Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Polipe v nosu

Polipe v nosu

Spostovani,

Kot majhen otrok sem imel ze operacijo za odstranjevanje nosnih polip. Zdi se mi, da so se mi cez leta spet pojavila. In to prenasam ze kar vec let. Naprimer občutim naslednje:

[list=1]
[*] Konstanten obcutek nosne zaprtosti (otezeno dihanje)
[*] “Govorjenje cez nos”
[*] Konstanten rahel pritisk v glavi (sumim na nosne polipe)[/list]

Ker se mi zdi, da mi to hkrati otezuje koncetracijo pri vsakdanjih opravilih (ali pa med športom hitreje zgubim sapo), sem se odlocil, da tokrat stopim do vas. Kajti ce recept lahko dobim le od zdravnika specialista za ORL, potem lahko cakam od 6 mescev do 1 leta, da pridem na pregled pri lokalni bolnišnici – tega pa se ne grem.

Torej zanima me, ali obstaja kaksno zdravilo, ki bi ga lahko dobil brez recepta ali pa da mi ga lahko predpise splošna zdravnica?
Na spletu sem bral, da proti nosnim polipam bi pomagali kortikosteroidni spreji. Za le-te pa nisem prepričan, ali jih lahko dobim brez recepta in če jih lahko, katere bi mi priporočali ?

V upanju na odziv, vas lepo pozdravljam.
David

Spoštovani,

zamašenost nosu res ovira koncentracijo in storilnost, kot sami ugotavljate. Nosni kortikosteroid vam lahko predpiše tudi vaš zdravnik na recept, morda je eden izmed nosnih kortikosteroidov že na razpolago tudi brez recepta – vprašajte v kakšni večji lekarni. Diagnozo polipoznega rinosinuzitisa pa postavi po pregledu ORL specialist.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close