polivanje v posteljici
POZDRAVLJENI. SEM MAMA 3 TEDNE STARI DOJENČICI. JE POLNO DOJENA, TEŽAVE PA IMAVA S POLIVANJEM. LE TO JE ZELO OBILNO, TAKO DA JE POL URE PO DOJENJU ŽE SPET LAČNA SAJ VEČINO ZAUŽITEGA IZBRUHA. NA TEŽI LEPO NAPREDUJE SAJ JE PRI PRIHODU IZ POR. TEHTALA 3420g, SEDAJ PA IMA ŽE 4200g. KO JO PODOJIM JO IMAM NEKAJ ČASA V DVIGNJENEM POLOŽAJU NA SVOJI RAMI, DA PODRE KUPČKA. VČASIH JO TAKO NOSIM TUDI PO POL URE PA MI MIRNO SPI, NE DA BI PODRLA KUPČKA. TAKOJ KO PA JO POLOŽIM V POSTELJICO SE ZAČNE. STOKA IN KMALU NATO SLEDI OBILNO POLIVANJE. TO SE DOGAJA KAR NAPREJ, DOKLER NE ZAČNE SPET JOKATI ZARADI LAKOTE. PROSIM SVETUJTE KAJ MI JE STORITI. HVALA.
Pozdravljena!
Eno od možnih “pomagal”, ki je meni znano, je v celoti dvignjeno ležišče za 15°. To pomeni, da je sestava ležišča enaka kot doslej, le noge ali vložek so podloženi tako, da dobimo naklon.
Položaj za podiranje kupčka je pri polivanju tak, da čimmanj pritiskamo na trebušček. Otroček “sedi” v našem naročju obrnjen levo ali desno in podprt pod pazduhami in glavico.
Ker vidno napreduje, se za zadosten vnos ni bati. Posebna pozornost je namenjena položajem in rokovanju.
Srečno!
Imamo podobne težave. Vendar je bolje, odkar dosledno upoštevamo, kar je napisala že ga. Irena. Torej hranjenje in podiranje kupčka v polsedečem položaju, previjanje po možnosti pred dojenjem ali vsaj četrt ure po, dvignjeno vzglavje. Naša pediatrinja pravi, da je lahko vzglavje dvignjeno do 30 stopinj. Podložiti je treeba jogi, nikar ne dajati vzglavnika. polivanje prerastejo, bolje je, ko začneš dodajati gosto hrano.
Forum je zaprt za komentiranje.