polipi in rak
Pozdravljeni
Pred dnevi sem brala preko interneta nekaj v zvezi s polipi in me zanima, kako se ugotovi, ali imajo ljudje črevesni polip ali ne? Kakšni so torej simptomi na osnovi katerih se predpostavlja, da ima človek polipe? Ali je res, da v kolikor se ugotovijo polipi, ima človek večjo možnost da se razvije rak?
Hvala
Spoštovana!
Prisotnost polipov se lahko ugotovi samo pri kolonoskopiji. Simptomov,ki bi kazali na prisotnost polipov pravzaprav ni. Res pa je, da je možnost, da se razvije rak, pri človeku, ki ima polipe večja, saj se tumor razvije iz polipa.
Če pri kolonoskopiji ugotovijo prisotnost polipov, jih poščipajo že med samo preiskavo in v takem primeru pacienta naročijo na določeno časovno obdobje na ponovni pregled in na ta način preprečijo, da bi prišlo do razvoja raka.
Lep pozdrav
Lidija
Spoštovani bralci !
Najprej bi pohvalil zdravnike, ki se maksimalno potrudijo za paciente, ki jim pač pridejo na pot.
Na svoji koži in očeh, še nisem doživel nesramnega, neprofesionalnega in arogantnega odnosa do pomoči potrebnega. Nekaj izkušenj z njimi pač že imam in vedno sem bil zadovoljen. Menim, da so zdravniki ljudje, ki želijo in hočejo pomagat nam- tudi ljudem.
Včasih se veliko premalo sprašuje, kdo so visoko izobraženi ljudje, ki vzamejo v roke operacijske inštrumente ? Menim, da so to prekrasni ljudje (na pol Angeli), ki hočejo dobro.
Moja misel velja za vse. Predvsem pa za tiste prekrasne zdravnike, ki so že davno spoznali, da so najprej ljudje. In šele potem zdravniki.
In takih ni malo.
(Rdeči maki )