Najdi forum

Aleksandra1, čudovita si, pa ne zato, ker mi po eni strani daješ podporo, ampak zato, ker si takega razmišljanja, živiš v današnjem času in čutiš.

Rada imam take ljudi. Vem, da je velikokrat tudi kakšno stvar za odklonit, se umaknit od nekoga ali pač nekaj prekiniti. Kakor ti narekuje srce in duša in vest. Drugič ne moreš. Ker vleče. Nočem greha, nočem se dati dol. Hočem le, ne vem, stisk, dotik, občutek – skrivnosten in lep, da mi je noro všeč nekdo, ki daje ogromno pozitivne energije in to meni. Potem še bolj objamem svojega doma, ker vem, da sem všeč še nekomu.

In Aleksandra1, čutim, da razumeš. Da si zelo pozitivna oseba in sklepam, da tudi sicer zelo družabana in se rada giblješ med mnogimi ljudmi, vežeš poznanstva in si tudi zelo dobra prijateljica. Ki ne obsoja, ozr. počaka, da vidi, če je tega nekdo res vreden.

Ostani taka, bogatiš ljudi okoli sebe, ne veš kako zelo mene… Lep dan od neke ženske, ki bi rada bogatila sebe in druge. Upam, da mi to uspeva. Kot tebi…

meni je tudi všeč tvoje razmišljanje aleksandra, ženske smo preveč zadrte in ne znamo dobr poskrbet same zase, preprosto ne znajdemo se. Gremo se dobre uslužbenke, pridne gospodinje, predane otrokom, zveste možu…okoliščine nam tako narekujejo, menim da ima tukaj katoliška vera veliko vlogo. Všeč mi je tvoja misel da si moramo pač kdaj same vzeti in ni potrebno da to kdorkoli zve.

Kot sem že komentirala v moškem čveku (na temo varanje ali skok čez plot), ko je bilo govora o tihih vodah…ja, to je to. Dva “pametna” se dobita skupaj, preživita krasno noč, ona ne pove niti najboljši prijateljici, on tega ne razlaga kolegom ob pivu (ti potem naprej svojim ženam, te pa sprašujejo tukaj na forumu…in razvije se debata…in potem poda svoje cenjeno mnenje tudi kakšna dvajsetletnica kakšen prasec da je, ker vara ženo, da jo ima za kuro…ipd), skratka o tem ne govorita, imata lep spomin na krasno doživetje, hkrati pa nobenih pričakovanj za naprej, razglabljanja, filozofiranja…nihče mi ne bo rekel da sta ta dva nesrečna, da imata zafuran življenje…kot mnogokrat berem

seveda, zarj@, to lahko narediš s človekom do katerega ni kakšnih velikih čustev in navezanosti in ga ne videvaš vsak dan…ti si v nekoliko drugačnem položaju, ampak vseeno menim, zakaj si ne bi vzela nekaj kar si tako močno želiš, pa pazi, da se to ne bo zvedelo…

Perzijski pesnik Rumi je že vedel, ko je napisal:

“Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kot če bi iskali sonce s svetilko.”

………………

Draga XY, seveda ti uspeva!… Ostani Ženska, ki ljubi sebe in druge.

Za hec ali za res: tam čez te ne bodo vprašali, če si grešila..:)) Vprašali te bodo le, če si se imela res rada in ali si dala svojo ljubezen vsem ljudem, za katere si čutila, da jo potrebujejo?…

Pozdravček in objem,

Sandra

PS: ..NIKOGAR nikoli ne obsojam. Vedno se zavedam, da moramo vsi skozi izkušnje, take in drugačne. Kako bi lahko obsojala Ljubezen, ki se kaže v tisoč oblikah?!?….

Še se bom oglasila, le da pridem malo k sebi. Tile vajini odgovori – Aleksandra1 in Sarah so dobri. Res. So mi dali veliko za misliti.

No, še se slišimo, dragi moji, za vaju čutim, da sta daleč od tercialnega in včas res čudnega sveta, ki ne sprejema nič, kar je malce drugače.

Osebno imam rada drugačne ljudi, jih sprejemam, to predvsem tiste, ki drugače razmišljajo, poslušajo drugačno glasbo itd…

Se javim. Baj

Ali si niso ljudje izmislili vseh tistih pravil o zakonski zvezi in spodobnosti itd zato, da bi zascitili narascaj pred tem, da bi ga oce (samec) zapustil v trenutku, ko bi mimo prisla naslednja samica? Taksni otroci bi potem od lakote pomrli, ker jih matere praviloma niso mogle prezivljati. Sistem naj bi v glavnem pomagal zenskam, ne pa jih zatiral. To, cemur nekatere danes pravite svoboda in resevanje iz oklepov, je bilo do nedavna najvecja nesreca. Prav, mogoce je to preziveto, mogoce tudi zenske lahko zbezljamo za prvim naslednjim samcem. Ampak otroci gredo z nami in koncna posledica bo, da bodo zenske same z otrocmi, moski pa svobodni, kot so si vedno zeleli biti. Zato pazite punce, da ne boste dobile tocno tega, za kar prosite :)))

tukaj ni bilo nobenega govora o zapuščanju svojega “samca” in kakšnem bezljanju za prvim naslednjim, o spremembah načina življenja…

Pa kdo pa pravi, da bomo zapustile svoje može, fante… in kar šle z otroci recimo k drugemu. Pa ne, no. Saj to sem že včeraj napisala.

Pač se zgodi, da pride nekdo, ki zmeša štene. Jaz vem, da ne morem imeti prihodnosti s tem tipom, ker imava pač vsak po svoje zaciljano življenje. Toliko o tem.

Vem pa, da mi to, da mi je všeč in to zelo, da se mi lepo smeje in jaz njemu nazaj, da mi napiše sms Rtm, ful pomeni in mi da zaleta, da dam nekaj nase, da dam še več nase, sem urejena, sem srečna, imam rajše-še raje ostale ljudi. Itak nisem hinavska, zahrtna, škodoželjna po naravi.

Ta trenutek zaljubljena. Pa moj mož ne trpi zaradi tega. Prav tako ga, morda še bolj in večkrat objamem in stisnem k sebi. Si mislim, ful sem srečna, ker vem, da sem vredna ljubezni, ker vem, da jo dajem, sebi, njemu, otrokom in pa temu, ki mi je ta hip do fula všeč.

Pred dnevi mi je napisal, da zelo in pogosto misli name.

Želim, da do bolečine nikoli ne pride, vem, da enkrat bo konec vsega, o to dobro vem, do takrat pa uživajmo življenje, jaz, ti Aleksandra1, sarah in še ostali, ki smo odprli to debato.

Želim vam res vse lepo in hvala, ker ste tako zelo pozitivne. To včasih paše, graj in opazk, ki bolijo je že itak preveč, zato pa tako zelo radi ljudje gremo skupaj s tistimi pozitivnimi in sprejemljivimi ljudmi po isti poti. Smo prijatelji in se imamo radi med seboj.

Če ima katera še kako lepo misel, iz knjige, lastnega življenja,… naj jo napiše, jaz si to vse spravim za svojo dušo, za dni, ko mi je hudo, ko mi gre kaj narobe ali za takrat, ko mi je preposto lepo.

Tudi tole si bom stiskala in spravila, še večkrat prebrala, določene stvari podčrtala in si jih res zapomnila.

Vse lepo.

Sarah, jaz sem tako razumela pri pisanju od Lally. Kot, da silimo v nekaj. No preberi si še ti.

Vse lepo.

ja, verjetno lally ni prebrala vseh postov…ko boš brala temo od zarje boš videla, da sem od takrat malček spremenila svoje mnenje oziroma…pri njej je res drugače ker gre za sodelavca, na začetku sem jo nagovarjala naj ostane pri tem kar imata in naj se ne spušča v kaj več, no potem se je izkazalo, da ji fant RES ne gre iz glave, bodi pozorna na vitomirjeve odgovore, res zanimivo

lp

Sarah, hvala za odgovor.

Aha, bom, popoldne si bom vzela čas in prebrala vse o Zarjini temi, ker me res zelo zanima.

Mislim, da se bom jutri javila, ker bom zihr imela kaj za napisati.

Lepo se imej, čao

XY moj namen ni bil kritiziranje.

Aleksandra1 je zares lepo napisala. všeč mi je njen pogleda na zadevo toda to je lažje prebrati kot pa v resnici narediti.
dejstvo je, da je takih ljudi, ki so sposobni mirne vesti in ne strtega srca dati in prejeti ljubezen na več koncih naenkrat zelo malo.
in če nisi stoodstotno prepričana, da si to sposobna narediti, potem se je potrebno odločiti, na kateremu stolu boš sedela, da ne padeš vmes.

vsak ti lahko napiše, da se prepusti še novi ljubezni toda ob svojem možu boš ostala in živela ti in ne tisti, ki pišejo.

ne pravim ti, da se odloči tako ali drugače. le da pošteno premisli, preden boš karkoli storila.

se strinjam tudi z elizabeto. na koncu bo bolelo. tako ali drugače. pravilne poti ni. je le boljša ali slabša.

Druga, saj vem in sprejemam tvoje pisanje prav tako. Mogoče sem res preveč na grobo razumela.

Zdaj prebiram post od zarje. Zelo čustveno, globoko, ne vem kaj naj rečem,sem šele na začetku.

Lep dan še naprej.

In kaj naj mi pomagamo? Ti si tista, ki se boš morala odločiti. Mož ali ljubimec, oboje skupaj ne gre. No ja, nekaj časa še, na dolgi rok pa sigurno ne. Če moža ne misliš zapustiti, se nikar ne spuščaj v kakšno razmerje. Bodita prijatelja, čez nekaj mesecev ti verjetno itak ne bo več tako zanimiv. Pamet v roke.

Pa saj se ne gre za pomoč. Jasno, da vsak zase ve kaj bo storil in kako. Vendar, včasih se zgodijo stvari o katerih ne moreš govoriti niti z najboljšo prijateljico. In hvala bogu, da obstaja tale forum in vas nekaj, da lahko izmenjamo mnenja, izkušnje in si malce svetujemo. V glavi postane bolj svetlo, ob pa naj bodo besede bolj grobe ali pa tiste, ki jih želiš slišati. Oboje so dobrodošle.

Vse je za razmislek. Odločitev pa je itak od posameznika. Vendar lažja, če veš, ali je vse skupaj še normalno, do kje je normalno, pa moraš potem presoditi sam-v mojem primeru jaz sama.

XY, sprašuješ kako si naj pomagaš, čisto preprosto – predstavljaj si, da je tvojega moža ena tako obnorela – ali imaš v grlu en VELIK CMOK – a je zdaj kaj boljše, kajne da je ?

Pa še spodaj si preberi pod “čustveno zmešana”, ko bo morda tudi tvoj začel sumiti, ali pa bo odkril kako se SMS-saš z njim, morda ti bo bolj pomagalo, kot nasvet raznih aleksander, sar itd.

Barbarela….

1. Iz tvojega pisanja je jasno videti, da še nisi bila v takem položaju in zato se mi absolutno ne zdiš primerna za moraliziranje.

2. Če se bo zgodilo, da bo njuna zgodba kdaj prišla na dan, bo to reševala TAKRAT – danes je danes (in ni včeraj in še posebej NI jutri).

3. Stvari se VEDNO (vedno!) razrešijo tako, kot je za udeležence v danem trenutku najboljše. Čeprav se komu zdi katastrofa in nemoralno in nepošteno..

4. Ne straši ženske s tem, kako bi se ona počutila, če bi to naredil njen mož. Tega nikoli ne moreš vedeti, še posebno pa NE primerjati. Četudi bi se to zgodilo, NIMA nobene zveze z vprašanjem, ki ga je XY postavila.

5. NISEM neka “razna Aleksandra”.

Barbarela, si ti pri pisanju delovala iz srca ali iz razuma?

Si ji ta post napisala zato, ker ji želiš vse najboljše ali ker ji najboljšega NE privoščiš?… Razmisli.

Lp, Sandra

Živijo,

Saj ne znam povedat, še manj napisat.
Je bilo pretresov, orkanov…padec na dno….in potem ni šlo več nižje, zato je lahko sledila samo pot navzgor.
Kdo bi si mislil, da bo prišlo olajšanje, takšen neskončni mir v globini…
In suvereno zadovoljstvo…
Hvala življenju za vse, hvala srcu za ljubezen.

In vsak lep dan, in za njim še lepši…
Življenje nam toliko podarja, če se le znamo prepustiti toku dogodkov in njih vetru…

Sandra hvala za naslov knjige in ostani svoja.

Še ena ključna misel za tiste, ki (me) do tu niste razumele;
Cenim svojo svobodo, zato ne dajem občutka krivde, niti ga ne sprejemam.

“pravilne poti ni. je le boljša ali slabša.”

vse so pravilne. ker so naše.

New Report

Close