Poln nos ponoči
Pozdravljena,
ponovno se obračam na vas z upanjem, da boste imela kakšno idejo kaj bi lahko z mojim sinčkom narobe.
Sin, sedaj star 5 mesecev, ima od konca decembra meseca poln nosek vendar samo ponoči. Nos se mu toliko zamaši da je popolnoma neprehoden ali pa toliko da ga moti. V obeh primerih ga seveda zbudi in mu ga moram čisto vsako noč čistiti s fiziološko in aspiratorjem na dah. Kdaj potognem ven trde, velike miške, kdaj pa bolj tekoče. Ze takoj ko so se te težave začele sem mu dvignila vzglavje v posteljici.
Imela sem ga že 3x pri naši pediatrinji, ki ga je poslušala in vedno rekla, da ni prehlajem in da pretiravam.
Ne vem več kaj naj si mislim, poln nos sliši tudi mož tako da to ni samo moje pretiravanje. Imate kakšno idejo kaj bi to lahko bilo? Zakaj vedno ponoči?
Hvala in lp.
Ker si ponoči, med spanjem, ne čistimo dihalnih poti (smrkanje, kihanje, pihanje), in če spimo v neprimerno pretoplih in presuhih prostorih, se pogosto zbudimo s povsem zamašenim nosom. K temu prispeva tudi vodoravna lega. Torej je potrebno zmanjšati temperaturo spalnega prostora (naj bo okoli 18°C), poskrbeti, da je zrak primerno vlažen in dvigniti vzglavje.
Vendar le nežno čiščenje.