“Pokanje” v ušesu
Pozdravljeni!
Odkar vem zase imam težave z ušesi. Pred približno 2 letoma pa sem se podala na malo bolj obsežne preglede, da končno pridem zadevi do dna. Stara sem 30 let in športno zmerno aktivna, visoka sem 175 cm in težka 55 kg.
Na kliničnem centru v Mariboru so ugotovili naslednje:
Desno sluh v mejah normale, v nizkih frekvencah med zračno in kostno krivuljo do 10dB razlike, levo kond. naglušnost 0 do I. stopnje z zračno krivuljo med 10 in 30dB z nekoliko večjo razliko med kostno in zračno krivuljo v nizkih frekvencah.
Timpanogram: desno nižja A krivulja, levo B krivulja. Timpanogram preverjamo še na drugem aparatu oz. ponavljamo in krivulja ostane nespremenjena tako, da kaže izvid na fiksacijo in motnje v zračenju srednjega ušesa.
Pri tem je ostalo. Se mi je pa zdaj začelo pojavljati nekaj precej čudnega. Glede na to, da moje delo zajema veliko preživetega časa za računalnikom in tipkanjem, sem začela ugotavljati naslednje. Ker tipkam 10-prstno slepo mi začne v levem ušesu tako čudno “pokat” z isto hitrostjo, kot hitro tipkam. Takoj ko preneham, preneha tudi pokat v ušesu. Hitreje tipkam, hitreje poka. To je zelo neprijetno, saj moram včasih natipkati cele romane in si ne predstavljam, ko prispe naslednji, kako se bom prebila skozi to. Poskušam se nekako ne ozirat na to, ampak tega preprosto ne moreš izključiti.
Imate morda kakšen nasvet vsaj, kako to omilit, če že ne odpravit. Kako je lahko sploh to dvoje povezano? Skratka tega sploh ne upam omenjat mojim bližnjim, ker sem prepričana, da se mi bodo vsaj smejali, če že ne obtožili, da se mi je zmešalo :))
Hvaležna bom za vsakršni nasvet. Lep pozdrav