Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Pokanje v kolenih

Pokanje v kolenih

Zdravo!

Stara sem 20 let. Če bo ta info pomagala, dodajam še, da imam zelo fleksibilne sklepe in sem pred pol leta dobila diagnozo degenerativne spondiloze.

Pred približno 2 tednoma se mi je začela pekoča bolečina v obeh kolenih, pretežno okrog kolen. Bolečina se je širila tudi v meča, včasih me je peklo na notranji strani kolena, včasih zunanji, včasih okrog/na pogačici… Ponoči se je bolečina umirila, zjutraj pa me je spet peklo.

Z dodajanjem magnezija se je pekoča bolečina zmanjšala. Zdaj me skoraj nič več ne peče.

Zdaj pa opažam da mi ob iztegu nog poka v kolenih, tko res velikokrat, večkrat kot je prej. Tega poka nikoli ne spremlja bolečina.

Me pa skrbi, kaj to pokanje pomeni? In kaj je bila pekoča bolečina pred tem?

 

Že v naprej res hvala za odgovor! 🙂

Spoštovani!
Bolečina je bila lahko posledica zmehčanja hrustanca pod pogačico – hondromalacija pogačice. Tudi zaradi tega se je lahko pojavilo pokanje.  To ni nič alarmantnega,  svetujem vaje za kvadriceps in fizioterapijo. Lahko pa opravite tudi MR preiskavo kolen.

Lep. pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close