Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo polivanje, krči, jok do hripavosti po vsakem podoju

polivanje, krči, jok do hripavosti po vsakem podoju

Zanima me vaše mnenje glede kolik pri dojenčku, staremu 1 mesec. “Kolike” so se začele konec tretjega tedna starosti. Nimajo cikličnega ponavljajočega vzorca ob določeni uri, temveč trajajo praktično ves dan, ponehajo le ob cca pol noči do jutra. Tako punčka praktično sploh ne zaspi, čez dan jo zmanjka morda največ za par minut do pol ure, potem se z histeričnim jokom zbudi. Tudi med spanjem stoka in občasno zajoka jo. Zjutraj so krči nekoliko bolj nežni, vse do približno desete ure, ko jo prvič dojim po mojem zajtrku. Potem po vsakem dojenju grozljivo joka, tako da jo tudi previjem težko. Ker jo dojim na obeh prsih za vsak podoj, tudi vmes med zamenjavo dojk in podiranjem kupčka joka, kriči, da je vsa hripava. Je pa vedno pripravljena sesati – ne zavrača dojke. Krče spremlja tudi obilno in večkratno polivanje po vsakem obroku. Po dojenju v naročju zapre oči, je očitno zaspana, ko jo dvignem k podiranju kupčka pa se po minuti ali dveh prične zvijati, kljub podrtemu kupčku (ne vedno) še bruha dvakrat do petkrat (včasih manj, drugič kar znatno). Se pa zadostno redi. Imam občutek, da že pred polivanjem ima krče. Potem se začne jok, bolj vreščanje, da je vsa rdeča v obraz, prepotena in hripava. Ta jok včasih sploh ne poneha, pol ure, eno uro, dve, včasih pa se za minutko, dve ustavi, toda potem se začne znova. Dan izgleda tako, da se dojiva, poliva, jok s krči, dojiva, poliva, jok s krči… Vse do cca enajstih, dvanajstih, ko po mojem občutku izmučena zaspi, za uro-do tri. Odvisno od dneva. Tudi sama sem kljub pomoči partnerja izmučena in na koncu z močmi.

Zanima me ali je res, kot trdijo pediatri, da je pač to obdobje do teh mesecev potebno prebroditi s temi bolečinami. Ali gre morda za alergijo, saj jok praktično po vsakem podoju (razen en nočni), čez cel dan, se meni zdi nekaj drugega kot kolike, ki naj bi se za par ur pojavljale ob približno istem času vsak dan?

Ali bioresonančna terapija pri 1m dojenčku ima učinek. Je primerna? Kakšne so čakalne dobe v Sloveniji?

Sama sem že štiri dni izogibam mleku in mlečnim izdelkom, sedaj se se začela tudi jajcem. Zanima me po kolikih dneh bi ta dieta morala pokazati učinek, če bi šlo za alergijo. Ne jem še svinjine, medu, konzervansov. Jem pa govejo juho, piščanca, purana, govedino, koruzni, črn kruh, maragrino, marmelade, jabolčno pito brez masla in jajc, kuhan krompir, riž, par listov nezačinjene solate na dan, jabolčni kompot…

Pozdravljena!

Prvi koraki v ta naš Svet res niso enostavni. Ko jih spremljajo manjše in večje težave, največkrat pozabimo, da je BITI največja vrednota. S takšno mislijo ne želim nikakor zmanjšati pomena utrujenosti in želje po izboljšanju. Le spodbudna bi rada bila.
Bioresonanca je zame najvrednejša kot diagnostična metoda. Ne uporablja invazivnih načinov, ki otroke tako radi prestrašijo( zbadanje, posebni položaji, bolniška soba). Občutljiva je že na majhna odstopanja od običajnega. Pri vsakem stanju je dobro vedeti za vzrok, da se lahko kaj spremeni. In to ta metoda dobro pokriva.
Prosim, pozanimajte se o izvajalcih in se sami dogovorite za obisk. Šele nato povprašajte, kaj menijo o diagnostiki pri majhnih otrocih.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

živjo,

samo za informacijo:
Pri kolegici je hčer tudi zelo veliko jokala in polivala. Po opravljenih alergoloških testih, ki niso nič pokazali so ji z ultrazvokom ugotovili da ima reflux (zaklopka pri želodčku še ni delala). Vsebina želodčka, ki se je vračala namreč lahko peče (kot peče zgaga) in otročka to boli.

g. Ahčin,

hvala za odgovor. Zanima me pa še ali je za kolike značilno, da ima otrok krče in polivanje po vsakem podoju 8kot opisujem v zgornjem sporočilu). Povsod piše, da je za kolike običajno ponavljanje ob določenem časovnem obdobju.

Zanima me tudi, čemu so lahko vzrok zelo pekoče, skeleče, rahlo srbeče bolečine v eni izmed dojk. Bradavica ni razpokana, dojka ni napeta. Bolečine v desni dijki se vlečejo vse od porodnišnice, sedaj e otrok star 5 tednov. Kam se obrnem zaradi boleče dojke – k pediatru, osebnemu zdravniku, ginekologu? V dojki me skeli (manj kot med dojenjem), tudi ko ne dojim. Dojko mažem že en teden z Daktarinom, na sploh pa z Bepanthenom.

lp

Tudi pri nas je bilo podobno – šli smo na pediatrično – gastro. Ugotovili so kar močan refluks, tako da imamo zdravila. In sedaj je stanje že boljše:)

Ne boj se – so zelo, zelo prijazni in res pomagajo otročku,

Lep dan

janja75!

Hvala za informacijo! Meni patronžnA PRAVI, DA DOKLER SE OTROK REDI, DA NIČ NE UKREPAJO PRI POLIVANJU. DA SE NAŠAA PUNČKA PREVEČ NAJE IN ZATO BRUHA. KAKO JE BILO PRI VAS. SE JE REDILA li hujšalaa-?

kaj pa če je po podoju in potem ko poliva mogoče še lačna in se zato joče.Jaz sem si začela stiskat mleko v flaško in sem tako ugotovila da na dojki ne poje zadosti in da tudi mleka je bilo komaj nekje 40ml zato sem kupila mleko novalac za vsak primer tistega proti kolikam in mi sedaj poje do 80ml.Vendar jema na uro in pol,ne na tri kot pravi statistika.Si že probala dajat kakšne kaplice proti krčem?Jaz mu devam dvojne.Sab simpleks in neke italijanske zeliščne Gas bambi dobijo se v lekarni.Moj se tako krčevito joče samo zvečer med 8-9uro.Star je mesec in pol.

še nekaj jaz ga če zaspi med hranjenjem pustim spati ne podirama kupčka,ker ga v spanju itak ne podre,če pa je po jedi še buden potem pa.Se mi zdi da je bolje če spi tudi samo 10minut kot nič.

Pozdravljena!

Glede dojk bi Vas napotila h ginekologu. Pri splošnem zdravniku je možnost, da si daste še prej narediti preiskave za prisotnost glivic.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Živjo,

tudi pri nas ni nič izgubljala na teži – pa so vseeno ugotovili refluks. So mi pojasnili, da ni nujno, da izgublja na teži. Pokliči (da ti dajo datum) in z napotnico greš na pediatrično. So res prijazni in ti vse razložijo,

lep dan

Janja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close