pokvarjeni učitelji
Aja? Od kdaj pa podpovprečni pridejo in izdelajo gimnazijo ter naredijo splošno maturo? A ti to resno? Na pedagoško se lahko vpišejo samo tisti, ki so končali gimnazijo in naredili maturo. Da nisi ti ena podpovprečna, ki je poskušala priti na pedagoško, pa ji ni uspelo, ker niti gimazije ni zvozila?
In ne, nisem prfoksa.
“verjamem vam” to je pa čista resnica. Pri nas so vsi tisti učenci privilegirani katerih starši so bogati ali se v prostem času družijo z učitelji, so si v sorodu. Tako je to na deželi, ko se najde enih par učiteljev, ki svoje frustracije izživljajo nad otroki staršev srednjega sloja. Zanimivo je tudi pri enem učitelju, ki po seznamu napove spraševanje, potem pa so vedno 1. vprašani ti otroci “revnih staršev”, če prav bi naj po seznamu bili na vrsti mogoče čez 14 dni.
Moja hči ne laže, ker vozim njo in še dve njeni sošolki k popoldanski dejavnosti in ponavadi začneta onidve prvi govorit o tem kaj se dogaja v šoli, kako je nekdo dobil višjo oceno, ki si je ni zaslužil oz. kako je nekdo bil krivično ocenjen.
No, tole vse pove. Kot prvo, špičenje ni nikoli nenamerno. Če kaj ušpičiš, to narediš zelo namerno. Da je za mamice sončkov tako špičenje nedolžno, je jasno, vprašanje pa je, ali se bi zdelo nedolžno tudi tistemu, ki je v tem primeru bil žrtev oz. učiteljici, če je šlo špičenje na račun nje.
Predvidevam, da tvoja ljubljena hčerkica pogosto kaj “špiči”. In taki učenci so geniji v prikrojevanju resnice in laganju svojim staršem, ki jim itak vse verjamejo.
Daj, opiši kakšno od teh “špičenj”, pri katerem so učitelji zahtevali tvojo domačo kazen. Imam tri otroke, vsi so že dali skozi OŠ in iz mnogih izkušenj vem, da če učitelj zahteva, da otroka doma kaznujete, potem ni bilo v tem nič nedolžnega. Ali se nemir in namerno motenje pouka ves čas ponavlja ali pa je šlo za kaj zelo konkretnega, za kar bi edino mamica ubogega sončka rekla, da gre za neko brezveznost.
Sploh mi pa tole pisanje diši po tisti katarini73, katere dve hčeri sta zelo “liberalno” vzgojeni in tale katarina se hodi ves čas kregat v šolo. Recimo enkrat se ji ni zdelo nič takega, da je njena hčerka med poukom veselo telefonirala in se pogovarjala, ko pa ji je učiteljica tel. vzela, se je šla v šolo kregat. Če nisi katarina, si pa najbrž ena zelo podobna, ali ne?
Ja, to je pa res verodostojno.:))) Mularija vedno govori o tem, kako je nekdo (ki ga ne marajo ali niso prijatelji z njim) dobil visoko oceno in kako je nekdo, ki je njihov prijatelj, dobil veliko slabšo. Hahahah, menda ne nasedate na to.
Sem bila nekaj časa tudi sama za katedrom in sem se šla tistega, da naj učenci sami ocenjujejo sošolca. Sem nehala s tem takoj, ker so za nekoga, ki nič ni znal, pa je bil njihov prijatelj, menili, da zasluži najmanj 4,drugi ki pa je vse znal, je pa po njihovo zaslužil trojko, ker ni bil priljubljen. Dajte, no!!!
Ja, to je pa res verodostojno.:))) Mularija vedno govori o tem, kako je nekdo (ki ga ne marajo ali niso prijatelji z njim) dobil visoko oceno in kako je nekdo, ki je njihov prijatelj, dobil veliko slabšo. Hahahah, menda ne nasedate na to.
Sem bila nekaj časa tudi sama za katedrom in sem se šla tistega, da naj učenci sami ocenjujejo sošolca. Sem nehala s tem takoj, ker so za nekoga, ki nič ni znal, pa je bil njihov prijatelj, menili, da zasluži najmanj 4,drugi ki pa je vse znal, je pa po njihovo zaslužil trojko, ker ni bil priljubljen. Dajte, no!!![/quote]
Tak način ocenjevanja, kot ste ga navedli res ni sprejemljiv. Ampak nekateri učitelji dejansko ocenjujejo po navedenem sistemu.
Dajo možnost učencem, da določijo oceno, ki si jo je zaslužil njihov sošolec- (ka), pa čeprav ni realna. Zatiskat si oči, da temu ni tako nima smisla.
Moje otroke danes učijo nekateri učitelji, ki so nekoč, učili tudi mene in marsikomu se je vtisnil v spomin dogodek, ki sem ga doživela, kot otrok. Jaz kot mati , danes redno obiskujem govorilne ure, prav tako roditeljske sestanke in intenzivno spremljam tekoče dogajanje v šoli. Otroci so pridni, niso pa slepi in neumni, za določena dogajanja, ki se dogajajo sošolcem.
Lahko mi verjamete, da nihče ne da učencu take ocene, kot so rekli drugi učenci, če učitelj meni, da ni realna. Lahko pa navidez izgleda, da ocenjujejo učenci, ampak upošteva pa samo tisto oceno, s katero se učitelj strinja. saj to je jasno, no.
Kot sem zgoraj napisala, seveda dajo možnost, saj to je zdaj celo v učnem načrtu, ampak če ocena ni realna, JE NE UPOŠTEVAJO, pač pa dajo svojo oceno. Da pa potem otrok doma pove, da je učitelj dal oceno, kot so drugi učenci povedali, je pa jasno. in da potem starš prinori v šolo, kako si učitelj to dovoli.:))
Otroci niso slepi in neumni, res je. So pa zelo zelo neobjektivni, ko gre za ocene, ne slepite se, da ni tako. Zato poslušati otroke, kako je nekdo dobil več kot si zasluži, drugi pa manj, je seveda bedarija na kvadrat. Posebej ker otroci (ki niso neumni) točno vedo, da bodo s svojimi besedami pri določenem staršu dosegli, da gre na šolo in naredi kraval. Hehehe, vi pa seveda nasedate.
Jaz kot mama enega učenca pa imam pa hudičevo dost, da se starši vtikajo, na podlagi govoric svojega ljubega sončka, v ocenjevanje drugega učenca. Si bila zdraven, ko je bilo ocenjevanje? A tvoj sonček ve koliko je treba povedati pri po sameznem vprašanju, da ga lahko oceni? A se staršem to res zdi tako lahko naloga? Učitelj ima diplomo in na podlagi te diplome mu je dodeljena pravica, da oceni s takšno oceno kot on misli, da si jo učenec zasluži. Pojdi k učitelju in ga na štiri oči vprašaj zakaj je temu in temu učencu dal takšno in takšno oceno, ker si je zaslužil manjšo. Pa upam,d a te bo čez šole prag vrgel. Zanimaj se za ocene svojega otroka! Sicer pa imaš rok za pritožbo in če je nisi pisno oddala v roku, pojdi kar rakom žvižgat.
Žal so otroci v šolah velikokrat pokvarjeni (!), ljubosumni, ne marajo kakšnega sošolca in se maščujejo na tak način … Ah, ne vaši sončki pa ne … Učiteljica je kriva! Pokvarjena! Svašta¨!
Z otroci takšnih staršev je vedno težko, ampak na koncu ta kratko potegnejo otroci, žal morajo to plačati kasneje v življenju.[/quote]
In po tvoje je treba verjeti in slepo naivno zaupati, da so vsi učitelji popolni in nepristranski do otrok. Ja, pa kaj še! Če samo pomislim, kako različne učitelje smo imeli mi v OŠ. Nekateri so se dobesedno izživljali nad nami, drugi pa so imeli občutek za nas, bili so dobri, normalni. Zato je treba gledati objektivno, vzeti malo z rezervo, kar pove otrok, se malo pogovoriti z drugimi, pa z učiteljico, če pa z učiteljico ne gre, pa z ravnateljem.
Po tvoje pa kaj? Verjeti, da so bolni sadisti, ki komaj čakajo, da se bodo nad tvojim mulcem izživljali?
4 otroci, vsi hodili v šolo, vsi pri kruhu, pa začuda nikogar ni noben učitelj maltretiral in se nad njim znašal. So pa velikokrat imeli za povedat, kako so nekateri sošolci nevzgojeni in kaj počenjajo učiteljem. Če kakšnega takega kdaj učitelj pokliče k tabli, ker spet kar naprej moti pouk, zna pa nič, hvala bogu. Samo da nekoč zaradi tega starši niso v šolo letali, še hvaležni so bili učitelju, da mulcu pokaže, da mora biti na tekočem s snovjo, če že moti z neumestnimi pripombami. Zdaj je pa tak učitelj že sadist, ki se izživlja. Svašta!!
Aja? Od kdaj pa podpovprečni pridejo in izdelajo gimnazijo ter naredijo splošno maturo? A ti to resno? Na pedagoško se lahko vpišejo samo tisti, ki so končali gimnazijo in naredili maturo. Da nisi ti ena podpovprečna, ki je poskušala priti na pedagoško, pa ji ni uspelo, ker niti gimazije ni zvozila?
In ne, nisem prfoksa.[/quote]
Mah, meni se trojkarji ne zdijo ustrezen kader za poučevanje. Moj point je bil, da bi morali dvigniti nivoje in zahteve že pri vpisu.
Pa nikoli nisem hotela na pedagoško, ampak na medicino in sem jo tudi uspešno končala.
In ne, nisem prfoksa.[/quote]
Mah, meni se trojkarji ne zdijo ustrezen kader za poučevanje. Moj point je bil, da bi morali dvigniti nivoje in zahteve že pri vpisu.
Pa nikoli nisem hotela na pedagoško, ampak na medicino in sem jo tudi uspešno končala.[/quote]
Trojkarji v gimnaziji niso ustrezen kader? A za študij matematike in fizike pa so ustrezni recimo? Pa za ogromno drugih študijskih smeri. No, razen za tvojo medicino (haha, seveda si jo uspešno končala, kako da ne:))) pa še za par drugih faksov. Po tvoje bi morali iti na PEF sami odličnjaki z gimnazij? Zakaj že? Če ima matematiko na gimnaziji trojko, potem naredi še pedagoško- smer matematiko, a meniš, da ne bo sposoben poučevat matematiko osnovnošolce? Moj brat je imel na gimnaziji pri najhujši profesorici matematiko vedno 3, to je bilo pa tudi vse, kar je matematike imel (ima drugi faks) pa že leta inštruira osnovnošolce matematiko. Zelo uspešno. Po tvoje je podpovprečen v tem in pojma nima?
Tudi jaz ti NE verjamem. Verjetno bi bilo dobro vprašati hčer, kakšno spoštovanje ima do starejših.
Kakršna mati, takšna hči. Že iz tvojih komentarjev izhaja, da si lahko privošči obilo jezikanja in poniževanja. . Po moje, ko se učiteljica obrne stran, za njenim hrbtom obrekuje, kot stara baba. Potem pa pride domov, pa revica uboga, vsa ena nedolžna. Naslednji korak je, da ti letiš v šolo in pamet soliš vsem okoli, ker tvoj sonček pa že ni tak kot pravijo učitelji. Proti tvojemu sončku so se vsi zarotili????
Tudi pri nas je ena taka. V končni fazi bo šolo zapustila, ona pa bo ostala z njo še naprej. Potem pa jočejo na socialni, kaj vse si njen sonček privošči, ko je bila pa mala je bila pa tako pridna. Kaj naj pa sedaj naredi?
Po tvoje pa kaj? Verjeti, da so bolni sadisti, ki komaj čakajo, da se bodo nad tvojim mulcem izživljali?
4 otroci, vsi hodili v šolo, vsi pri kruhu, pa začuda nikogar ni noben učitelj maltretiral in se nad njim znašal. So pa velikokrat imeli za povedat, kako so nekateri sošolci nevzgojeni in kaj počenjajo učiteljem. Če kakšnega takega kdaj učitelj pokliče k tabli, ker spet kar naprej moti pouk, zna pa nič, hvala bogu. Samo da nekoč zaradi tega starši niso v šolo letali, še hvaležni so bili učitelju, da mulcu pokaže, da mora biti na tekočem s snovjo, če že moti z neumestnimi pripombami. Zdaj je pa tak učitelj že sadist, ki se izživlja. Svašta!![/quote]
Ste imeli pač srečo. Eden mojih otrok pa je dobil tako učiteljico. Dogovoriti se ni dalo nič in je zamenjal razred. Zdaj je v redu. Drugače pa, svoje otroke imenuj kakor hočeš, moji pa niso nobeni mulci. Vedenjsko so neproblematični, dosedaj nisem prejela niti enega telefonskega klica iz šole glede neustreznega vedenja za nobenega.
Ti si seveda plitka oseba, ki ne vidi dlje od svojega nosa. A zavedaj se, da če ti nisi česa doživela, to še ne pomeni, da ne obstaja. Upam samo, da nisi učiteljica, ker tako ozkogledi ljudje, ki se čutijo ogroženi od otrok, niso primerni za ta poklic.
Trojkarji v gimnaziji niso ustrezen kader? A za študij matematike in fizike pa so ustrezni recimo? Pa za ogromno drugih študijskih smeri. No, razen za tvojo medicino (haha, seveda si jo uspešno končala, kako da ne:))) pa še za par drugih faksov. Po tvoje bi morali iti na PEF sami odličnjaki z gimnazij? Zakaj že? Če ima matematiko na gimnaziji trojko, potem naredi še pedagoško- smer matematiko, a meniš, da ne bo sposoben poučevat matematiko osnovnošolce? Moj brat je imel na gimnaziji pri najhujši profesorici matematiko vedno 3, to je bilo pa tudi vse, kar je matematike imel (ima drugi faks) pa že leta inštruira osnovnošolce matematiko. Zelo uspešno. Po tvoje je podpovprečen v tem in pojma nima?
[Izpelji iz tega, kar hočeš, verjemi, kar hočeš. Pač mnenja sem, da bi morala biti večja selekcija in višji rang izobraževanja za učitelje. Ker je to tak poklic, za katerega je pomembno, da ga opravlja nekdo, ki se je moral vsaj malo potruditi zanj, ker so v neposrednem stiku z otroci v najobčutljivejših letih. Ne pa da je to faks, kamor pristane večina ljudi, ki ne vejo kaj bi sami s seboj in se za en izpit porabi 2,5 dni. A ti je že kdaj predaval kdo, ki obožuje svoj predmet? Ki ima rad otroke? Ki se zaveda posledic svojih dejanj? Ki je obenem tudi dober psiholog? Ki je v življenju s svojim trudom nekaj dosegel in ceni sebe in druge?
Sem inštruirala gimnazijce in ja, marsikateri je podpovprečen, nezainteresiran, nemotiviran, pa ga mamice dobesedno zvlečejo skozi gimnazijo, da bo le ”študiran”. Kam le kam, se tak vpiše po maturi… Pa še to, za enega običajnega človeka ni matura kakšen poseben izziv.
Ja, le kam no? Ogromno je faksov, ki nimajo omejitev: filozofska fakulteta pri večini programov, matematika in fizika na FMF, strojništvo, elektrotehnika….. ti pa si se zdaj na en PEF spravila. In potem je ogromno takih, ki sicer imajo omejitve, ampak tako nizke, da s trojkami komot prideš not, in le redko kakšen je tak, kjer mora imet maturant točke nad 80 pa še takrat se učni uspeh šteje 40% in matura 60%, torej je važno skoraj samo to, kako dobro opravi maturo, tudi če je drugače “trojkar”.
In kaj bi zdaj ti?? Da se gimnazijski odličnjaki masovno vpisujejo na pedagoški faks? Zakaj že? zato da jih bodo za jurja plače v šolskih klopeh zajebavali vaši sončkasti mulci, vi boste pa govorili, kako ti butasti prfoksi itak nič ne delajo in imajo skoz počitnice?:)))) A se hecaš? Nekdo, ki bi lahko bil, kar hoče in šel na katerikoli faks, bo šel za prfoksa, da ga popljuvajo pretirano zaščiteni sončki že prvi dan, ko vstopi v šolo? LOL Če nisi opazila, to ni ravno poklic, za katerega bi se mladina pulila. enkrat lahko ugibaš, zakaj.:)))