Najdi forum

Leta nazaj sem se vsako leto ubadala s strašnim številom polžev..bilo je rjavih, rdečih,črnih, sivo črnih. Mesarol sem kupovala na kg.
Letos sploh nisem sejala redkvice, ker sem jo lani imela vso obžrto in se mi je gabila, da bi jo sploh uporabila, s solate sem jih nabirala v borbi, kdo bo koga…oni solato, ali jaz njih….
Letos sem pa popolnoma brez njih.
Ne morem verjeti.
Pred tremi leti sem prinesla domov nekaj velikih polžev s hišicami, za katere sem slišala, da pojejo jajčeca ostalih polžev. Tu pa tam je videt kakšnega s hišico-a teh na zelenjavi ni nikoli videt.
Dragi vrtičkarji kaj menite, kaj je vzrok, da letos nimam polžev.
Kakšno je stanje pri vas?

Pozdrav
Alenka iz MB

Po mojih izkušnjah je odvisno od leta. Eno leto polži so, drugič jih ni. Ko so se proti njim borim z Mesurolom. Letos je leto brez polžev tudi pri nas na Goriškem. Upam, da bo takih let več.

Ni še konec leta, ki je letos zelo suho. Če kakšen polž zaide na vrt, se kar posuši in ni ga več.Jaz se borim proti polžem s soljo.Potresem jo povsod po robovih in travi,, kjer se nahajajo, razen po vrtu in cvetnih gredicah in učinkuje.

Letos je zaenkrat ugodno, glede na vremenske pogoje, vsaj kar se polžev tiče.

Je premalo vlage…

Baje ni dobro če zasoliš zemljo. Jaz sem v prazno plastenko od sladoleda vsipala sol in šla v borbo. Sicer zelo tečno, s drugače ni šlo. Kljub mesarolu ( ki tudi ni koristen zemlji )
LP
Alenka iz MB

Žarišča polžev solim ob severni steni starega poslopja, ki stoji 2m stran od vrta,vmes raste trava. Prej je ob steni rasel plevel,koprive,bradavičnik ipd. sedaj pa raste le še trava.Ne smemo po soliti po zelenjavnem in cvetličnem vrtu,ker zasoljena zemlja ni dobra.
Pozdrav
Alenka

Pri nas pa je veliko ravno polžev s hišico, ki tudi objedajo solato. V kompostnem kupu je polno slepcev, ki baje jedo polže, vendar se mi zdi, da so pojedlisamo deževnike, ne pa tudi polžev.

Imajo pa polži zelo radi pivo – v lonček naliješ do polovice piva in ga zakoplješ v zemljo do roba. Drugo jutro je poln lonec polžev.

New Report

Close