toliko besed o seksu, pravem izrazitem varanju v temlem postu?

Jaz sem se samo zaljubila – ali če rečem drugače. Mogoče lahko to primerjam s tem, da sem dobila nenavadno veliko energije od nekoga s komer nimam namena grešiti, le res je to, da mi je zelo zelo všeč. Da je lep za pogledat, a še zdaleč pa ne mislim varati, razbiti zakona, nič od tega.

Le bogatejša sem, ker imam rada, ker imam zelo rada in, ker mi ta to vrača. In to je tudi vse. Pomagajte sem naslovila zato, da mogoče dobim mnenje od koga, ki bi razumel, mogoče probal sitacijo, prav takšno kot je moja, ali malce podobno.

Napisala sem tudi zato ta post, ker sem bila tisti hip zelo srečna. Danes ga ne bi, ker nisem ravno v elementu, ker imam kup skrbi in dela.

Je pa res, da nas take stvari, kot jih doživljam jaz s tem človek, napolnjujejo z lepimi stvarmi, majhne skrivnosti pa so tudi zelo pozitivne,… mislim, ne bom več o tem, ker vidim, da jaz, Alenksandra in Sara pač drugače razmišljamo in imamo svoje poglede.

Saj ima vsak pravico tudi meni povedati kaj misli tukaj, vendar ne seksa mešat not, ker ga ni nihče omenil. Jaz tega mojega človeka še poljubila nisem, … tak da… vse lepo in skrito…

Potem tako kot moj partner ne ločiš ljubezni od zaljubljenosti, všečnosti in naklonjenostjo. Ko to razčistiš in daš stvarem svoje mesto, sploh ne rabiš razglabljat o tem. Mož je mož, prijatelj pa prijatelj. Pika.

In pika.

..

Aha. A tako da je?…. Hm.

Aleksandra, ne vem kako ti naj napišem, da boš razumela. Pa saj ti itak vse prav razumeš. Namreč, v tem svetu me moti ena stvar, *človeku ni dovoljeno biti odprt*. Ker dobro, če pustimo to temo o zaljubljenosti, pa preskočim na ono drugo kar me moti – često sem priča obrekovanjem…. tem in onem, ko slišim, **ta ga pa z onim ali ono s….**. Pa jaz vem in čutim, da to glih ni tako. A veš.

Ne vem, mogoče res nisem za v to debato tlele, niti ne zagovarjam svojega stališča. Res je še marsikaj, ampak, bolje, da preneham…

Lep dan, tebi in vsem tistim, ki imate radi tudi drugačnost in jo sprejemate in ne obsojate takoj… Pa, pa

XY,

moj zadnji post je bil namenjen pupi, ki se podpisuje “bila tam”.

Sva pa jaz in ti pisali skoraj hkrati…:))

……………………………….

Ja, te razumem, da te moti obrekovanje, ki s svojo zlobnostjo uniči vse, kar je bilo lepega. Živim v malem mestecu, kjer vsak pozna vsakogar in ve vse o njem. In VENDAR, četudi imajo človeka čisto “prečekiranega”, mu ne zmorejo brati misli.

In te naše notranje misli na srečo lahko ostanejo SAMO naše. Kaj ni to dober občutek?…. Ali pa da te svoje skrite misli deliš samo še z eno osebo in tista oseba samo s tabo. Da se ji ne bojiš priznati svojih čustev….

Ne skrbi, XY… Tvoja izkušnja bo taka, kot si jo boš naredila sama. Boš videla, da bo vse v redu.

Bodi svoja.

Pozdravček,

Sandra

Vem, da je bil tvoj zadnji post namenjen pupi bila-tam… to sem čutila.

Ja, daleč sva zajadrali z najinimi razmišljanjem, ki si je zelo podobno.

Zelo odprta ženska si, kot jaz. Zato ni čudno, da imaš vedno ljudi okoli sebe. Veš, saj obe vema, da moraš zato, če si odprt, tudi kdaj kakšno grenko požreti. Prav zaradi nesprejemanja in nerazumevanja enih ljudi, ki so pogosto zaprti vase, mislijo, da so najbolj popolni, pri drugih iščejo samo napake.

Ni mi potrebno odgovoriti, če nočeš, me pa zanima slednje: ali si ti Aleksadra tudi sicer aktivna kje v kakem društvu ???

Ne, nisem… Vem pa, da me bo moja želja pomagati tistim, ki so izgubili upanje, nekoč pripeljala tudi do kakšne take oblike delovanja. Kdo ve?…..

Se bom pustila presenetiti…….

pozdravček,

Sandra

Juj punci. Lebdenje v oblakih je čisto ok, dokler ne ogrožaš drugih.

Pa izmenjajta maile. Večina je izrazila eno, vedve pa eno in isto, znova in znova, in užaljeni(otožni in ne vem kaj še), nad miselnostjo večine. Mnenje je mnenje, vsak lahko živi po svoje. Vedve zdaj insistirata, da je le vajin zorni kot pravi.

Osebno pa se strinjam z večino glede tem4e

New Report

Close