Najdi forum

pokvarjeni učitelji

Par let nazaj, ko so imele 4-letne strokovne srednje šole še opcijo splošne mature, so k nam, na našo šolo, ki je imela isti program kot gimnazija+strokovne predmete, hodili gimnazijci pred maturo na predavanja. V srednji šoli se nisem pretirano pretegnila za uspeh, splošno maturo sem naredila brez učenja. Ne le jaz, še marsikdo. In ne vem, zakaj je tak big deal imet maturo, nardit gimnazijo… ko sem rabila kakšne zapiske ali gradivo, sem od kolegice, ki je obiskovala eno elitno gimnazijo, dobila gradivo, ki je bilo veliko veliko za nami in našo snovjo. In sploh ni bilo obširno, kot sem potrebovala. Zakaj je torej nekaj pomembnega, če narediš maturo in gimnazijo? Mogoče je bilo v starih časih pri nas, ja, danes je pa bolj pomembno to, kaj narediš s sabo PO srednji šoli, ne le glede izobrazbe, tudi nasplošno. Ogromno je učiteljev, ki sploh niso za ta poklic, sploh. Je pa dejstvo, znano, že iz časov, ko sem se jaz vpisovala na faks, da je pedagoškega “izi” narest… in ja, poznam marsikoga, ki se tja vpiše izključno zaradi tega in v bistvu sploh prenaša ne otrok ali dela z otroci, mladostniki.

Se podpišem, tudi jaz sem pred leti opravljala maturo na srednji strokovni šoli. V osnovni šoli nisem blestela, v srednji sem in brez problemov opravila splošno maturo, pri tem pa nisem imela možnost izbire predmetov, ampak so bili ti že določeni, (kemija, biologija , matematika , tuji jezik, slovenščina).
Zanimivo, kako te gimnazijske programe ves čas idealizirajo, ker naj bi bili ti programi namenjeni nadarjenim dijakom.Si upam trditi, da le peščica od teh je uspela doštudirati željen program, se zaposliti in osamosvojiti. Velika večina jih životari in ne vedo, kaj bi sploh naredili iz sebe.

Včasih je veljalo, morda še vedno: Kdor ne zna, uči! Če je to res, še danes ne vem. Nas so dobro naučili, res pa je, da sem le elektromehanik.

V šolstvo je šel pač tisti kader, ki v gospodarstvu ni dobil zaposlitve. Ni nujno, da je to slab kader, ampak praktičnih izkušenj pa sigurno nima.

V tujini pa imajo proces učiteljev: malo v gospodarstvu, malo v šoli, pa spet v gosp., pa spet v šoli. Tako bi moralo biti, pa bi znali ceniti drug drugega!

Ja, le kam no? Ogromno je faksov, ki nimajo omejitev: filozofska fakulteta pri večini programov, matematika in fizika na FMF, strojništvo, elektrotehnika….. ti pa si se zdaj na en PEF spravila.
In kaj bi zdaj ti?? Da se gimnazijski odličnjaki masovno vpisujejo na pedagoški faks? Zakaj že? zato da jih bodo za jurja plače v šolskih klopeh zajebavali vaši sončkasti mulci, vi boste pa govorili, kako ti butasti prfoksi itak nič ne delajo in imajo skoz počitnice?:)))) A se hecaš? Nekdo, ki bi lahko bil, kar hoče in šel na katerikoli faks, bo šel za prfoksa, da ga popljuvajo pretirano zaščiteni sončki že prvi dan, ko vstopi v šolo? LOL Če nisi opazila, to ni ravno poklic, za katerega bi se mladina pulila. enkrat lahko ugibaš, zakaj.:)))[/quote]

Ja, en tak, kot sem ga gor opisala ZAGOTOVO NE BO NAREDIL FMF, FS ali FRIja. Ker za priti skozi tak faks, moraš kar nekaj pomigat in presedet za knjigo. Zato gre tak sonček na PEF in podobno.
Kaj bi jaz rada? Da otroke učijo in educirajo ljudje, ki si tega res želijo in ne tisti, ki so pač šli po liniji najmanjšega odpora in potem vzgajajo s cveki. Pol jih tudi ne bi bilo kot listja in bi imeli višje plače. Najbrž. Vsekakor pa: preslaba selekcija glede na odgovornost in posledice dela, ki ga opravljajo. Se pa strinjam, da je to le del problema našega šolstva.

Jaz kot mama enega učenca pa imam pa hudičevo dost, da se starši vtikajo, na podlagi govoric svojega ljubega sončka, v ocenjevanje drugega učenca. Si bila zdraven, ko je bilo ocenjevanje? A tvoj sonček ve koliko je treba povedati pri po sameznem vprašanju, da ga lahko oceni? A se staršem to res zdi tako lahko naloga? Učitelj ima diplomo in na podlagi te diplome mu je dodeljena pravica, da oceni s takšno oceno kot on misli, da si jo učenec zasluži. Pojdi k učitelju in ga na štiri oči vprašaj zakaj je temu in temu učencu dal takšno in takšno oceno, ker si je zaslužil manjšo. Pa upam,d a te bo čez šole prag vrgel. Zanimaj se za ocene svojega otroka! Sicer pa imaš rok za pritožbo in če je nisi pisno oddala v roku, pojdi kar rakom žvižgat.
Žal so otroci v šolah velikokrat pokvarjeni (!), ljubosumni, ne marajo kakšnega sošolca in se maščujejo na tak način … Ah, ne vaši sončki pa ne … Učiteljica je kriva! Pokvarjena! Svašta¨!
Z otroci takšnih staršev je vedno težko, ampak na koncu ta kratko potegnejo otroci, žal morajo to plačati kasneje v življenju.[/quote]
Starši dobro vemo, kje so meje, zato ne zagovarjaj učiteljic, ki so včasih- nekatere res krivične.
Mi je skoraj slabo ratal, ko sem to tvoje prebrala.

Jaz kot mama enega učenca pa imam pa hudičevo dost, da se starši vtikajo, na podlagi govoric svojega ljubega sončka, v ocenjevanje drugega učenca. Si bila zdraven, ko je bilo ocenjevanje? A tvoj sonček ve koliko je treba povedati pri po sameznem vprašanju, da ga lahko oceni? A se staršem to res zdi tako lahko naloga? Učitelj ima diplomo in na podlagi te diplome mu je dodeljena pravica, da oceni s takšno oceno kot on misli, da si jo učenec zasluži. Pojdi k učitelju in ga na štiri oči vprašaj zakaj je temu in temu učencu dal takšno in takšno oceno, ker si je zaslužil manjšo. Pa upam,d a te bo čez šole prag vrgel. Zanimaj se za ocene svojega otroka! Sicer pa imaš rok za pritožbo in če je nisi pisno oddala v roku, pojdi kar rakom žvižgat.
Žal so otroci v šolah velikokrat pokvarjeni (!), ljubosumni, ne marajo kakšnega sošolca in se maščujejo na tak način … Ah, ne vaši sončki pa ne … Učiteljica je kriva! Pokvarjena! Svašta¨!
Z otroci takšnih staršev je vedno težko, ampak na koncu ta kratko potegnejo otroci, žal morajo to plačati kasneje v življenju.[/quote]

ja , to se zgodi. če imaš otroke za debile in nesposobne zdrave presoje.Ali misliš, da ne opazijo da se jim-kadar se jim, zgodi krivica?mar res misliš, da se le te v šolstvu ne dogajajo?Ja, drugod ja, ampak tam pa ne??? Ma daj, spusti se z oblakov na realna tla.Se dogajajo, konec koncev je tudi učitelj samo človek….in nismo popolni….

Dej drugače raje grozi ti sama seb, ker si zgleda malo prf*** …
miha38
Re: pokvarjeni učitelji

06.02.12 22:57
Kaj ne poveš, ti itak vse obvladaš. Mimgrede še mene.
Če bi pršla meni težit, bi ti u faco reku, da si zagrenjen, nedof*** p* dim. Če bi mel več dedcev u šol, ne bi ti preveč tam letala pa kokodakala tako ali tako. Pa kaj misliš, da si u starcuni?

No tako pa odreagirajo vrhunski učitelji, ko jim stopiš na žulj.

Jaz ti verjamem to se dogaja vendar je zelo težko dokazljivo.
Moji otroci na srečo nimajo teh težav v šoli, sem jih pa imela jaz pred mnogimi leti. Mi otroci večkrat potrdijo, kako se neka učiteljica spravlja na določenega učenca, in ga ne oceni realno glede na prikazano znanje. Spet druge tako imenovane otroke lokalnih veljakov pa se obravnava priviligirano.
Kar, se je meni zgodilo pred leti pa je to, da me je učitelj na samem začetku šolskega leta z namenom začel obravnavati drugače, ker sem prihajala iz drugega okolja, bila sem tih vase zaprt otrok, do tistega šolskega leta ves čas izdelovala z štirico dotičen predmet. Učitelj če mu sploh lahko tako rečem, me je obravnaval kot otroka s posebnimi potrebami.

Meni in še parim otrokom, je že v samem štartu določil, da lahko pišemo teste za maksimalno oceno dve, prav tako nas je vse podeželane posedel v zadnjo vrsto z nami se je bore malo ukvarjal oziroma nas sploh ni upošteval. In tako se je zgodilo, da mi je zaključil negativno oceno, to je bil tudi edini predmet , ki sem ga imela zaključenega negativno vse ostalo ponovno štirice. Ker sem bila negativna pri predmetu bi morala razred ponavljati, vendar so se na učiteljskem svetu odločili , da me kljub negativni oceni spustijo dalje. Zahvala zato pa gre predvsem tedanjemu ravnatelju , današnjemu poslancu v državnem zboru, pri katerem sem, pisala nenapovedat matematični test in ne boste verjeli , test je bil namenjen tistin uspešnejšim učencem in imela sem zgolj eno samo napako. Predvidevam, da je na podlagi tega testa, ki sem ga pisala popolnoma neobremenjena sprejel odločitev , da lahko napredujem v višji razred.
Tega učitelja tirana so v naslednjem letu odpustili, oziroma se je preselil v drug kraj, jaz pa sem v novem šolskem letu obiskovala dodatni pouk namesto dopolnilni iz tega predmeta…
Verjamem , ker sem sama to doživela kot otrok in verjemite , da marsikateri otrok ne laže , samo prisluhnit mu je potrebno.
Meni starši niso, niti v šolo niso hodili, zanimale so jih zgolj ocene in bolje, da ne govorim , kako sem jih dobila ker sem imela zaključeno enico. Kasneje , jim je bilo seveda žal , ker so spoznali zmoto.[/quote]
To je bilo pa na Prvi, ne?

Kera si ti prismoda “na lep način ne gre” … neumna do konca, na stopnji 12 letnega otroka.

Te popotnice se že vsakodnevno videvajo na delovnih mestih, ko pride starš na razgovor za službo za 25-letnega “otroka”. Celo brez otroka.:)))

Dajte nehat reševat zadeve za vaše mulce, pa saj niste resni!!!!![/quote]

Bravo, eden redkih treznih komentarjev.

Pač noče, da ji starši težijo. Eni zato iz kljubovanja pišejo še slabše ocene. Ena taka je mene po zdravniškem pregledu, ker nisem šla po očala premestila čisto sebi pod nos, eni katere starši so pa ves čas viseli v šoli je pa z več znanja kot sem ga imela jaz, napisala eno, meni pa dve. Pa nisem nič znala samo ponovila sem odgovore svojega sošolca od prejšnjega dne. Razumela pa nisem snovi, čisto nič.

Ali lahko učitelj pred celim razredom izpostavi dva otroka in pred njim sprašuje ostale kateri je boljši

New Report

Close